kubik Posted December 1, 2012 Report Share Posted December 1, 2012 Witam, kolejny test,który wykonywałem i którym myślę,warto się podzielić ;) Testowany środek to Tenzi Prix Moim zadaniem było przeprowadzenie testu na jasnym lakierze. Wziąłem więc służbowego busa i ogień kilka sekund po psiknięciu Na klapce była lekka rdza,no mercy :mrgreen: Coś tam płynie Na felgach też się dzieje Tak poza konkursem Tradycyjnie się czerwieni ;) Koło przed Prix przykryty snow foam-em co by nie przyschło Po.Bez pędzlowania,pełny bezdotyk Podsumowując fajny środek,zastanawiający jest fakt opisu. Producent pisze,żeby zostawić na 5-6minut,podczas gdy po 4minutach to już zaczyna przysychać.Środek dość szybko spływa,więc jak słusznie zauważono,lepiej działać od razu i płukać w porę.Ew. prysnąć pianą daje to fajny rezultat. Cena dość atrakcyjna,jak widać na lakierze znalazł sporo dziadostwa :-] Myślę,że jako tańszy Iron X wywiązuje się z zadania w 100% :good: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivy Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 ja zrobiłem tez test prix'a. nawiązujac do opisu zastosowania producenta. zrobiłem tak: napsikałem tenzi na koło zająłem sie czymś innym, wróciłem gdzies po 10 minutach napiskałem jeszcze raz poczekałem 2-3 minuty i dosłownie liznąłem pędzelkiem. Spłukałem z opryskiwacza ogrodowego i już koło idealnie czyste. Moja felga jest polakierowana na biało i przed testem była cała czarna od pyłu z klocków i miała jakiś pół roczny brud asfaltowy. Moim zdaniem Tenzi poradził sobie bardzo dobrze! Gdybym miał porównać go z sholl'em rimm7 to uważam ze siła działania jest podobna ale sholl ma tę przewagę, że jest gęstszy i nie spływa tak szybko jak tenzi ( obserwacje ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 A jak do ironx wyglada tenzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 A jak do ironx wyglada tenzi?Do Irona nic nie ma podejścia,aczkolwiek z ceną 40zł za litr jakby nie patrzeć,Prix opłaca się bardziej. Z karoserii usunie bez problemów cząsteczki metaliczne przed korektą,a koła,no nie oszukujmy się,nikt Tu nie wali korekt po 6kEuro,więc jak po czyszczeniu tenzi,psiknie się Ironem i pójdą jedna czy 2 stróżki to taka ujma? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Czyli cos w stylu decon gel od wolfa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Też miałem okazję przetestować tego Prixa na felgach - generalnie nie jest źle ale odszedłem na chwilę od samochodu żeby mógł na spokojnie podziałać a on po prostu zaschnął. Strasznie irytująca sprawa :-q Gdyby nie ta kwestia to za tą cenę całkiem ok ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Też miałem okazję przetestować tego Prixa na felgach - generalnie nie jest źle ale odszedłem na chwilę od samochodu żeby mógł na spokojnie podziałać a on po prostu zaschnął. Strasznie irytująca sprawa :-q Gdyby nie ta kwestia to za tą cenę całkiem ok ;)A właśnie o tym nie napisałem.5-6minut producenta to można między bajki włożyć,latem,jak się pojeździło góra 2-3minuty ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 ceną 40zł za litr :o Opakowanie 5l kosztuje 108 zł czyli litr ok.22 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 ceną 40zł za litr :o Opakowanie 5l kosztuje 108 zł czyli litr ok.22 zł Będzie można zrobić jakiś zakup na wiosnę,w Białymstoku jest spory sklep z chemią Tenzi,więc jak się zbierze chętnych to będzie można podzielić ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peppa Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 ceną 40zł za litr :o Opakowanie 5l kosztuje 108 zł czyli litr ok.22 zł fakt, ale dla hurtowników. raczej nie jak ktoś tylko dla siebie kupuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Jak malutkie ilości do obróbki to zostańcie przy Ironx Kuba jak Ty to liczysz przecież to testu zużyłeś ok 1l :lol: Jak masz kupić 1l za 40 to wal 5l za 108 i nie dziel tylko się baw :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 13, 2013 Author Report Share Posted January 13, 2013 Jak malutkie ilości do obróbki to zostańcie przy Ironx Kuba jak Ty to liczysz przecież to testu zużyłeś ok 1l :lol: Jak masz kupić 1l za 40 to wal 5l za 108 i nie dziel tylko się baw :u Na testy poszło 200ml :D Ogólnie jak kupiłem prixa w czerwcu to jeszcze mi zostało ze 100ml,bo tylko przed korektami psiukałem ;) I tak mnie rodzice już z domu wyganiają z tymi bańkami wszystkimi ,a tu jeszcze prix... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 ceną 40zł za litr :o Opakowanie 5l kosztuje 108 zł czyli litr ok.22 zł Sprawdziłem i 167,49 zł brutto 5l :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Ja mam po 108 zł :ymdevil: Jak chcesz to Ci załatwie tylko wysyłke sobie zapłacisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 Ja mam po 108 zł :ymdevil: Jak chcesz to Ci załatwie tylko wysyłke sobie zapłacisz Kontakty :D Dobrze wiedzieć,może przyślę kolegę do Ciebie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Pytaj na PW :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts