Fazy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zapraszam do oglądnięcia kolejnych zdjęć z prac przy niepozornym fiaciku seicento :) Co zostało przy nim zrobione: -Mycie aktywną pianą / spłukiwanie -Mycie Właściwe metodą na dwa wiadra + Pędzelkowanie zakamarków APC / Spłukiwanie -Dekontaminacja + glinkowanie -Korekta lakieru -Ponowne mycie pianą + metoda na dwa wiadra -Nakładanie powłoki kwarcowej x2 oraz pryśnięcie reloadem. -Zabezpieczenie gumy i plastików Czego użyłem: -Piana Shiny garage -APC Shiny garage -Dekontaminacja Iron off Shiny garage -Szampon Big Apple R&S -Glinka Meguiars -Lare EPL 11+ -Różne gąbki i miejscowo futerko flexi -Menzerna FG400 / FF3000 -IPA -CQ UK -Meguiars endurance Praca z tym autkiem była bardzo przyjemna, autko stosunkowo zadbane, zdjęcia niestety tego nie oddały, ale było pełno swirlxów. Bardzo przypadła mi do gusty praca z FG400, bardzo fajnie wykańczała powierzchnię. Czas pracy ~27h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Fajny sejek. Gratulacje roboty 1.2 czy 1.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ładna praca i efekty :) Dokup sobie jakiś T&GRemover. Jak Ci się pracowało FG400 ? Ono jest z Rzeszowa ? Pozdroo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 pięknie wyszła :u seria :D ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Fajny sejek. Gratulacje roboty 1.2 czy 1.4? 900ccm :) ale wkrótce ma się to zmienić :) Ładna praca i efekty Dokup sobie jakiś T&GRemover. Jak Ci się pracowało FG400 ?Ono jest z Rzeszowa ?Pozdroo Autko było stosunkowo zadbane, a właściciel też w temacie, w zasadzie glinka wystarczyła, nawet przy tych kołach, na zderzakach i progach było czysto. FG400 Bardzo fajna sprawa, w większości udawało się załatwić wszystko na jednym wypracowaniu pasty i zostawiała idealną powieżchnię, ale i tak wolałem przejechać FF3000 dla pewności :) Samochodzik jest zza okolic Jarosławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autko było stosunkowo zadbane, a właściciel też w temacie, w zasadzie glinka wystarczyła, nawet przy tych kołach, na zderzakach i progach było czysto.zadbane moze i jest, ale patrzac na glinke to raczej inne słowo mi się nasuwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 :) Mniejwięcej tak wyglądała dopiero po połowie samochodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Radziłbym zakręcac korek od Cquartz'a natychmiast po aplikacji na szmateczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ale fajniutki SC. Lakier z potencjałem, pokazał pazur po korekcie. Niefabryczny? Jak oceniasz efekt po kwarcu? Szkoda tylko, że nadkola z tyłu takie podrapane.. Co jest z tymi spryskiwaczami? Są za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Lakier fabryczny, ogólnie czerwony po korekcie zawsze wygląda dobrze, kwarc nadał mu jeszcze więcej głębi i szklistego połysku. Zawsze podobały mi się intensywne kolory po kwarcowaniu :-) ten też do niego należy. jeśli chodzi o spryskiwacz był juz dosyć luźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi