Jump to content

Problem z dwyanem - brązowe plamy zamieniają sie na czerwone

sivy

Recommended Posts

Witam!

Nie miełem jeszcze takiego problemu nigdy!

Dostałem od klienta 25-cio letni dywan z samochodu. Był mega brudny właściwie nadal jest. Plamy nie schodzą...

Najpierw uzyłem presprey tersusa Pr 101 ( chyba) :D plamy brazowe zmieniły sie na czerwone :P

No to uzyłem presprey prochemu power burst plamy zachowały swoją barwe ale nie moge ich usunac.

jak namoczyłem plamy tersusem zamieniły sie na czerwone ale powoli schodzą. Nie mam pojęcia od czego są te plamy.

Ktoś z Was miał taki problem?

Zamierzam użyc ekstraktora parowego ciśnienei 8 psi temperatura pary około 130stopni. Teoretycznie powinno puścić no ale zastaanwia mnie dlaczego tak sie dzieje , ze nie moge czegoś wyprać. Właściciel dywany sprowadził auto z usa i nie wie co sie w nim działo. B yć moze jakieś murzyny sie zarzynały :D

Jak ktoś ma jakies doświadczenie z taką sytuacją prosze o porady :ympeace:

jesli to faktycznie krew to cholera ktos stracił w tym aucie duzo krwi:/

zamówiłem sobie rust removera z prochemu. Wyczytałem ze usuwa równiez krew. w Poniedziałek spróbuje z octem

dzieki za pomoco, bede informował...

właśnie tradycyjnymi sposobami nie idzie :D Dostałęm jakiś magiczny rposzek ale troche boje sie go użyć. Jakieś sugestie co do smaru? bo generlanie to jest niby smar ale on nie jest wcale tłusty, jest suchy.

PS Juz mnie ten dywan zaczyna wku%wiac:P

móisz zebym przestał sie z tym pierdzielić ? :D

wiesz ja chce znaleźc sposób bo to najlepsza zbawa no ale kiedys bede musiał ten dywan klientowi oddac:P

musze sie przyznać ze w akcie desperacji na fragmencie którego nie bedzie widać polałem truck clean'em :D ale nie pomogło;)

Jakie dałeś rozcieńczenie :?:

bez rozcieńczenia :))

Takie tary które mam nie radzą sobie no ale tutaj kolega Piotr mi dał rade i po świetach przetestujemy :)

Wylałem na ten dywan już:

prespereye jak w pierwszym poście

APC cyclone

APC shiny garage

Surfex'a dosyć mocnego

potem

shiny garage tar and glue

clinex spot

clinex 4 dirt

clinex s6 (hardkorowy sprzęt :D )

no i na koniec truck

gorąca woda cały czas..

U mnie "na wsi" Jest autoryzowany dystrybutor Tenzi, Tersusa, Prochemu i CLinex'a. Także taka chemia przemysłowa powiedzmy. ze jest od ręki. najcześciej wyglada to tak:

-Cześc Dareczku, masz coś do usuwania ropy?

-czesc przyjacielu, mam

- pokaż:D

- prosze

- a ile to kosztuje?

- powiedzmy 40zł

- a nie masz jakiejs próbki?

- no mam

- no to dawaj :D

Także no moge sobie testować do bólu ;)

Np niektóre środki clinex'a działaja nieźle ale o tym kiedy indziej w innym temacie;)

Minetoo - nie wytrzymałem :D

PROCHEM B151 Oxibrite + PROCHEM S789 Power Burst + duzo gorącej wody i zaczyna schodzić. Wspomagałem sie jeszcze 4dirtem clinex'a. Zostawie sobie fragment nie tykany i przetestuje Twój sposób ;)