JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Cześć, Chciałem krótko zaprezentować rękawice do mycia firmy Bottari. Trafiłem na nią zupełnie przypadkiem, przy okazji poszukiwania w marketach rękawicy z frędzelkami. Zakupiona w Auchan za niecałe 8zł, była do niedawna dostępna w Carrfourze za ~3zł :shock: Część do zmywania owadów: Metka której od razu się pozbywamy: Nie porównywałem, ale odnoszę wrażenie, że jest większa od rękawicy Megsa: (na dniach sprawdzę) Rękawica spora, przyjemna w dotyku, puszysta, obszycia i krawędzie elastyczne dzięki czemu dobrze nią operować na nierównościach i w zakamarkach. Siateczki na owady mogłoby nie być na rzecz wełny, aczkolwiek jest to przydatne (głównie na szybach) a i nie przeszkadza w bezpiecznym myciu karoserii. Rękawica nabiera dużo wody, dobrze spienia szampon i ładnie zatrzymuje w sobie brud i paprochy (aż za dobrze :lol: ). Przy pierwszym użyciu wypadło troszkę futra ale po myciu pod bieżącą wodą wszystko się unormowało, włosie nadal jest puszyste i rękawica wygląda jak nowa. Krótki filmik z mycia: vAXvyss95OE No i wspomniane wcześniej spienianie szamponu, tutaj był akurat truskawkowy Shiny Garage: Werdykt: Bardzo dobra rękawica z wełny, skutecznie myje i wątpię, że rysuje powierzchnię. Za cenę 8zł jest to bezapelacyjny zwycięzca. Na pewno dokupię ich więcej i Wam również polecam :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 JJ markietowy król ^:)^ :lol: "do niedawna" w carrefourze znaczy tydzień temu czy w zeszłym roku? carrefoura traktuję ostatnio niemal jak lokalny sklepik pod domem więc przy okazji zobaczę. auchan mam daleko, ale może sprawdzę. na jakim stoisku? moto po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Paulinko, do niedawna czyli w zeszłym miesiącu, niech karol.e36 powie, bo znalazł :ympeace: W Auchan stoisko moto, w Carrefourze chyba też ale nie dam ręki uciąć, nie bywam tam... :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 a miałem ją ostatnio w rękach :lol: patrzyliśmy się na siebie namiętnie,ale odłożyłem ją =)) ale teraz to ja kupie,bo do tyrania w sam raz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dżejku, bardzo Ci dziękuję :D Wiem już wszystko, są dostępne, można kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Hahaah nastepna makaroniarska firma w PL. JJ a to z naturalnej welny czy jakis syntetyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 z metki widać, że syntetyk. bez przesady, wełna za 8 zyli? hehe edit: a na kartoniku piszą, że wełna. profi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 jest na pewno w carrefourze bo już ja tam kilka razy widziałem i tez zastanawiałem się nad zakupem :u swoja droga w Kauflandzie kupiłem mikrofibrową fredzelkową rękawicę no name za 5zl, jedno mycie z ONR wytrzymała ale kilka frędzelków wypadło, wypełniła swoja rolę ale ta wygląda na mocniejszą i ogólnie na lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Paulinkoo,w cerfie za 8zł jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 z metki widać, że syntetyk. bez przesady, wełna za 8 zyli? hehe edit: a na kartoniku piszą, że wełna. profi :lol: No wlasnie, dlatego pytam. Nie wyglada na naturalna, ale na kartonie pisza ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 jest za 13 w carrefourze w plazie. auchan za 6 czy 7, dla mnie daleko niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Martino, dla mnie to syntetyk. Po ile chodzą w IT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tez mysle ze syntetyk, tak wyglada...tu po ok 4-5€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Miałem ją w rękach na sucho, bałbym się nią myć auto po korekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mam to i myje dziady, felgi itd. Kosztowała jakieś marne grosze własnie ;) Nie wiem czy każda rękawica tego typu ma tak samo ale w tej denerwują mnie wypadające kłaczki :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Miałem ją w rękach na sucho, bałbym się nią myć auto po korekcie...Można wiedzieć dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Miałem ją w rękach na sucho, bałbym się nią myć auto po korekcie...Można wiedzieć dlaczego?Twarda była najzwyczajniej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Według mnie, również nie jest bezpieczna. Cieżko z niej "wymywać" brud. Po pierwszym użyciu wylądaowała u mnie, gdzies w głebi szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ostatnio paczyłem na nią w Auchanie i myślałem żeby kupić na mycie felg itp. na lakier też jakoś taka "nie miła" mi się wydawała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 No nie żartujcie :shock: Aż zrobię porównanie akcesoriów do mycia żeby sprawdzić jakie wielkie szkody ów cudo robi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dotykałem, i szczerze trochę bałem się wziąć, bo właśnie wydawała mi się 'ostra' w dotyku - skoro na DW były testy, że wełna robi większe spustoszenie na lakierze niż niektóre delikatne gąbki, to z tym stwierdziłem że trzeba uważać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 skoro na DW były testy, że wełna robi większe spustoszenie na lakierze niż niektóre delikatne gąbki, to z tym stwierdziłem że trzeba uważać...Więc szał na rękawice Car Pro był przedwczesny i niepotrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Ja tak nie twierdzę, ja tylko mówię co czytałem na DW - wiem, że i tak większość osób używa rękawic, a wełniane są uważane za najlepsze, ale ja w to nie wnikam :) Nie krytykuję, bo sam nie przeprowadziłem żadnego testu :) Za mało skilla i experianca mam żeby się wypowiadać aż tak :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 A ja tylko gabka :p Cos nigdy przekonania do rekawic nie mialem... Piotr, masz linka do tej dyskusji na DW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Trzeba szukać przy dyskusji na temat 'grout sponge', czyli tych gąbek do fug, płytek, itd, linka niestety teraz Ci nie znajdę :( Ja też stosuję tylko gąbki, ze względu na pianę, i wygodniej mi się nimi pracuje, ale koniec OT :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi