Jump to content

Jaki mini zestawik do korekty ?

Venom

Recommended Posts

Panowie i Panie bardzo proszę o poradę jakiegoś takiego zestawu do korekty lakieru. Pracowałem obecnie na pastach Manzerny i 3M . I chciałbym pozostać przy Manzernie a mianowicie 500 , 2500 oraz 3000 . Tutaj raczej nie chcę niczego innego , ale co jeszcze do tego ? Jakie polecacie mi gąbki dobre i w dobrej cenie ? Jakie szmatki/ścierki , takie które po wytarciu pasty nie narobią rys. Glinke mam BH i przy niej zostaje bo lubie na niej pracować. Maszyne na razie mam jakąś no name , coś tam pisało , ale nie wgłębiałem się ,za jakiś czas pomyslę nad czymś lepszym ale nie wszystko od razu. Bardzo proszę o porady , a nawet linki do swoich ulubionych sklepów ;) Z góry dzięki !

Panowie i Panie bardzo proszę o poradę jakiegoś takiego zestawu do korekty lakieru. Pracowałem obecnie na pastach Manzerny i 3M . I chciałbym pozostać przy Manzernie a mianowicie 500 , 2500 oraz 3000 . Tutaj raczej nie chcę niczego innego , ale co jeszcze do tego ? Jakie polecacie mi gąbki dobre i w dobrej cenie ? Jakie szmatki/ścierki , takie które po wytarciu pasty nie narobią rys. Glinke mam BH i przy niej zostaje bo lubie na niej pracować. Maszyne na razie mam jakąś no name , coś tam pisało , ale nie wgłębiałem się ,za jakiś czas pomyslę nad czymś lepszym ale nie wszystko od razu. Bardzo proszę o porady , a nawet linki do swoich ulubionych sklepów ;) Z góry dzięki !

Powiedz ile chcesz przeznaczyć to łatwiej będzie podpowiedzieć sprzęt w kasie ;)

Nie mam określonej kwoty na te pierdółki bo się nie orientowałem wcześniej ze względu że miałem to pod nosem , najlepiej dajcie znać co jest w jakich cenach i co jest godne polecenia.

Na jakich gąbkach pracujesz? w sensie wielkości.

Jak 135mm to Flexi,WWL i Lake Country .Cena idzie w parze z jakością więc taki pożyją

Taśma 3M/Blue Dolphin

Fibry Flexi,Gtechniq,nawet czerwone sonaxa się nadadzą ;)

Pracowałem na tym co dali :D ale z tego co pamiętam to ostatnio rozpakowałem kilka gąbek flexi pads , wiem że czarne na pewno i chyba biała jakaś też była.

Mój ulubiony set,nie licząc futra to biała flexi,pomarańcza wwl i finish czarną lare ;)

Myślę że na początek wezmę flexi pads tylko teraz pytanie , czy taką zwykłą :

http://www.shiningcar.pl/pl/p/FLEXIPADS-135-x-35mm-gabka-polerska-pomaranczowa-styl-Menzerna/166

Czy taką wymyślną :D w sensie tą waflową

http://www.shiningcar.pl/pl/p/FLEXIPADS-150-X-25mm-gabka-polerska-waflowa/754

Ze szmatek coś wybiorę pewnie co szynka zapodał :D