Jump to content

Bottari Wash Mitt

JJ.

Recommended Posts

Cześć,

Chciałem krótko zaprezentować rękawice do mycia firmy Bottari. Trafiłem na nią zupełnie przypadkiem, przy okazji poszukiwania w marketach rękawicy z frędzelkami. Zakupiona w Auchan za niecałe 8zł, była do niedawna dostępna w Carrfourze za ~3zł :shock:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Część do zmywania owadów:

Dołączona grafika

Metka której od razu się pozbywamy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie porównywałem, ale odnoszę wrażenie, że jest większa od rękawicy Megsa:

(na dniach sprawdzę)

Dołączona grafika

Rękawica spora, przyjemna w dotyku, puszysta, obszycia i krawędzie elastyczne dzięki czemu dobrze nią operować na nierównościach i w zakamarkach. Siateczki na owady mogłoby nie być na rzecz wełny, aczkolwiek jest to przydatne (głównie na szybach) a i nie przeszkadza w bezpiecznym myciu karoserii. Rękawica nabiera dużo wody, dobrze spienia szampon i ładnie zatrzymuje w sobie brud i paprochy (aż za dobrze :lol: ). Przy pierwszym użyciu wypadło troszkę futra ale po myciu pod bieżącą wodą wszystko się unormowało, włosie nadal jest puszyste i rękawica wygląda jak nowa.

Krótki filmik z mycia:

vAXvyss95OE

No i wspomniane wcześniej spienianie szamponu, tutaj był akurat truskawkowy Shiny Garage:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Werdykt:

Bardzo dobra rękawica z wełny, skutecznie myje i wątpię, że rysuje powierzchnię. Za cenę 8zł jest to bezapelacyjny zwycięzca. Na pewno dokupię ich więcej i Wam również polecam :u

JJ markietowy król ^:)^ :lol:

"do niedawna" w carrefourze znaczy tydzień temu czy w zeszłym roku? carrefoura traktuję ostatnio niemal jak lokalny sklepik pod domem więc przy okazji zobaczę. auchan mam daleko, ale może sprawdzę. na jakim stoisku? moto po prostu?

Paulinko, do niedawna czyli w zeszłym miesiącu, niech karol.e36 powie, bo znalazł :ympeace:

W Auchan stoisko moto, w Carrefourze chyba też ale nie dam ręki uciąć, nie bywam tam... :oops:

jest na pewno w carrefourze bo już ja tam kilka razy widziałem i tez zastanawiałem się nad zakupem :u

swoja droga w Kauflandzie kupiłem mikrofibrową fredzelkową rękawicę no name za 5zl, jedno mycie z ONR wytrzymała ale kilka frędzelków wypadło, wypełniła swoja rolę ale ta wygląda na mocniejszą i ogólnie na lepsza

skoro na DW były testy, że wełna robi większe spustoszenie na lakierze niż niektóre delikatne gąbki, to z tym stwierdziłem że trzeba uważać...

Więc szał na rękawice Car Pro był przedwczesny i niepotrzebny?

Ja tak nie twierdzę, ja tylko mówię co czytałem na DW - wiem, że i tak większość osób używa rękawic, a wełniane są uważane za najlepsze, ale ja w to nie wnikam :) Nie krytykuję, bo sam nie przeprowadziłem żadnego testu :) Za mało skilla i experianca mam żeby się wypowiadać aż tak :D