minetoo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Na tapecie nowa pianka. Rynek zdaję się być nasycony wszelkiego rodzaju pianami co nie stoi na przeszkodzie by ulokować nowe dobre produkty. Czy Espuma takim jest? Zobaczmy... Piana jak każda, nadaje się do aplikacji pianownicami ręcznymi bądź typu PA. Ja wybrałem tą drugą opcję, co za tym idzie piana nie jest wstępnie rozcieńczana. Osoby użytkujące pianownice ręczne z dużą dozą pewności uzyskają wyższy stopień spienienia. Samochód testowy prezentował ładnie zaschnięty dość stary brud.. Piana narzucona lancą pianującą Soteco Po ok 3 minutach Jak widać piana nie jest stworzona do efektów specjalnych w postaci bitej śmietany ale ma asa. Mianowicie początkowo jak zobaczyłem to co na fotkach przyszło rozczarowanie, jednak po opłukaniu okazało się że pianka mocno domyła auto a na innych elementach nie pozostały niepożądane ślady jak w przypadku innych skutecznych pian. Wpływu na LSP nie było mi dane sprawdzić gdyż ilość pianki nie pozwoliła na dłuższe testy. Moje spostrzeżenia to: -skuteczna -nie zasycha nawet w nasłonecznionym miejscu (!) -mogła by być gęstsza (tylko aspekt wizualny) -zapachu brak albo ja nie czuję Według mnie piana ma potencjał zwłaszcza w skuteczności mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 -mogła by być gęstsza (tylko aspekt wizualny) -zapachu brak albo ja nie czuję + trzeba więcej wlać w lance, to i śmietany więcej będzie + zapachu praktycznie nie ma. Ani fiołków, ani szamba... :mrgreen: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 rzeba więcej wlać w lance, to i śmietany więcej będzieW zasadzie żaden minus jak i zapach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 W zasadzie żaden minus jak i zapachA nawet plus bo szybciej się spłuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 zapach podchodzi mi pod lekko cytrusowy :u bardzo przyjemny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A nawet plus bo szybciej się spłuka Dokładnie. Problemów ze spłukiwaniem brak. :u zapach podchodzi mi pod lekko cytrusowy bardzo przyjemny Produkt jest co prawda bezpieczny, ale nie należy go "wciągać" :D Mnie niestety natura nie obdarzyła tak wielkim darem powonienia i nie wyczułem cytrusa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Można sobie wkropić jak do herbaty cytrynki :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Dodam od siebie foty na razie tego co byłem w stanie przeprowadzić :? z takim brudem sobie radziła tutaj piana po 2minutach.Stężenie 50ml/litr z Epoci-2filce. Ogólnie to dobrze domywa bardzo fajnie i myślę,że sprawię sobie bańkę jak skończę żółtą S....(ta dziwna nazwa :lol: ) Niestety nie zrobiłem zdjęć po spłukaniu,bo od razu się wziąłem za mycie i trochę za późno sobie przypomniałem,ale następnym razem się poprawię. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 specjalnie dałem teraz bratu powąchać i mówi że cytryną lekko jedzie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Wygląda to dobrze ;) i cenowo chyba ok względem konkurencji :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 No właśnie jak cenowo wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 75 zł za 5 litrów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dwa testy i w obu brak zdjęcia po użyciu, to by się przydało :). Wiem, że dla nas to tylko część mycia ale niektórzy na tym kończą, a i czasem sytuacja może zmusić do zakończenia na tym etapie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Faktycznie żaden z testujących fotki nie pokazał ja też :( Mogę tylko stwierdzić (może starczy) że auto mimo przyschniętego brudu i absolutnego braku LSP (co utrudnia domycie) domyło się na bardzo wysokim poziomie. Mogę śmiało powiedzieć że to jedna z lepiej myjących pian jakie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 My też testowaliśmy pianę. Widać ją na filmie (pianowanie Glorią): 7jVlPoQmlbE Wg nas dobrze domywa ale auto nie było bardzo brudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samtive Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 no to jadym z koksem :) dostałem na testy pianę od Jacka,więc testujemy psikana Marolexem przerobionym na pianownicę brudzik/kurz jaki miała do zwalczenia :u ładnie domyła,lecz trochę mi przyschnęła bo myłem w pełnym słońcu,od razu można zobaczyć jak sie zachowa jak przyschnie :u wpływu na LSP(juz powoli padający Sonax) nie ma,co można zobaczyć na tym zdjęciu :) piana fajna,tania i wydajna,daje radę i może sie kiedyś skuszę na większą dawkę :u polecam :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Mimo,że test zrobiłem w tamtym tygodniu,dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę,aby wrzucić zdjęcia... :roll: Sponsorem testu było Polishangel.pldziękuje bardzo,za zawierzenie mi do testów szpejów :u Stan przed Auto było po 700km to i znalazło się kilka robaczków :u No to pianujemy stężenie standart 45-50ml/l 2filce pianka po upływie 5minut,temp.15st.C No i po myciu po 5taka Robale uciekły :u Tu bez lipy,ogólnie to nie przejmujcie się piachem,bo auto było już po małym suszeniu,a tą porą roku ciężko nie wpaść w piasek na ulicy :? Pianowałem wcześniej już kilka aut tą pianą i stwierdzam,że piana jest dość mocna,ale mocno nie nadżera LSP. Przy trybie mycia ręcznie raz w tygodniu ,mogę spokojnie przesunąć raz na dwa tygodnie,a raz na tydzień z espumą,ogólnie daje radę i jak wykończę swoją pianę,to będę wiedział co kupić :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Teraz widać, że fajnie domywa :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi