Łookasz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam, noszę się z zamiarem kupna maszyny DA, korektę zrobiłem za pomocą polerki Silverline Silverstorm, teraz chciałbym odświeżyć lakier bo przez dwa lata narobiło się trochę swirli, myślę, że Menzerna PF2500 poradzi sobie z tym na DA. Oczywiście można rotacją, ale tak czy inaczej chętnie sprawie sobie coś lżejszego co będę mógł wykorzystać przy cleaner'ach, glaze'ach i sealant'ach. Pytanie, która z tych dwóch będzie lepsza? Lare waży 1.9 kg, a DAS6 chyba 2.3. tylko czy taka różnica w wadze warta jest ok 120zł (das-460, lare 585zł) Poza czytałem, że DAS6 jest solidniejszy, ale może znajdzie się ktoś kto będzie w stanie powiedzieć coś więcej na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 był ostatnio ten temat poruszany i jeszcze była porównana maszynka od Megsa, poszukaj trochę na forum na pewno znajdziesz http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=32&t=2578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Bier DASa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łookasz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 był ostatnio ten temat poruszany i jeszcze była porównana maszynka od Megsa, poszukaj trochę na forum na pewno znajdziesz viewtopic.php?f=32&t=2578 faktycznie, chyba nawet go czytałem, ale umknęło mi że była mowa o Lare. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 DAS PRO B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 weź Dasa :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łookasz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No więc chyba będzie DAS chociaż Lare kusi kolorem :lol: DAS PRO raczej nie potrzebuję, bo jak sobie nie da z czymś rady zwykły to poczciwy silverline pomoże. EDIT: Już sam nie wiem wczoraj byłem gotowy kupić DAS'a, teraz doczytałem, że lare ma rzekomo stabilizację obrotów, do tego kabel 5m i ta niższa waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 lare ma rzekomo stabilizację obrotów, do tego kabel 5m i ta niższa waga.I sypiące się spod głowicy kawałki plastików :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Kupiłem Dasa i zapier...am :u więc nie kombinuj bo wykombinujesz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łookasz Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Więc ja też tak zrobiłem. Dzięki Panowie za rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 a tak na marginesie.. Chce kupić FLEX XC 3401 VRG http://www.detailer.pl/sklep/321-flex-xc-3401-vrg-polerka-mimosrodowa-da.html jakies opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih155 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ja się jednak skłaniam ku Lare 41. Nie wiem też czy jest sens dopłacać kilka PLN do Lare 42, która nie jest jeszcze za dobrze sprawdzona ? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Ludzie gadają, że Lare 42 spisuje się lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Jestem "na kupnie" maszyny DA, obecnie śmigam na Lare EPL-11+ ale miło wspominam czasy wykańczania na Kestrelu DAS-6. Pod lupą mam 3 de facto tak samo wyglądające maszyny, różniące się ceną - Kestrel DAS-6 PRO / Power - KRAUSS DB Dual Action - Lare EPL-42 Czysty DAS-6 odpada, bo jednak, stawiam na komfort pracy, a jednak trochę mocy mi brakowało. Dlatego maszyna poszła w świat. Najbardziej przekonuje mnie DAS-6 PRO / Power + bo po poprzedniku i opiniach widać, że maszyna jest jak najbardziej OK. Jedyny problem jest z jej dostępnością :( Pozostaje najważniejsze pytanie, czy jest sens dopłacić do LARE EPL-42, lub oszczędzić kilka zł i kupić KRAUSS'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Jestem "na kupnie" maszyny DA, obecnie śmigam na Lare EPL-11+ ale miło wspominam czasy wykańczania na Kestrelu DAS-6. Pod lupą mam 3 de facto tak samo wyglądające maszyny, różniące się ceną - Kestrel DAS-6 PRO / Power - KRAUSS DB Dual Action - Lare EPL-42 Czysty DAS-6 odpada, bo jednak, stawiam na komfort pracy, a jednak trochę mocy mi brakowało. Dlatego maszyna poszła w świat. Najbardziej przekonuje mnie DAS-6 PRO / Power + bo po poprzedniku i opiniach widać, że maszyna jest jak najbardziej OK. Jedyny problem jest z jej dostępnością :( Pozostaje najważniejsze pytanie, czy jest sens dopłacić do LARE EPL-42, lub oszczędzić kilka zł i kupić KRAUSS'a Ja teraz koledze,po sprzedaży epl41 zamówiłem Krauss'a,bo to bliźniaki z 2ma pozostałymi wymienionymi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Dostałem właśnie informację, że Kestrela już nie ma w Polskiej dystrybucji. Zatem którka piłka, zamawiam Krauss'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jestem po pierwszych testach Kraussa, i powiem szczerze, trochę mnie rozczarował, cierpi na stanowczy brak mocy, może rotacja i stabilizacja obrotów mnie rozleniwiła, ale wydaje mi się, że zwykły DAS, pracował z podobna siłą, jak ówczesny Krauss. Bez problemu można ją zatrzymać nawet na 5-6 przełożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi