GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam ;) Dzięki uprzejmości MrCleanera, mogłem przetestować nowość na rynku jeśli chodzi o woski a mianowicie – Angelwax Body Wax. Kilka słów o samym wosku… „Angelwax Body Wax to główny wosk szkockiego producenta wysokiej klasy kosmetyków samochodowych - Angelwax. Body Wax, podobnie jak wszystkie ich woski, produkowany jest ręcznie. Do jego produkcji wykorzystywane są jedynie najwyższej klasy naturalnie występujące woski i olejki, co sprawia że nadaje on lakierom niesamowity wet look, głębię oraz wysoki połysk połączony z wyjątkową trwałością, nawet do ponad 6 miesięcy. Body Wax jest twardym woskiem, dzięki czemu wymaga on jedynie nałożenia bardzo cienkiej warstwy dla zapewnienia niesamowitej trwałości zabezpieczenia. Dla jeszcze lepszego efektu zalecane jest nałożenie dwóch warstw. Każdy wosk jest ręcznie rozlewany w małych partiach, aby zapewnić odbiorcy najwyższej klasy produkt, zawsze tej samej - najwyższej jakości. Wosk ten stał się ulubionym produktem zarówno amatorów jak i profesjonalnych detailerów na całym świecie, ponieważ oferuje on w niewygórowanej cenie najwyższą jakość, dostępną do tej pory jedynie w najdroższych produktach.” Pojemność: 100ml Winny całego zamieszania… Pacjentem było moje auto … Umyte wcześniej szamponem Angelwax Superior Automotive Shampoo… Lakier pod wosk przygotowałem cleanerem Dodo Juice Lime Prime na miękkim padzie Urbana przy użyciu maszyny DA… Angelwax-a postanowiłem porównać z innymi woskami, wybór padł na PoorBoys Nattys Blue, Collinite 476s, FInishKare 1000p. Maska podzielona na 4 cześci, od prawej: PB Nattys Blue, Angelwax Body Wax, Collinite 476s. FinishKare 1000p… Na reszcie auta też pokombinowałem, więc tak: -lewy błotnik przód – Angelwax - lewe drzwi przód – FK 1000p - lewe drzwi tył – Nattys Blue - lewy błotnik tył - Colli - prawy błotnik przód – Nattys Blue - prawe drzwi przód – Colli - prawe drzwi tył – FK 1000p - prawy błotnik tył – Angelwax - dach – Angelwax - bagażnik – Angelwax - zderzak tył – Colli - zderzak przód – FK 1000p - lusterka – Angelwax Fotki po woskowaniu: Na koniec kropelki - woda z atomizera: Na koniec kilka słów na temat aplikacji, nakładanie wosku to czysta przyjemność, tak samo ścieranie, jeśli jeszcze weźmiemy pod uwagę bardzo przyjemny bananowy zapach woskowanie może nie mieć końca ;) Test, będę starał się uaktualniać jak tylko to będzie możliwe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Kropelki piekne :u ciekawe jak bedzie z zywotnoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Rozumiem, że cleaner poszedł na całe auto, pod wszystkie woski? Bardzo fajny pomysł na test, jestem ciekaw wyników w skali 2-3 miesięcy (pewnie jak 3/4 polskiej sceny detailingu =)) ) Byłbym zapomniał, kropelek tak dużo, że prawie tafla zaraz by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Rozumiem, że cleaner poszedł na całe auto, pod wszystkie woski? Bardzo fajny pomysł na test, jestem ciekaw wyników w skali 2-3 miesięcy (pewnie jak 3/4 polskiej sceny detailingu =)) ) Byłbym zapomniał, kropelek tak dużo, że prawie tafla zaraz by była Oczywiście, cleaner poszedł na całe auto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Źle się wyraziłem, ale i tak odpowiedź ukryta jest w tekście, chodziło mi czy ten sam cleaner pod wszystkie woski. Wiem że tak, różne opinie słychać o FK na LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A do czego bys porownal Angel wax? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Fajnie, że się chciało tak dzielić :u Kropelki świetne, ciekawy jestem wyników ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Gracjan, dzięki z test :u Czekamy na rozwój sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Tez bede sledzil z zaciekawieniem:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi