tfelek Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Test skopiowany z KA za zgoda Evo. Wrzucam więc mój test tego środka ,przeprowadzony dzięki uprzejmości SzaKala który podesłał mi swoje używane opakowanie ;) :good: Auto w ramach przygotowań zostało tradycyjnie umyte, wyglinkowane etc etc, całość oblecona finishem, a następnie zmyta kilkukrotnie zmywaczem Kocha. Z racji tego że ciężki mi było stwierdzić na ile starczy mi ilość która była w moim opakowaniu, zrobił nim pół auta, a na drugą połówke poszedł Britemax Vantage : Z tego co zrozumiałem, opakowanie w postaci puszki jest niezbędne, w celu eliminacji kontaktu środka z powietrzem. Widocznie tak musi być, ale jakby nie patrzeć to spory minus, nie wiemy tak naprawdę ile środka nam zostało. Polymer Net Shield ma postać białego mleczka, o lekko chemicznym zapachu. Środek aplikowałem żółtym słoneczkiem : Co do samej aplikacji...mam mieszane uczucia. Przez to że lakier był mocno tępy po wymyciu past, a sam aplikator nie należy do najbardziej miekkich, dość ciężko się go aplikowało, nie chciał w ogóle się ślizgać. Lepsza chyba byłaby bawełna tutaj. Jedno jest pewne - środek jest mega wydajny. Mimo trudności z rozprowadzeniem, małe kropki na aplikatorze starczały na pół elementu. Mogłem zważyć puszkę przed i po aplikacji, dałoby to jakieś wyobrażenie. Po zaplikowaniu środek robi się praktycznie przezroczysty, zostaje ledwo widoczna mgiełka : Metodą prób i błędów testowałem różne czasy schnięcia, niestety nie udało mi się tak zrobić żeby ścieranie było bezproblemowe. PNS sprawiał wrażenie jakby nie mógł zaschnąć, ciągle się mazał pod mikrofibrą. W czasie ścierania na hali było 16 stopni, wilgotność w normie. Być może trzeba by pokombinować z czasami ścierania oraz innymi mikrofibrami :dontknow: Tak czy inaczej, po wypolerowaniu obyło się bez smug : Jeżeli chodzi o zdjęcia "po", to każdy widział już to czarne padło z różnych kątów :D :mrgreen: Tu nic odkrywczego nie ma, błyszczy się. Za to jeżeli chodzi o niuanse, takie jak ukazanie ziarna na lakierze... :-] Naprawdę nieźle pod tym względem :good: Dodatkowo, środek dość mocno przyciemnia i pokusiłbym się o stwierdzenie że coś tam potrafi przykryć ;) Leon po aplikacji odstał 24h i sprawdziliśmy kropelkowanie 8-) :-] Widok od frontu , po laniu wody centralnie na środek maski : i dachu : K***a, skąd ten brokacik się tu wziął :-] :D I filmiki : Sprawdzamy sheeting. Nie tam jakieś popierdółki z węża, tylko 10l wody naraz :-] :D SvfKUoFrrJU hNy6pomecSHA Błotniki i maska : eM1b7dQ7DwM Dach Sonax: r8jRMiJeQds Dach Britemax : 9t-_5O6Heyo cdn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Jest jakaś aktualizacja w temacie? Bardzo ciekawi mnie ten środek.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 chyba bedzie samemu zakupic i zrobic test :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 zrobic test :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy1117 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Potwierdze ze PNS przyciemnia lakier i zdecydowanie mniej sie brudzi od DG 105 i 1ZEinszett Hartglanz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts