Jump to content

Zymöl Titanium

SNB SWEDEN

Recommended Posts

Teraz jest troche wiecej czasu i trafil sie Ix35 w fanym kolorze ma byc jakas tam kampania czy cus wiec mial ladnie wygladac i powiem ze Zymöl poradzil sobie super

W porownaniu z DoDo sam Zymöl naklada sie rekoma duzo latwiej i lepiej ale mam odczucie ze duzo ciezej go sciagnac mikrofibra, moze to wstepne odczucie poniewaz z woskami DoDo mam juz jakies doswiadczenie natomiast z Zymölem cwicze dalej czekam na swoje noew auto i bede walczyl.

Wydaje sie ze ziarno na tym lakierze wyglada mega slicznie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 1 year later...

Koledzy wiem że pytanie może dziwne ale taki zymol titanium czy platinium a pierwszy lepszy wosk swiss wax?

duża róznica?

pomijam że cena kolosalna... :|

Nie odpowiem Ci konkretnie na pytanie poniewaz akurat swissa nie prownywalem z zymkiem, zymki miedzy soba i owszem lub z innym woskami np Polishangel i powiem ze nie widzialem jakiejs specjalnej roznicy no chyba ze mi wiek dokucza i oczy nie te :lol:

Chyba muszę się skusić kiedyś na jakiegoś Zymola bo sam jestem ciekaw jak to jest z tymi woskami. Jedni piszą tak:

drogie woski oferują nieporównywalnie większy blask w porównaniu do tańszych pozycji.

a drugi tak:

nie widzialem jakiejs specjalnej roznicy no chyba ze mi wiek dokucza i oczy nie te :lol:

i chyba trzeba organoleptycznie to sprawdzić ;) Bo są dwa posty jeden pod drugim mówiące co innego :? Wiele razy czytałem że jeżeli chodzi o łatwość aplikacji to zarówno Zymol jak i SV nakładają się uper. Co do wyglądu opinie są podzielone i wielu pisze że bardziej jest to efekt placebo.

Choć prawda jest taka że na jednym lakierze będzie wyglądać lepiej wosk X a na drugim Y.

Chyba muszę się skusić kiedyś na jakiegoś Zymola bo sam jestem ciekaw jak to jest z tymi woskami. Jedni piszą tak:

drogie woski oferują nieporównywalnie większy blask w porównaniu do tańszych pozycji.

a drugi tak:

nie widzialem jakiejs specjalnej roznicy no chyba ze mi wiek dokucza i oczy nie te :lol:

i chyba trzeba organoleptycznie to sprawdzić ;) Bo są dwa posty jeden pod drugim mówiące co innego :? Wiele razy czytałem że jeżeli chodzi o łatwość aplikacji to zarówno Zymol jak i SV nakładają się uper. Co do wyglądu opinie są podzielone i wielu pisze że bardziej jest to efekt placebo.

Choć prawda jest taka że na jednym lakierze będzie wyglądać lepiej wosk X a na drugim Y.

Wosk Polishangel tez sie bosko naklada i sciera, Zymka mogu CVi trochi oddac i male probki woskow od Sjake sobie porownasz Swissa nie maju

Testowałem różne woski w tym te bardzo drogie i muszę przyznać, że różnicy w połysku ani w trwałości specjalnie nie zauważyłem. Wszystkie były kładzione na identycznie przygotowaną powierzchnię. Kwestia zapachu, nakładania i ścierania to już inna historia i bardziej przypasowałbym ją do gustu użytkownika.