Jump to content

K2 BOLD- videotest preparatu do konserwacji opon.

Recommended Posts

Moja ocena w skali "0-6":
--------------------------
OPAKOWANIE: 5
Bardzo poręczny atomizer, super dozuje produkt- ani za dużo, ani za mało. Uchwyt pompki pokryty jest gumką która ułatwia nanoszenie preparatu. Dysza posiada funkcję ON/OFF.

PREPARAT: 6!!!
K2 Bold nałożyłem na opony ponad 2 tygodnie temu. Samochód eksploatuję dosyć intensywnie. Dzienny przebieg waha się w granicach 70-100km, jeżdżę zarówno w trasie jak i mieście. Wartym podkreślenia pozostaje fakt, że samochód był również używany w dużym deszczu. Jakie rezultaty po kilkunastu dniach od aplikacji? BOLD praktycznie nadal trzyma się na oponie! na zdjęciach poniżej widać, że Bold nadal odpycha i kropelkuje wodę na powierzchni opony. Produkt jest na prawdę niesamowity! Dotychczas używałem dressingów do opon "pro-detailingowych" firm których cena oscyluje w granicach 60zł za 400ml. Z ogromnym zaskoczeniem stwierdzam, że K2 Bold utrzymuje się na oponie zdecydowanie dłużej! Gdyby tylko zmienić sposób pakowania produktu na zwykłą zakręcaną butelkę i dołączać specjalny pad do aplikacji, były to bez wątpienia bestseller na rynku kosmetyków! Co ciekawe, Bold posiada fantastyczny zapach migdałowej landrynki.

INNE: 4-
Podczas aplikacji na oponę preparat mocno chlapie i brudzi inne elementy auta. Można się pokusić o nakładanie Bold bezpośrednio na gąbkę a następnie nanoszenie na oponę.
Duża pojemność opakowania (700ml) powinna wystarczyć na kilkanaście aplikacji.

Poniżej zdjęcia opon z nałożonym K2 BOLD 14dni po aplikacji!!!
snb17219.jpg
snb17218.jpg
snb17210.JPG
snb17221.jpg

Filmu niestety w pracy nie mogę obejrzeć coś i może tam coś jest ale...myłeś opony w międzyczasie? Zastanawia mnie jak działa na to nawet najzwyklejsza chemia na myjce bezdotykowej.

Fajnie jakbyś nałożył np. na każdą oponę inny siuwaks, albo na jedną kilka (byłoby najsprawiedliwiej) i wówczas porobił testy trwałości. ;-)

I zmień opony na letnie...u nas nie Portugalia 8-}

Marcin, samochód myję REGULARNIE co 3 dni i nie ma zmiłuj się od tej reguły. Także w ciągu całego testu opony wraz z autem myte były 4 razy. Myję ręcznie szamponem od Megsa i płuczę Karcherem. Tak jak wspominałem, wcześniej używałem też "żółwia" z serii Platinum, Auto Finessa, oraz mojego ulubionego Megsa. Przy moim trybie życia i jazdy autem w/w środki wytrzymują max. 1tydzień i śladu po nich nie ma.

Jeżdżę na zimówkach gdyż felgi docelowe (15'' Alessio F1) są w trakcie polerki.

Ile to kosztuje?

Na allergo jakieś 12-15 zł + przesyłka, miałem w aerozolu, mało wydajny z tego co pamiętam, brudził felgi, nawet po przetarciu fibrą nadmiaru. Miałem jedną puchę i na niej zakończyłem znajomość. Ten w sprayu może jest lepszy, ale raczej nie skorzystam. 

Ja dałem 16zł w Carrefourze. Nigdy nie stosowałem aerozolu ale ten jest rewelacyjny. Sorry "sprinter" ale nie widzę sensu przepłacania za coś co i tak jest w perspektywie czasu gorsze od Bold'a. A kolekcji Megsów, CG itp. nie muszę mieć na półce. Dla mnie liczy się efekt a nie etykieta.

A stosowałeś może inne prepararty oprócz Megsa i CG?

Ja mam np.porównanie do PB,FK,RG,Nielsen,Concept,Sonax,Opona z "BIoline"

I z tym ostatnim bym go dał do gry,ale przegrywa ceną

Jak chcesz grać w tej lidze to kup sobie "Opone z Bioline" będziesz miał jeszcze taniej.

A efekty osiągniesz identyczne.

Ja dałem 16zł w Carrefourze. Nigdy nie stosowałem aerozolu ale ten jest rewelacyjny. Sorry "sprinter" ale nie widzę sensu przepłacania za coś co i tak jest w perspektywie czasu gorsze od Bold'a. A kolekcji Megsów, CG itp. nie muszę mieć na półce. Dla mnie liczy się efekt a nie etykieta.

Nie no lajcik, osobiście mi etykieta też nie jest potrzebna, ma działać i ma być wydajne. Aktualnie używam do opon FK  Top Kote Anti-Static Protectant, do opon,plastików zewnętrznych i raczej nie wykorzystam go przez następne 5 lat (916ml), ale efekty po i wytrzymałość taka jak ma być  :-bd

Z budżetówki ostatnio mnie zaskoczył w Brico Top drive do opon, znajomy to stosuje i wygląda bardzo przyzwoicie.

A ja chyba kupię. Wszystkie inne kosmetyki wystarczą mi do końca życia ale dressing do opon leci jak szlag.

Mam zboczenie czarnych opon i prawie codziennie je czymś przecieram...  8-}

więc budżetówka się przyda a na specjalne okazje będe kładł coś 'markowego' ;)

kup sobie "Opone z Bioline" będziesz miał jeszcze taniej.

Potwierdzam, koła po zmianie sezonowej przed włożeniem na stojak tym zabezpieczam na zasadzie popsikania do pojemnika a później pędzelkiem (łącznie z bieżnikiem) i wyglądają jak nowe ;)

Po założeniu na auto w następnym sezonie nie odczułem żeby były śliskie, mimo smarowania bieżnika. Efekt super, a cena 8pln za butelkę z atomizerem.

Gdzie to można kupić?

Tu masz w Skawinie http://allegro.pl/bioline-opona-5l-czernidlo-nablyszczacz-opon-opony-i3237354120.html

w przeliczeniu na 0,5L wychodzi 6,30pln, a ja za 8pln taki z atomizerem jak z obrazka poniżej kupowałem w hurtowni motoryzacyjnej motorol

Zdjęcie zapożyczone z allegro

http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/27/46/10/3227461021