JJ. Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witajcie! To chyba mój pierwszy projekt na tym forum, swego rodzaju debiut pod wieloma względami :) Autko w tytule to własność bratowej, bardzo zaniedbane małe lwiątko potrzebujące czułości. Pod moim pawilonem miłości dałem mu trochę tego i owego.. :lol: Od początku. Tak wyglądał na wstępie. Wybaczcie za słabe zdjęcia oraz ich niewystarczającą ilość, niestety moja pani fotograf jest na morzu do końca sierpnia.. :cry: Zacząłem od komory silnika. Przed: Po: Następnie zdjąłem listwy aby ułatwić sobie polerowanie: Niezła niespodzianka.. Auto zostało umyte i wyglinkowane, po czym przyszedł czas na inspekcję lakieru: I tak dalej, i tak dalej.. Było tego naprawdę dużo i było to naprawdę brzydkie. A oto jeden ze sprawców nieszczęścia: Zabrałem się więc do pracy. Mając w pamięci nox-a i jego wyczyny z Peugeotem w tym samym kolorze wziąłem od razu futro i skoczyłem na dach. I co? Załamka. Korekta na poziomie 80% nie była spełnieniem marzeń. Przez 6h robiłem maskę i dach po czym zrezygnowany skończyłem. Przyszedł nowy dzień, ja nabrałem nowych sił i zaatakowałem resztę auta, przy okazji poprawiając maskę :) Przed: W trakcie: Było również trochę Wetsandingu: Po: Błotnik po stronie kierowcy: Drzwi kierowcy: Ćwiartka: Popieściłem również klapę bagażnika, bo była w wyraźnej potrzebie ;) W trakcie: Przed: Po: Przed: Po: Druga strona była identyczna.. :lol: Nałożyłem dressingi, wypieściłem zamki oraz znaczki na błysk i oddałem uradowanej właścicielce ;) Użyte środki: Mycie: Szampon CarValet, Atack do felg, Nielsen APC, Tar Remover CarValet; Glinkowanie: Glinka Megs, Last Touch; Korekta lakieru: Futro Scholl, PP i FP Menzerna, Pasty Power Finish i Final Finish; LSP: Megs #16 + #7 na maskę; Dressingi: TD, Megs Endurance; Inne: Megs DC1, Clin, All Metal Polish. Wnętrze niebawem.. :) Dziękuje za uwagę i przepraszam - co złego to nie ja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZ Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Zapomniales zalozyc listew na drzwi :lol: a tak na powaznie to bardzo ladnie wyszlo :D good job !!! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Dżenu! odwaliłeś kawał roboty ;) Patrz, że to po rysami jeszcze żyło :shock: Bardzo ładnie. Lubię jak się takie "zdechlaki" wyprowadza na ludzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Kawał dobrej roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Jesli patrzac na to ze jest to pierwszy projekt i stan wyjsciowy lakieru to zmiana jest gigantyczna bardzo dobra praca, wiec bez zalamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Dżeju co ty masz za sprzęt żeby z niebieskiego czerwony robić hmmmmm.... a tak na serio bardzo mnie się podoba zwłaszcza ze stan Zero był naprawdę ciężki a zrobiłeś CUDO ;) ŁEL DAN :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Naharowałeś się chłopie, ale efekt jest :shock: Tylko gdzie, kuzwa, te listwy na drzwiach :lol: A jaka maszyna, rotacja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nikt nie powie, że bez tego ładniej? :lol: Sprawa bardzo prosta. Brakowało już jednej listwy na drzwiach pasażera, więc powiedziałem, że nie założę reszty, póki nie dokupią tej brakującej :P Panowie, dziękuje za te ciepłe i miłe komentarze, człowieka rozpiera duma i nabiera chęci do działania :) Brat z żoną wrócili z przejażdżki. Spostrzeżenia: 1. Ludzie się oglądają, 2. Ptaki naprawdę nie lubią czystych aut. 2 kupy na tylnej szybie.. :roll: GRUBEER: W pawilonie miłości wszystko jest możliwe.. :lol: fonnes: Wszystko wykonane DA :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Super praca! lakier zmasakrowany nie sądziłem ze uda ci sie uzyskac taki efekt, naprawde ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecholl Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Fajnie Ci to wyszło. Ja w połowie sierpnia dorwę polerkę i spróbuję coś zdziałać na swoim samochodzie tylko mam obawy czy jak skończę to nie będzie gorzej jak przed korektą < w najgorszym wypadku jakaś zaprzyjaźniona firma będzie miała kandydata na projekt > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Fajnie Ci to wyszło. Ja w połowie sierpnia dorwę polerkę i spróbuję coś zdziałać na swoim samochodzie tylko mam obawy czy jak skończę to nie będzie gorzej jak przed korektą < w najgorszym wypadku jakaś zaprzyjaźniona firma będzie miała kandydata na projekt >hehehehehe wszystko będzie ok jak coś to pomożemy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecholl Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Fajnie Ci to wyszło. Ja w połowie sierpnia dorwę polerkę i spróbuję coś zdziałać na swoim samochodzie tylko mam obawy czy jak skończę to nie będzie gorzej jak przed korektą < w najgorszym wypadku jakaś zaprzyjaźniona firma będzie miała kandydata na projekt >hehehehehe wszystko będzie ok jak coś to pomożemy :D Liczę na to Kuba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Fajnie Ci to wyszło. Ja w połowie sierpnia dorwę polerkę i spróbuję coś zdziałać na swoim samochodzie tylko mam obawy czy jak skończę to nie będzie gorzej jak przed korektą < w najgorszym wypadku jakaś zaprzyjaźniona firma będzie miała kandydata na projekt >hehehehehe wszystko będzie ok jak coś to pomożemy :D Liczę na to Kuba ;) wiesz ze nie będzie z tym problemu jak będzie taka potrzeba ;) , ale nie róbmy OT przepraszamy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 I to wszystko na DA? JJ. Zaimponowałeś mi. Admnistrator, wnoszę o przeniesienie kolegi JJ. do loży Advanced Amateurs. Rozumię, iż auto było fabrycznie w wersji DuoColore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Wszystko wykonane DA :P :o Dżejdżeju, to tym bardziej szacun wielki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Dziękuje Panowie, DA jak widać dało radę.. :oops: Duo kolor wziął się stąd, że tylna szyba była pęknięta i taniej wyszło zmienić klapę niż przeklejać szybę.. ;) Właściwie klapa zrobiła największe 'wow' na właścicielce. Nie sądziła, że ten wyblakły, różowy element będzie się jeszcze błyszczał :) Przemku, nie bardzo wiem czy chcę trafić do AA.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 To w takim razie wnoszę, by przenieść Cię do działu Rookie Advanced Technologies Amateur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 To w takim razie wnoszę, by przenieść Cię do działu Rookie Advanced Technologies AmateurZgadzam sie z Soprano, tyle ze tu nie zrobimy podzialu na firmy,amatorow,profi itd jeden dzial :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Ale kolega JJ. zdał test by mówić o nim Rookie Advanced Technologies Amateur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 RATA poczeka, wkońcu wszyscy jesteśmy rodziną ;) Deszczyk popadał, a, że byłem w pobliżu z aparatem, nie omieszkałem cyknąć paru fotek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 JJ., całkiem niezłe kropelki. Długo je pipeta układałeś? A ten czerwony kolor z tyłu, to nawet pasuje do tego niebieskiego z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 JJ., całkiem niezłe kropelki. Długo je pipeta układałeśWłączyłem deszczyk na 15 minut na poziom pierwszy.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Dżenu ty zawsze akurat z aparatem w pobliżu, przypadkiem, z tragarzami..... :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Trzeba sobie w życiu radzić, kto wie co czeka Cię za rogiem.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Jeden z moich bliskich znajomych, Jony Paparazzi dowiedział się, iż JJ. w dziecinstwie miał bardzo poważny wypadek. Niestety stracił jedno oko. Jako, że wtedy był program tajnych wojn międzymocarstwami, przyszłościowo lekarze wstawili mu miniaturową kamerę w miejsce straconego oka. Stąd to posiadanie aparatu o każdej porze dnia i roku. Ciekawe tylko, czy jego kochanki o tym fakcie wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi