kuba Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Mój najnowszy projekt. Samochód który sprawił mi wiele przyjemności w trakcie pracy a zarazem przysporzył dużego stresu ale o tym później. Samochód bardzo bardzo fajny silnik i dźwięk robią wrażenie. Stan samochodu: Samochód przez 4 zimowe miesiące stał na dworzu nie ruszany. Śnieg który na nim zalegał co jakiś czas był zgarniany szczotą, efekt tego zabiegu było widać na klapie bagażnika która był w opłakanym stanie. Cały samochód pokryty gęsto swirlsami, do tego wiele głębszych rys. Wnętrze bardzo zabrudzone, skóry szczególnie z tyłu chyba nigdy nie czyszczone. Użyte produktu Korekta lakier: - glinka Smartclay - 3M (M3 :D ) Fast Cut + - Smartwax Hevy Cut Compound - Smartwax Medium Cut Compound - Smartwax Cutting Polish - Smartwax Finishing Glaze - pad Metabo zółty - pady Hex-Logic (zółty, pomarańczowy, biały, niebieski) Wosk jak zwykle to Smartwax Concourse Felgi: - Attack do felg - Rimwax Wnętrze: - Smartleather - Smartdressing - Smartgel - Smartcarpet Dach: - Aqua Imp Zdjęcia: Przed Mycie i glinkowanie: Głównie bohaterowie: 50/50 A tutaj widać ładnie strukturę pada: Efekt końcowy: Bonus foto: Wpadka: Na koniec pierwszego dnia miała miejsce moja pierwsza poważna wpadka. Chciałem wysprzątać bagażnik i przez zmęczenie i moją głupotę zatrzasnąłem kluczyk w bagażniku. Właściciel nie miał zapasowego a trzeciego kluczyka (plastiku) nie mógł znaleźć. Więc zaczęliśmy dzwonić po firmach zajmujących się awaryjnym otwieraniem samochodów. M3 wygrało z nimi początkowo 3:0. Trzech gości każdy z innym sprzętem poległo na otwarciu tego samochodu. W dogrywce przyjechał największy specjalista w Bydgoszczy jedne z dwóch ludzi w Polsce posiadający specjalną licencję. Po 20 minutach zabawy wytrychami i stwierdzeniu że zamki nigdy nie były otwierane kluczykiem wyjął miarkę wsunął w zamek pomierzył pozapisywał i na miejscu sobie dociął kluczyk włożył przekręcił i tadam samochód otwarty. Kluczyki leżały na środku bagażnika :wallbash: I tak oto skończyło się na 300zł dla pana specjalisty i na całym dniu moich nerwów. Tymczasem wrzucę jeszcze parę projektów z przed dwóch tygodni i spadam na wakacje, do usłyszenia potem, w sierpniu na warsztat wskakuje e60 M5 o tego samego właściciela. Enjoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Solidna robota Kuba. Szacunek. ;) A z kluczykami tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Pięknie Kuba pięknie dobra robota, jak oceniasz pasty SM które są w fazie testów :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Pięknie Kuba pięknie dobra robota, jak oceniasz pasty SM które są w fazie testów :twisted: Bardzo fajne tylko że mało inwazyjne że tak powiem, trzeba i tak korzystać z Fast Cut +. W odróżnieniu od kosmetyków 3m te super pachną aż chce się polerować. Moim faworytem na chwilę obecną jest glaze który daje super efekt, uwielbiam go :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 22 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Bardzo ładnie gratulacje ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Aaaale tłusta fura, pozazdrościć.. :) Super efekt końcowy, masz Pan talent :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Gratulacje piękna Mka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Kuba, czy Ty przypadkiem nie chodzisz do tej samej czytelni co kolega Sebba75? Bo widać, że chyba czytacie te same numery "Przyjaciółki". Milutko Ci to wyszło. Gdzie można kupic samplery past Smartwaxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi