JJ. Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam szanowne grono specjalistów :) Wczoraj miałem drugi dzień polerki Puga. Po pierwszym, niezbyt udanym dniu przyszedł przełom i myślę, że polubimy się z futrem ;) Mam do Was kilka pytań odnośnie w/w akcesoria: 1. Jak często czyścić futro podczas polerowania? (przeczesywałem je co nowy obszar do polerowania) 2. Czym to robić? (używałem metalowego 'grzebyka' dla piesków, ale nie wiem czy to dobry pomysł) 3. Do futra potrzebujemy więcej pasty niż na gąbkę. Smarować cały pad czy wystarczą większe kropki (powiedzmy, jak 5zł)? 4. Jak szybko 'kończy' się futro? 5. Czy takie futerko również się nada? http://allegro.pl/item1157827355_futro_ ... ierny.html Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam szanowne grono specjalistów :) Wczoraj miałem drugi dzień polerki Puga. Po pierwszym, niezbyt udanym dniu przyszedł przełom i myślę, że polubimy się z futrem ;) Mam do Was kilka pytań odnośnie w/w akcesoria: 1. Jak często czyścić futro podczas polerowania? (przeczesywałem je co nowy obszar do polerowania) 2. Czym to robić? (używałem metalowego 'grzebyka' dla piesków, ale nie wiem czy to dobry pomysł) 3. Do futra potrzebujemy więcej pasty niż na gąbkę. Smarować cały pad czy wystarczą większe kropki (powiedzmy, jak 5zł)? 4. Jak szybko 'kończy' się futro? 5. Czy takie futerko również się nada? http://allegro.pl/item1157827355_futro_ ... ierny.html Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :) AD1-po kazdym skonczonym polerowanym obszarze AD2-najlepsze sprezone powietrze nie niszczy futra jak grzebien itp AD3-Uwazam , ze do futra jest lepiej uzywac mniej pasty niz do padow,polecam pracowac zupelnie na plasko AD4-jesli jest dobrej jakosci starczy na kilka aut AD5- na tym zdjeciu ciezko okreslic jego strukture ale warto kupic i potestowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Które futro będzie leprze do dachu i maski : LAKE COUNTRY Foamed Wool Buffing & Polishing Pad 190mm LAKE COUNTRY Futro polerskie Durowool 190mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 kup sobie futro festool. w życiu nie miałem lepszego futra! Lake country sie rozpadło w kilka miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Trochę dziwne pytanie lukas, nie sądzisz? sivy, LC trzymające kilka miesięcy? To muszę zamienić z Flexi bo miesiąca jazdy nie wytrzymuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja najlepsze jakie miałem to od Seby SNB. Nie wiem co to za futro ale wyglądem przypomina mi nowe futro od SJake WWL Szon '>http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/sam/od-m-do-z/wwl-1/wet-wet-look-szonn-futro-polerskie.html Niestety to moje trochę przeszło ale trzyma się dalej ! najgorsze to, że rzep już się tak nie trzyma. Musiałem go chyba troszkę przegrzać.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Też je sobie chwale :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 JJ. Pytanie nie takie dziwne, pytam bardziej doświadczonych odemnie. A co powiecie o takim Flexipads Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A możesz rozwinąć myśl? Bo dla mnie to pytanie jest tak uogólnione, że nawet nie wiem co powiedzieć. "Lepsze do dachu i maski" - chodzi o rozmiar, materiał, rodzaj lakieru, markę, przetłoczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 JJ. Pytanie nie takie dziwne, pytam bardziej doświadczonych odemnie. A co powiecie o takim Flexipads Czemu się uparłeś na takie futro ? To możesz sobie kupić ale tym to tylko na płaskich panelach no i ostrożnie na przetłoczeniach, kantach itd. poza tym pracuje się tym dobrze tylko sypie się z niego (u mnie taka wełna z makity). Jak już chcesz duże to weź sobie duże fioletowe Lake Country. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 No mnie takie futro będzie służyło tylko do dachu maski. A co do marki to jasna sprawa że do lakierów bardzo twardych: audi, vw, bmw, volvo itp. bo do renault i fiat na pewno takiego futra używał nie będę. Kupiłem futro flexipads ale żałuje mogłem spróbować festoola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi