lukas93cs Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Witam Przedstawiam relacje z pracy przy lakierze na Toyota Rav4 wersja multimedialna (mam nadzieje że nie naruszam regulaminu) Zmywanie smoły (pewnie zostanę za to zlinczowany)nafta Pierwsze mycie pianą Tenzi z Bays wasch Drugie mycie ręczne ValetPro Wash and Protect Pedzelkowanie (z braku czasu mało foto) +Bilt Hamber Surfex HD Glinkowanie no i wycieranie i do dzieła Korekta lakieru: 3M FAST CUT PLUS + pad biały Flexipads Menzerma 2000 i 4000 +pad pomarańczowy i scholl Concepts SofTouch Lakier zabezpieczony FINISH KARE 2685 PINK PASTE WAX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 No bardzo ładnie wyszło ;) Efekt po jest mega na tym aucie! Jak Ci się pracowało z tym lakierem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas93cs Posted May 17, 2013 Author Report Share Posted May 17, 2013 Jest dosyć dziwny, bo każda mikro rysa zmienia barwę na odcień fioletu i się mieni. No i wymagał przyłożenia się do finiszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniu Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 Efekt super ;) Co to za utwór? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted May 17, 2013 Report Share Posted May 17, 2013 pięknie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas93cs Posted May 18, 2013 Author Report Share Posted May 18, 2013 Muaza to Macklemore X Ryan Lewis - Cant Hold Us Feat. Ray Dalton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masa140 Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 No spisałeś się :ymapplause: Auto jak nowe @-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas93cs Posted May 19, 2013 Author Report Share Posted May 19, 2013 Dziękuje za wszystkie miłe opinie ,staram się jak mogę #:-s Może wstawię następną relacje bo mam już z Passata Granatowego i Opla Insignia a w poniedziałek mam robić VW Tourana A wstawię w tym wątku. Przy oplu było robione wszytko jak w Rav4 W passacie pierwsze cięcie musiałem robić futrem a reszta jak powyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
111mishi111 Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 jedna taka uwaga. błagam nie nadużywaj słowa "pięknie" ! w filmiku z Opla Insigni w 2:00 na tym zdjęciu to są jeszcze holsy tak mi się wydaje....reszta super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bugaj Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 a ja mam pytanie co do toyoty długo musiałeś "drzeć " lakier znaim uzyskałeś taki efekt ??? rozumiem że to co na filmiku jest juz po cuttingu i finiszu?? czy jak ?? może laikowe pytanie ale ostatnio robiłem corsę D znajomego i przy jednym elemencie zeszło tyle roboty że głowa mała żeby jakiś fekt uzyskać a stan lakieru jak na tej ravce był. robota super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts