tfelek Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Test skopiowany z KA za zgoda Evo. Wrzucam więc mój test tego środka ,przeprowadzony dzięki uprzejmości SzaKala który podesłał mi swoje używane opakowanie ;) :good: Auto w ramach przygotowań zostało tradycyjnie umyte, wyglinkowane etc etc, całość oblecona finishem, a następnie zmyta kilkukrotnie zmywaczem Kocha. Z racji tego że ciężki mi było stwierdzić na ile starczy mi ilość która była w moim opakowaniu, zrobił nim pół auta, a na drugą połówke poszedł Britemax Vantage : Z tego co zrozumiałem, opakowanie w postaci puszki jest niezbędne, w celu eliminacji kontaktu środka z powietrzem. Widocznie tak musi być, ale jakby nie patrzeć to spory minus, nie wiemy tak naprawdę ile środka nam zostało. Polymer Net Shield ma postać białego mleczka, o lekko chemicznym zapachu. Środek aplikowałem żółtym słoneczkiem : Co do samej aplikacji...mam mieszane uczucia. Przez to że lakier był mocno tępy po wymyciu past, a sam aplikator nie należy do najbardziej miekkich, dość ciężko się go aplikowało, nie chciał w ogóle się ślizgać. Lepsza chyba byłaby bawełna tutaj. Jedno jest pewne - środek jest mega wydajny. Mimo trudności z rozprowadzeniem, małe kropki na aplikatorze starczały na pół elementu. Mogłem zważyć puszkę przed i po aplikacji, dałoby to jakieś wyobrażenie. Po zaplikowaniu środek robi się praktycznie przezroczysty, zostaje ledwo widoczna mgiełka : Metodą prób i błędów testowałem różne czasy schnięcia, niestety nie udało mi się tak zrobić żeby ścieranie było bezproblemowe. PNS sprawiał wrażenie jakby nie mógł zaschnąć, ciągle się mazał pod mikrofibrą. W czasie ścierania na hali było 16 stopni, wilgotność w normie. Być może trzeba by pokombinować z czasami ścierania oraz innymi mikrofibrami :dontknow: Tak czy inaczej, po wypolerowaniu obyło się bez smug : Jeżeli chodzi o zdjęcia "po", to każdy widział już to czarne padło z różnych kątów :D :mrgreen: Tu nic odkrywczego nie ma, błyszczy się. Za to jeżeli chodzi o niuanse, takie jak ukazanie ziarna na lakierze... :-] Naprawdę nieźle pod tym względem :good: Dodatkowo, środek dość mocno przyciemnia i pokusiłbym się o stwierdzenie że coś tam potrafi przykryć ;) Leon po aplikacji odstał 24h i sprawdziliśmy kropelkowanie 8-) :-] Widok od frontu , po laniu wody centralnie na środek maski : i dachu : K***a, skąd ten brokacik się tu wziął :-] :D I filmiki : Sprawdzamy sheeting. Nie tam jakieś popierdółki z węża, tylko 10l wody naraz :-] :D SvfKUoFrrJU hNy6pomecSHA Błotniki i maska : eM1b7dQ7DwM Dach Sonax: r8jRMiJeQds Dach Britemax : 9t-_5O6Heyo cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jest jakaś aktualizacja w temacie? Bardzo ciekawi mnie ten środek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 chyba bedzie samemu zakupic i zrobic test :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 zrobic test :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1117 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Potwierdze ze PNS przyciemnia lakier i zdecydowanie mniej sie brudzi od DG 105 i 1ZEinszett Hartglanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi