tata_jerzyka Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Witam. W końcu udało mi się pogrupować zdjęcia i garnąć hosting zdjęć. Wrzucam pełną relację. A więc pacjent: FSO Polonez Atu Plus 1,6GLI. 82,400km. Stan techniczny na prawdę MEGA :shock: trochę poprawki wymaga kosmetyka gdyż drzwi kierowcy są cieniowane przez lakiernika-druciarza, jest kilka wgniotek itp. Ale najważniejsze że nie ma rdzy- auto jest fabrycznie ocynkowane do listew. Polonez jest bazą do budowy polskiego killera faszystowskich zabaweczek ;) Czas pracy: sobota 8:00-22:00, niedziela 9:00-16:00. Użyte środki: nie pamiętam, serio. Niech Maya zrobi listę. Takim autem przyjechałem do kol. Maya na korektę: Dobra, nie ma co się rozczulać. Każdy z Was chyba widział w życiu brudnego Poloneza. Wjeżdżamy na mycie: Płuczemy: Teraz glinka: tak wyglądała "plastelinka" po przetarciu jednego błotnika :f Mycie po glince, setup ten sam co powyżej + pędzelkowanie: Suszymy: Teraz inspekcja: bez dramatu ale szału też nie ma. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Korekta: Reanimacja listwy otwierania tylnej klapy za pomocą opalarki: Ręczne docieranie klamek: Blenda tylna też została poddana korekcie: Krajobraz po polu bitwy :roll: Następnie auto zostało bardzo dokładnie umyte z resztek past. Niestety zdjęć z tego zabiegu nie posiadam gdyż robiłem to sam. Na lakier został nałożony cleaner Clearcote, wosk Collinite 768 na elementy plastikowe ValetPro Dionysus Trim Glitz. Efekt 2 dniowych zmagań jest taki: Zdjęcia całego auta wrzucę niebawem. W niedziele zabrakło już i czasu i sił na jakąś fajną sesyjkę. Komentarze mile widziane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Nice Job :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Polonez z Włocławka? ;) Jakimi pastami robiłeś bo trochę zapyliło ;) Ale efekt końcowy :u Fajnie że ktoś jeszcze Poloneza chce użytkować :) Na 3 zdjęciu od dołu na zderzaku nad rejestracją tylko tak dziwnie wygląda lakier...lampa tak zniekształciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Tak, auto kupiłem z Włocławka a mieszkam w Ciechanowie. Na zderzaku to tylko załamane światło z lampy, tak samo jak i nad znaczkiem FSO. Faktycznie- dziwnie podejżany efekt ;) Pasty z tego co pamiętam użyte były 2x 3M czyli: FC+ oraz Polishing. Potem IPA, cleaner i wosk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Super, wyszło bardzo fajnie :) Oby tak dalej :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Praca fajna ale spierdzieliłeś ją zdjęciami. Lubisz te auta i znasz je, dbasz o nie...postaraj się o w miarę czytelne fotki a bedę Twoje relacje oglądał z przyjemnością :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Fajny Ci się egzemplarz trafił :u Praca i efekty super :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Racja, nie jestem mistrzem w zdawaniu relacji. Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko dodać, że z uwagi na koszta całego procesu detailingu sporo pomogłem przy aucie. Stąd i skromna relacja. Ręce ubabrane i mokre- szkodabrać aparat do ręki. Ale chęć pokazania auta jest silniejsza od rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Robota fajna, dobrze popatrzec na takiego poldka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Obejrzałem zdjęcia - kicha, zła gra światła i cienia, ćzęść zdjęć jest nieostra co obniża ocenę Detailing - jeśli już dba się o detale, nie można pozwolić sobie na to, aby kawałek blaszki z castoramy przytrzymywał akumulator, całość wykonana niedbale, widoczna rdza tuz pod oknem, cieniowany lakier na drzwiach, brak nakładek na pedały, rózne dywaniki z przodu i z tyłu, brak zapalniczki, tapicerka na boczkach brudna lub wypłowiała - inna niż fotele, widoczna śruba przy pasie kierowcy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie widziałeś mojego auta na oczy a piszesz że to złom. Litości stary...Widzisz gdzieś jakąś rdzę i to na zjdęciach. Ja w realu jej się nie doszukałem. Czepiasz się o wypłowiałą tapicerkę czy brak gumki na pedale... człowieku- to auto ma 14 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Krzysiu, Nie przeczytałeś dokładnie.Chłopak kupił Poloneza więc braki i jakieś tam domorosłe wstawki to nie jego wina. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Rdza widoczna jest w poście nr#1, zdjęcie 21. Co do tematu detailingu tego auta, hmmm oddanie auta do ręcznej myjni i polerowanie lakieru przyniosłoby identyczny efekt, detale nie są dopieszczone, brak dokumentacji zdjęciowej zakamarków, które w przypadku detailingu powinny być widoczne przed i po, Rażące niedociągniecia, detailing to właśnie nakladki na pedały, zabezpieczenie akumulatora, czy nakładki pasów, w takie rzeczy warto się zaopatrzeć, nim się przystąpi do całego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Kris, nie od razu zbudowano Kraków. Ja ten samochód kupiłem 3 tygodnie temu. Daj mi trochę czasu aby go ogarnąć. Mam sporo planów co do tego auta- min malowanie niefachowego cieniowania drzwi. Rdzy na aucie nie ma nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ja rdzy nie widzę, Kris, pokaż fotkę o której piszesz. A co do samej pracy.. Te refleksy pod lampą błyskową trochę niepokojące, mimo wszystko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Proszę, nie należy tego lekceważyć, za kilka sezonów, uszczelka szyby nie będzie miała się na czym trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 To jest raczej brudne.... /:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BladyKris Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 chodzi dokladnie o ten mały wgniot z widocznym rdzawym nalotem. Blachy poloneza uwielbiają się biodegradować, więc tego typu odpryski, wgnioty należy zabezpieczyć ze szczególną uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek7 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ze dwa lata zajmie rdzy poczynienie poważnych postępów od czegoś takiego, ale fakt, lepiej się tym zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeżeli tę kropkę można nazwać rdzą w 14-to letnim samochodzie klasy budżet to chylę przed Wami czoła :roll: Tego dawno już nie ma- był to zwykły nalot po odprysku który usunąłem samą benzyną ekstrakcyjną. Uważam Kris że popadasz w skrajności a Twoja niechęć do FSO przerodziła się w paranoje. 4-letnie Mercedesy po 300tyś zł. są dosłownie zgniłe. mat7pvqMm_E v-T425L85uQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ten ML w Krakowie to sposób na reklamę lub zwrócenie uwagi Osobiście go myłem ma odpryski ale nie gnije. Moze zacznie po moim myciu =)) Natomiast skorodowane są śruby mocujące nakładkę zderzaka z tyłu i z przodu ;) i wyłazi im wykładzina z pod progów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No ten z drugiego filmiku to maskara, nie do pojęcia x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek7 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Ten ML w Krakowie to sposób na reklamę lub zwrócenie uwagi Był kiedyś program w TVN Turbo. Biznesmen który go kupił był wściekły chamską reakcją serwisu i odmową naprawy, więc zemścił się w ten sposób. Awarie Mercedesów i odmowy serwisów to była głośna afera kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jeżeli tę kropkę można nazwać rdzą w 14-to letnim samochodzie klasy budżet to chylę przed Wami czołaW nowym aucie to rdza a w 14 letnim już nie? Tego dawno już nie ma- był to zwykły nalot po odprysku który usunąłem samą benzyną ekstrakcyjną.Dziwna metoda na usuwanie rdzy. tata_jerzyka coś mi sie zdaje, że troche jesteś naburmuszony, chwalisz tak tego poldka a jak ktoś ci coś zasugeruje to przystępujesz do ataku. Oczywiście nie twierdze, że polonez jest złym autem chociaz tak naprawde nie miałem styczności z tymi autami i praktycznie nic nie mogę powiedzieć ale przyznaje ci też rację, że wiekszosc polaków gada na poloneza a stycznosci mieli z tym autem tyle co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi