JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Cześć :) Na wstępie chciałem gorąco podziękować dla Seby, który wyczerpująco i z cierpliwością odpowiadał przez telefon na moje laickie pytania.. :oops: Jestem Ci winny duże i zimne piwo, jak tylko ogarniesz garaż :mrgreen: ;) Dzisiaj fotorelacja inna niż zwykle. Nie będzie zdjęć z procesu mycia jak również gotowego auta, ponieważ jak tylko skończyłem polerowanie, klientka zabrała auto. Ma jeszcze przyjechać na woski, dressingi i czyszczenie wnętrza, wtedy wstawię odpowiednie fotki :) Dziś skupimy się tylko na lakierze. To tyle tytułem wstępu. Przejdźmy do rzeczy. Audi A6 z niezłymi niespodziankami. Auto było pokryte tynkiem który zawiało z sąsiedniego bloku. Właścicielka wspólnie z ojcem postanowiła to usunąć, efekty zobaczycie poniżej :o A mi wystarczyła glinka.. :roll: Oprócz tego nieudolnie (moim zdaniem) polakierowany dach. Było mycie felg, nadkoli, profili w drzwiach, glinkowanie. Przyszedł czas na ukochaną inspekcję ;) Oto zniszczenia po nieudanym usuwaniu tynku. Całe auto było w takich rysach: Próbowałem uchwycić strukturę lakieru na dachu. Moim zdaniem ktoś poleciał za grubym papierem ściernym :? No i reszta lakieru: Zacząłem od klapy. Przed: 50/50: Po: Następnie ćwiartka od strony pasażera. Przed: 50/50: Po: Drzwi tylne od strony pasażera: 50/50: Po: Tutaj drzwiowe 50/50 ;) Błotnik po stronie pasażera: Przed: 50/50: Po: Maskę musiałem zmatowić we wszystkich miejscach w których były te głębokie rysy.. :roll: Przed: 50/50: Po: (nie pamiętam tylko, czy to to samo miejsce) :oops: Tutaj wskoczyłem na dach, nie było za wiele roboty: Strona kierowcy: 50/50: Po: I to w zasadzie tyle. Nie jest idealnie, ale jak to mówią Angole: 'Big improvement' ;) Na lepszą korektę nie starczyło czasu :cry: Użyte środki: Mycie: Szampon SNB, Atack do felg, Nielsen APC, Tar Remover CarValet; Glinkowanie: Glinka Megs, Last Touch; Korekta lakieru: Futro Scholl, FP Menzerna, Pasty Power Finish i Final Finish; Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 28 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Pięknie Pięknie :) naprawde łądnie ci to wychodzi i to na DA :) swoją droga jakiego DA używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Naprawdę efekty znakomite. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Dziękuje Panowie :) Maćku, to najprostszy DAS-6, dokładnie stąd: http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing ... d_522.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 A to znaczy, że są bardziej skomplikowane? 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 A i owszem. Mamy wersję PRO ;) http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing ... d_673.html :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Noooo..... :shock: "Pawilon miłości" służy autkom ;) Niedługo sława o nim rozniesie się po całym Bielystoku :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Kurcze stan lakieru tragiczny troche;/ pełno rys ale ładnie wyszło nie ma to tamto;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witaj. Pogratulować. A jak sobie koledzy radzicie "wnekami" od klamek? Chłopacy z SV poradzili mi (Hubert), by używać ręcznych padów pokrytych MF/bawełną, gdyż bardzie ścierają lakier niż piankowe. Auto sympatyczne, cudowny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 W Peugeocie doszedłem spot padem do wnęki, tutaj natomiast użyje cleanera bądź jakąś pastę na MF. Wiadomo, że super korekty nie będzie, ale chociaż wyczyści rysy :) Lakier rzeczywiście bardzo sympatyczny :) Mirek, mam taką cichą nadzieje.. :P :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Dżeju :shock: masakra lakier przed :!: :!: :!: ale "pawilon of love" widze ze robi cuda z autkami BRAWO ;) Witaj. Pogratulować. A jak sobie koledzy radzicie "wnekami" od klamek? mały padzik gąbkowy ala Megsowy i pasta np. Deox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 "pawilon of love" widze ze robi cuda z autkamiNie tylko z autkami. Jak macie koleżanki spragnione pieszczot i czułości to już wiecie gdzie je wysyłać.. 8-) :lol: Dzięki Kuba! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 bardzo ladna praca szkoda ze jednak nie masz odwagi zeby pojechac klasyczna polerka wydaje sie ze mozna by zebrac jeszcze troche z tych rys, oczywiscie patrzac na to ze byla to maszyna DA to super efekt i nie dziwie sie ze wlasciel zadowolony, cierpliwosc do telefonow juz mam bo jakis Soprano czy jak go tam zwa wydzwania notorycznie.Piwo sie przyda :D teraz jakos w regionalne poszedlem Lomza,Warka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 "pawilon of love" widze ze robi cuda z autkamiNie tylko z autkami. Jak macie koleżanki spragnione pieszczot i czułości to już wiecie gdzie je wysyłać.. 8-) :lol: Dzięki Kuba! :) HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA ale to najlepiej wysyłać jakieś stare "POMARSZCZONE " a po zabiegu (nie chce wnikać jakim) będą wychodziły młódki gładkie :twisted: :mrgreen: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZ Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Az mnie ciarki przechodzily jak patrzylem w jakim stanie byl lakier przed Gratki efektu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecholl Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ile czasu poświęciłeś temu Audi ? A nawiasem mówiąc w jaki sposób można doprowadzić lakier do takiego stanu, karygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 bardzo ladna praca szkoda ze jednak nie masz odwagi zeby pojechac klasyczna polerka wydaje sie ze mozna by zebrac jeszcze troche z tych rys, oczywiscie patrzac na to ze byla to maszyna DA to super efektSeba, jeszcze trochę popracuje DA i jak już zmienię sprzęt to na coś naprawdę dobrego. Chyba muszę swoje przepolerować i dojrzeć do tej decyzji. Lubię DA i łatwość jej obsługi. Nie powiem, że korekta zajmuje więcej czasu, ale coś za coś. Tutaj mógłbym zdjąć więcej rys również DA, ale nie w wyznaczonym czasie. Zrobiłem najlepiej jak można było przy ograniczonych możliwościach :) cierpliwosc do telefonow juz mam bo jakis Soprano czy jak go tam zwa wydzwania notorycznie.Piwo sie przyda :D teraz jakos w regionalne poszedlem Lomza,Warka :lol:To całe szczęście, bo myślałem, że jestem jedyny. Jakoś raźniej mi teraz.. :lol: Obiecuję przy następnym telefonie wypalić z jakimś naprawdę poważnym problemem.. :P 8-) Regionalnie? To bardzo dobrze. Łomża to rzut beretem ode mnie. Takim dobrym beretem.. :lol: HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA ale to najlepiej wysyłać jakieś stare "POMARSZCZONE " a po zabiegu (nie chce wnikać jakim) będą wychodziły młódki gładkie :twisted: :mrgreen: :twisted:Kuba, nie popadajmy w skrajność :lol: Wolę jednak młodsze roczniki! :lol: Dla tych starych i pomarszczonych zostają jedynie programu typu "łabędziem jestem" albo "chcę być piękna".. :lol: Ile czasu poświęciłeś temu Audi ? A nawiasem mówiąc w jaki sposób można doprowadzić lakier do takiego stanu, karygodne. Na Audi miałem 2 dni, pracowałem łącznie 25h. W tym czasie było mycie nadkoli i felg ze zdejmowaniem, mycie profili w drzwiach, mycie auta, glinkowanie, wetsanding, inspekcja, oklejanie, futro, finish i trochę odkurzania w środku. Nie zdążyłem z polerowaniem lamp, woskiem oraz dressingami, ale to przy najbliższej okazji, kiedy właścicielka wpadnie na robienie środka :) Az mnie ciarki przechodzily jak patrzylem w jakim stanie byl lakier przed Gratki efektu :mrgreen: Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 bardzo ladna praca szkoda ze jednak nie masz odwagi zeby pojechac klasyczna polerka wydaje sie ze mozna by zebrac jeszcze troche z tych rys, oczywiscie patrzac na to ze byla to maszyna DA to super efektSeba, jeszcze trochę popracuje DA i jak już zmienię sprzęt to na coś naprawdę dobrego. Chyba muszę swoje przepolerować i dojrzeć do tej decyzji. Lubię DA i łatwość jej obsługi. Nie powiem, że korekta zajmuje więcej czasu, ale coś za coś. Tutaj mógłbym zdjąć więcej rys również DA, ale nie w wyznaczonym czasie. Zrobiłem najlepiej jak można było przy ograniczonych możliwościach :) cierpliwosc do telefonow juz mam bo jakis Soprano czy jak go tam zwa wydzwania notorycznie.Piwo sie przyda :D teraz jakos w regionalne poszedlem Lomza,Warka :lol:To całe szczęście, bo myślałem, że jestem jedyny. Jakoś raźniej mi teraz.. :lol: Obiecuję przy następnym telefonie wypalić z jakimś naprawdę poważnym problemem.. :P 8-) Regionalnie? To bardzo dobrze. Łomża to rzut beretem ode mnie. Takim dobrym beretem.. :lol: HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA ale to najlepiej wysyłać jakieś stare "POMARSZCZONE " a po zabiegu (nie chce wnikać jakim) będą wychodziły młódki gładkie :twisted: :mrgreen: :twisted:Kuba, nie popadajmy w skrajność :lol: Wolę jednak młodsze roczniki! :lol: Dla tych starych i pomarszczonych zostają jedynie programu typu "łabędziem jestem" albo "chcę być piękna".. :lol: Ile czasu poświęciłeś temu Audi ? A nawiasem mówiąc w jaki sposób można doprowadzić lakier do takiego stanu, karygodne. Na Audi miałem 2 dni, pracowałem łącznie 25h. W tym czasie było mycie nadkoli i felg ze zdejmowaniem, mycie profili w drzwiach, mycie auta, glinkowanie, wetsanding, inspekcja, oklejanie, futro, finish i trochę odkurzania w środku. Nie zdążyłem z polerowaniem lamp, woskiem oraz dressingami, ale to przy najbliższej okazji, kiedy właścicielka wpadnie na robienie środka :) Az mnie ciarki przechodzily jak patrzylem w jakim stanie byl lakier przed Gratki efektu :mrgreen: Dzięki :)To jak to bedziesz robil srodek wlascicielki czu A6? Moze jednak zbadaj stan wnetrza oczywiscie wlascicielki :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Haha w planach jest A6, ale profilaktycznie mogę zajrzeć również do właścicielki.. :lol: Nie wiem czy glinkowanie nie będzie potrzebne.. I mycie na dwa palc.. yyy.. wiadra.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Mówisz, że 2 finger pad pod woski z firmy Dodo Juice oczywiście? JJ., ja myślę iż takie fury właśnie się powinno zaczynać od inspekcji właścicielki, zwłaszcza gdy się im robi tapicerkę. Bo namachasz się z taką tapicerką, siedzeniami, a się okaże, że właścicielka ma grzyba i co? Albo co gorsza jej koleżanki mają grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 a się okaże, że właścicielka ma grzyba i co? Tony, rozłożyłeś mnie na łopatki :lol: A co do Audi - super efekt, gratuluję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Tony, wtedy nawet Wasz super odgrzybiacz nie pomoże.. ;) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 JJ., wtedy wysyłam koncentrat :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi