michałoś Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Mam na weekend majowy umówione dwa auta na szybki wash & wax. Poszukuję jakiegoś ściernego cleanera który usunie oksydacje i lekkie swirle. Coś z tej listy się nada? AF Rejuvenate PA Esclate Lotion VP Achilles DJ Lime Prime Lusso Revitalizing Creme ? Skłaniam się bardzo ku PA EL, ale auta będą użytkować detailingowi laicy i nie chcę, żeby się zrazili jak po 3ch tygodniach i myciu ludwikiem, spłyną wypełniacze i efekt będzie taki jak przed "ogarnięciem" Zaznaczam że na koretkę nie mam miejsca i czasu... OneStep też średnio wchodzi w grę. Oczywiście na rotacji + żółty/niebieski 3m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 auta będą użytkować detailingowi laicy i nie chcę, żeby się zrazili jak po 3ch tygodniach i myciu ludwikiem, spłyną wypełniacze i efekt będzie taki jak przed "ogarnięciem"I tak nie zauważą różnicy oprócz połysku :lol: Kup sobie DJ Lime Prime Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałoś Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Zamówiłem jednak PA EL. Przekonało mnie parę fot w necie oraz łatwość pracy no i : Tak przy okazji... Ktoś kto pracował z tym cleanerem może się o nim wypowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałoś Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Przyznaję, że do tej pory jedyme cleanery jakie miałem do SRP AF Tripple i HDC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Jest ok ;) Jak ma być lepszy efekt to zrób na gąbce polish ;) Ja ostatnio zrobiłem kombinację swirlXna polishu i hdc na finishu,szybka akcja,ogólnie szał :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 SMartino wrzucał gdzieś na forum robotę z Achillesem a w kilku relacjach Minetoo była używana "wisienka" i tez dawało rade :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michałoś Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Jest ok ;) Jak ma być lepszy efekt to zrób na gąbce polish ;) Ja ostatnio zrobiłem kombinację swirlXna polishu i hdc na finishu,szybka akcja,ogólnie szał :u Coś takiego potrzebuję. Myślę, że jak przelecę EL na żółtym 3m na rotacji to będzie spoko. Chcę zrobić niespodziankę pewnej osobie, a mam ograniczony czas :) Przy okazji jeden błotnik zrobię HDC i na całość nałożę Carbon, zobaczymy jak będzie z trwałością Carbona na EL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 A czemu nie brałeś pod uwagę AB Cherry Glaze ? Pytam, bo stoję przed przed podobnym wyborem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 AB Cherry Glaze to AIO a nie cleaner ścierny, na pewno CG jest ścierny, ale też wypełnia i zabezpiecza. Cleaner ma przygotować powierzchnię pod woski, sealanty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 No tak, tylko padło AG SRP AF Tripple i to mnie zmyliło ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Jest kilka naprawdę dobrych i sprawdzonych - DJ Lime Prime, R222, Sonus, PAngel, AF, sporo zależy od osobistych preferencji i różnicy w kosztach/ dostępności na bazarku (warto kupić np. 50% i potestować) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 A jak widzicie Megsa DC1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Dobrze czyści, ale ścierny to raczej nie jest, nawet jeśli to nieznacznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts