minetoo Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Z tego autka nie planowałem żadnej relacji ale zdjęć troszkę mam a i Szakal'u coś chciał wytknąć :p Wnętrze było raczej smutne. Celem było jakoś to ogarnąć żeby się nie kleiło ale jak zobaczyłem jak to auto wygląda z zewnątrz to też coś na szybciocha trzeba było zrobić. Chemia i metody w moim przypadku powszechnie znane ale jak by co to pytać :u Obejrzyjmy. Nasi tu byli :-! Z samej pracy tylko 3 zdjęcia 8-) Tak to wyszło... ] Mam nadzieję że troszkę lepiej od AutoSpa :ymdevil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Nice Job :u No chyba lapjej od AutoSpa :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 :ymdaydream: Fajnie zadbałeś o Saaba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Ależ burdel był... No ale wyszło jak z salonu ;) Fajnie fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Auto Spa =)) Nowohucka =)) Jak zaczynali to mieli podchody do mnie.Nie mają znaczenia na rynku detailingowym w Krakowie. Sąsiad winietki :ymparty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 winietkiNie wiem gdzie sięich dopatrzyłeś ale jak zostały to u mnie standard bo przypominam sobie o nich już jak palę "szluga zwycięstwa" i wtedy myślę sobie: "no tak kuffa winietki" :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Parę pytań : Te plastiki po wyczyszczeniu tak ładnie wyglądały, czy wszędzie jest nałożony dresing ? np. nawiewy, poduszka kierowcy, klamki wew. Jak tak to jaki ? Co zrobiłeś z lakierem ?? niektórzy takie 50/50 robią przy korekcie 100 % :D Trzecie pytanie ... czy te auto naprawdę wygląda jak nowe? czy tak ładnie robisz fotki :D ps. muszę kiedyś zobaczyć jakieś auto na żywo :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Te plastiki po wyczyszczeniu tak ładnie wyglądały, czy wszędzie jest nałożony dresing ? np. nawiewy, poduszka kierowcy, klamki wew. Jak tak to jaki ?Wszędzie jest dressing. Mam takie powiedzenie "wszystko musi mieć coś na sobie" W tym przypadku dressing to Nielsen Finnesse. Co zrobiłeś z lakierem ?? niektórzy takie 50/50 robią przy korekcie 100 %Doczyściłem, poddałem pełnej dekontaminacji i wypracowałem CherryGlaze, jak to w moim przypadku karkołomną "prawiekorektową" kombinacją padów ;) Korekta tego auta jest zaproponowana i mam ogromną nadzieję że owner się skusi w końcu. Trzecie pytanie ... czy te auto naprawdę wygląda jak nowe? czy tak ładnie robisz fotkiZdjęcia u mnie są robione małpką i czasem telefonem. Wszystkie są "live" czyli na żywca skopiowane z karty bez żadnych ulepszaczy. muszę kiedyś zobaczyć jakieś auto na żywoDopisz się do listy :mrgreen: ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Oo w końcu coś bardziej zapuszczonego, świetnie wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Dopisz się do listy Uwierz mi że bym chciał, ale ja od ponad 5 tygodni siedzę w domu przez tą cholerną nogę ... mam w pracy, no i w sumie po za nią takie zaległości wszędzie, że nie mogę sobie pozwolić na żaden dzień wolny do końca roku ... :( Hmm nakładasz dresing wszędzie ? jak to robisz z manetkami, z nawiewami, kierownicą, z wszystkimi przyciskami na konsoli środkowej ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Hmm nakładasz dresing wszędzie ? jak to robisz z manetkami, z nawiewami, kierownicą, z wszystkimi przyciskami na konsoli środkowej ??Długo :f A tak na serio to wtykam go gdzie się da i poleruję mozolnie fibrami. Czasem o czymś zapomnę jak np manetka kierunków w ostatnim Polo.... Co ważne wybieram konsystencję i rodzaj dressingu do każdego wnętrza indywidualnie. Czasem ze względu na rodzaj faktury plastików jestem skazany na ten dressing którego konsystencja mi nei pasuje to w tedy wracamy do słowa długo :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Proszę o szczegółową odp. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 edit ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 :o :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 "no tak kuffa winietki"Mam ten sam problem dlatego pewnie rzuciły mi się w oczy :lol: "można prosić o usunięcie winietek?"oczywiście a na końcu cholera winietki zostały :lol: Tak patrzę jeszcze raz na tego saba i ogrom cierpliwej pracy w niego włożyłeś :u Miałeś wiele aut wymagających ale tu czuć coś innego. Myle się czy tak było? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Taka mała dygresja: tak wygląda Saab 9-3: Auto nad którym ty pracowałeś to Saab 9-3 SS ;) I juz wracam do głównego wątku: Dlaczego akurat Nielsen Finesse wybrałeś? Testowałeś inne dressingi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Taka mała dygresja:Dzięki! lubię Saab'y i powinienem to wiedzieć :oops: Co do dressingów to jak napisałem wyżej. Czasem zdarzy się zrobić testowo kawałek ale w większości przypadków (i tu też) mogę określić spodziewany efekt przed użyciem czegokolwiek obserwując rodzaj plastiku, jego barwę i fakturę. Taka tam....intuicja ;) Niestety to nie działa w przypadku Lotto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mav Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 minetoo, jak zawsze kawal swietnej roboty :u Jedynie tak wybrakowana galka zmiany biegow psuje troszke efekt, bo zdjecia jak z katalogu :u Jak zaczynali to mieli podchody do mnie.Nie mają znaczenia na rynku detailingowym w Krakowie.A ja myslalem, ze to zwykla myjnia 8-| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Zrobiłbym mu gałkę ale miał ograniczone fundusze...a szkoda. Jeśli wróci na korektę to obiecuję że dostanie gratis ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Zrobiłbym mu gałkę :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Zrobiłbym mu gałkę :shock: :lol: Pytanko Piotr czym czyściłeś tą jasną skóre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Przepraszam ... no ale normalnie nie mogłem :)) =)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 Historia z robieniem gałki przezemnie już była w przypadku Audi A3...tamtemu też zrobiłem =)) Pytanko Piotr czym czyściłeś tą jasną skóre?APC SNB...jest bardzo bezpieczne i delikatne a przy tym skuteczne. Jednocześnie pragnę uciąć ew spekulacje....na dziady nie ma bata i cleanery odpadają ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 na dziady nie ma bata i cleanery odpadają a testowałeś może kiedyś takie coś? http://allegro.pl/leather-ultra-clean-pielegnacja-skory-hit-i2714484540.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts