junior74 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy Meguiars DA a innymi np.Lare czy Kraus lub innymi Konkretnie czy warto dopłacić te 450 zł czy nie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy Meguiars DA a innymi np.Lare czy Kraus lub innymi Konkretnie czy warto dopłacić te 450 zł czy nie :?: Ja miałem styczność z Megsem i Lare. Nie wiem jak reszta stawki,w rozsądnej kasie,z tego co wiem jest lepiej jeżeli chodzi o awaryjność. Warto mieć uchwyt typu C,przy dłuższych pracach mniej wibracji. Główna różnica to to,że lare jest lżejsza,ale jest w tym tandetna.Megs,to kawał solidności i jak na początku,różnicy nie widziałem,to po kilku h roboty wolałem Megsa :roll: Nie wiem czy Lare nie jest warta pieniędzy,czy Megs.Bo w porównaniu bezpośrednim czuć każdą złotówkę,ale za 1k to ma się prawie dwie takie :roll: Ja Megsa katuje godzinami na 5tce ze słusznym dociskiem,Lare z hukiem się rozpadła po 10h,co opisywałem w innym temacie. Pewnie kupisz maszynę tylko na finishe ew.klejącego pacjenta,więc też i nie ma co grubo iść.Ja bym ciągnął z uk/usa megs'a,ale to już zaufanie do marki ;) Myślę,że wszystko,tylko nie lare i będzie ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Polecam najzwyklejszego Kestrela (DAS-6), solidność Megsa, cena Lare. Mam go od 2009 roku, jeździłem od futer po finish, smar w ogóle nie przepracowany i chodzi jak marzenie. Gdybym miał kupować, skłoniłbym się ku niemu raz jeszcze. Ewentualnie pomyślałbym nad wersją PRO która jest mocniejsza :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 a Megsa katuje godzinami na 5tce ze słusznym dociskiem,Lare z hukiem się rozpadła po 10h,co opisywałem w innym temacieCzyli na dlugie dystanse Megs wychodzi duzo taniej bo się nie psuje :?: Tez będę katował A przy Megsie nie czuć takiej tandety Wiesz jak z supermarketu :?: JJ a gdzie go kupić bo sklepy co na forum są to nie mają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Powiem tak kupiłem używaną,po nieznanym przelocie,przepracowałem ok.100h i padł mi regulator,bo coś było grzebane,160zł i jazda dalej ;) Raz mi nawet spadła na początku z 1,8m na beton :lol: Masz solidny plastik pokryty takim jakby gumą,u mnie jedynie na uchwycie się wytarła miejscami,ma mniejszy skok od Lare i gąbki tak nie fruwają. Musimy z JJem zrobić konfrontacje i wydać werdykt, das czy g220 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 JJ a gdzie go kupić bo sklepy co na forum są to nie mająJa kupiłem w UK z zestawem Menzerna w CleanYourCar.co.uk, niestety nie powiem Ci za ile. Musimy z JJem zrobić konfrontacje i wydać werdykt, das czy g220Żaden problem, po tym co piszesz wnioskuje, że dla DAS-a bardzo blisko do Megsa ale z chęcią przekonam się w rzeczywistości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Dzięki za info z praktyki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Byłem w posiadaniu DASa-6 Wszystko fajnie, ale malo mocy i brak stabilizacji dawał się we znaki. Warto pomyśleć nad DAS-6PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 a gdzie go kupić bo sklepy co na forum są to nie mająu Nowickich jest Kestrel a w Temachemie jest zwykły DAS6 i DAS 6 PRo, sam sie wlasnie zastanawiam nad tymi dwiema, Megs jest prawie u wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Czy ktoś wie jaka jest różnica pomiędzy Meguiars DA a innymi np.Lare czy Kraus lub innymi Konkretnie czy warto dopłacić te 450 zł czy nie :?: Bierz DAS6 bedzie dobrze :u Ewentualnie DAS6PRO bo jest mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 A jak jest roznica miedzy das 6 pro a g220? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 DAS-6 to odpowiednik G220 DAS-6PRO to odpowiednik G220v2 Ale mimo wszystko do korekty polecam rotacje. Jeśli ma być to tylko maszyna do nakładania politur to DAS-6 powinien wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Fay, czyli das 6 i g200 to ta sama maszyna? czy moze sa jakies roznice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 brak stabilizacji dawał się we znakiŻadna maszyna DA nie ma stabilizacji obrotów ponieważ urządzenie to pracuje na dwa sposoby - w ruchu rotacyjnym oraz orbitalnym. O ile jeden ruch może być niezmienny to drugim wyhamowujemy dysk polerski.. Proszę włączyć maszynę na 6. bieg, przycisnąć gąbkę mocno do lakieru i obserwować co stoi a co się porusza.. Chyba, że ja o czymś nie wiem.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=226269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Zaczynam mieć burzę w głowie :lol: Rano kupowałem Megsa a teraz znowu nie wiem co =)) Poczekam jeszcze Ale mimo wszystko do korekty polecam rotacje. Jeśli ma być to tylko maszyna do nakładania politur to DAS-6 powinien wystarczyćRotacje mam w postaci cegły Makity 9227 chce coś poręcznego właśnie do politur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Zaczynam mieć burzę w głowie :lol: Rano kupowałem Megsa a teraz znowu nie wiem co =)) Poczekam jeszcze Ale mimo wszystko do korekty polecam rotacje. Jeśli ma być to tylko maszyna do nakładania politur to DAS-6 powinien wystarczyćRotacje mam w postaci cegły Makity 9227 chce coś poręcznego właśnie do politurBierz DAS6. Obeznasz sie i będzie dobrze. Dzisaij jak robiłem zderzak to jakoś jej zatrzymać nie moglem, a był to 1step, niebieski LakeCountry HydroTech + Katana tnąca. Kwestai zatrzymanie maszyny zalezy równiez od padów, im cieńsze tym jest to łatwiej zrobić, im grubsze tym wiadomo cięzej. Ale tutaj chodzi o to że pad ma się krecić caly czas, troche zwolnione mają być te obroty a do tego powierzchnia wychodzi bez hologramów nawet przy mocnej paście - zaleta DA - ale to wszytko przecież jest wiadome od dawna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Bierz DAS6. Obeznasz sie i będzie dobrze. No tak zrobie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 brak stabilizacji dawał się we znakiŻadna maszyna DA nie ma stabilizacji obrotów ponieważ urządzenie to pracuje na dwa sposoby - w ruchu rotacyjnym oraz orbitalnym. O ile jeden ruch może być niezmienny to drugim wyhamowujemy dysk polerski.. Proszę włączyć maszynę na 6. bieg, przycisnąć gąbkę mocno do lakieru i obserwować co stoi a co się porusza.. Chyba, że ja o czymś nie wiem.. :roll: Mi DASa-6 na najwyższym biegu bez problemu odawalo zatrzymać na lakierze, pozostawal jedynie ruch oscylacyjny. Naturalnie DAS-6 PRO czy POWER bo w takiej wersji tez sie ukazał ma stabilizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 PRO i POWER mają stabilizację która nie zatrzyma ruchu rotacyjnego? To ciekawe, będę musiał kupić... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Ja mam Das Pro i nie zwalnia ;) Ze stabilizacją to nie ma wiele wspólnego jest po prostu mocna. Sąsiad bierz Das albo Krauss tu nie ma filozofii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Wziąłem Dasa Pro :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Elegancko :u 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi