sohers Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Polecam Brinkmanna, masz na myśli taką? http://www.detailer.pl/sklep/176-brinkmann-maxfire-dual-xenon.html (niestety komuś się ręce do niej przykleiły).łapy poprzetrącać takiemu [-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 sohers dokładnie tak, sam się zastanawiałem, czy aby na pewno się przyda, ale jest bardzo użyteczna. Poza tym dobre latarki zaczynają się od tej ceny, więc naprawdę warto (a tu są dwie :)) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (a tu są dwie ) szkoda że tylko żarówki :shock: :lol: sohers dokładnie tak, sam się zastanawiałem, czy aby na pewno się przyda, ale jest bardzo użyteczna niestety brak w magazynie a szukałem na zagranicznych stronach i są taniej ale wysyłka kosmos :(( No nic trzeba szukać dalej :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A zapytaj, może niedługo będą mieli, też u nich kopowałem (detailer.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Zapytam napewno :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Zapytam i tu: AF Tripple, na którym padzie lepiej kłaść: Do wyboru mam (wszystkie czarne): - 3M - Urban Honey - Monello - APP (nie mylić z ABW). I czym lepiej kłaść DA czy rotacja? :) Drugie pytanie. Jaka jest różnica między czarnym 3M a niebieskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 co do lampki to na zagramanicznych forach bardziej polecali pierwszego Brinkmanna niż drugiego, żeby nie powiedzieć że tego dual-ledowego krytykowali :) mam zwykłą wersję i działa (bateria na korektę wystarcza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Escimo, na DA tripple kładłem średnim padem MS i na miękkich japońcach robi to b. fajną robotę, w dodatku szybko idzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 fireman_marcin: ja dotychczas tylko ręcznie. Ale teraz mi się trafiła megane, która była z każdej strony malowana przez kogoś innego. I trochę boję się czymś mocniejszym uderzyć, więc odświeżam lakier. Nie chcę, żeby brat mnie zabił. Ale na dachu mogę spróbować, bo tam został tylko oryginalny lakier =) Rotacją nie pójdzie lepiej? Tzn. szybciej? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Pewnie można uzyskać jeszcze lepsze efekty niż DA. Lecz ja się nie bawiłem więc ze swojego doświadczenia nie powiem. A z DA to wiadomo, że nie ma opcji żebyś coś popsuł albo uzyskał jakieś holo, a i miło się pracuje :). Tylko na rotacji to już chyba lepiej finishem jakimś, bo jak tam malowany różnie to i twardość lakieru może być różna. Tutaj lepiej by się ktoś wypowiedział kto robił na rotacji to by była pewność :). Jeśli miałbyś czas to przy okazji możesz porównać, efekt uzyskany na rotacji z miękkim, a na DA ze średnim padem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 fireman_marcin: późna noc już, a ja rano wstaje. Jak będzie czas to spróbuje obiema metodami i zdam relację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jakbyś robił na rotacji to i tak na niskich obrotach więc niczego nie zepsujesz ;) DA możesz śmiało próbować i tą opcję sam bym pewnie wybrał :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Rotacja max 1200 rpm. Ale jak masz DA to rob nia, latwiej i wsumie czas ten sam. Z AIO nie ma co sie spieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Heloł ewrybady, ja mam takie pytanie- czy jest jakiś zapach odpowiednik albo coś podobnego do zapachy PB Natural Look? Jeżeli ktoś nie wie to zapach jest słodki-migdałkowy. Miałem od zawsze "wisienkę" Scents'a ale po użyciu PB Nl gusta mi się szybko zmieniły :u Bardzo proszę o pomoc. Pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Co do zapachu zbliżonego do NL ja się nie spotkałem, a że to był mój pierwszy detailingowy produkt i podejście, to jest to zapach który mi się świetnie kojarzy ;) Mam inne pytanie - czy można wosk polerować/ścierać mechanicznie...? Pady z mikrofibry, wolne obroty...? Takie to chyba rozwiązanie z tanich myjni, ale zaciekawiło mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 NIE ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 szybkie pytanie jak nazywa się metoda szlifowania papierkiem lakieru na całym aucie? było gdzieś nie dawno ale nie mogę znaleść x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 wetsanding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 szybkie pytanie jak nazywa się metoda szlifowania papierkiem lakieru na całym aucie? było gdzieś nie dawno ale nie mogę znaleść x_xWet sanding? A po polskiemu matowienie. Edit: Przegrałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 8-) wetsanding szybkie pytanie jak nazywa się metoda szlifowania papierkiem lakieru na całym aucie? było gdzieś nie dawno ale nie mogę znaleść x_xWet sanding? A po polskiemu matowienie. Edit: Przegrałem... Dzięki bardzo :u minetoo będę miał na dniach do ciebie prośbę o zrobienie testu tą metodą 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dawaj jak by co ale JJ już sporo pokazał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Tzn bardziej mi chodzi o test papieru :D no ale jeszcze nie zdradze co to za wynalazek :-$ Dodam że mi się spodobał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 minetoo jaki masz talerz w da? 150? ile otworów? :?: Pytanie pamięta kto gdzie było o wcieraniu brokatu w lakier? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Talerze mam dwa 150 i mniejszy...standardowe w DA bez otworów. Brokacik ma Glitz z M&K a pisałem chyba ja w zabawkach S.Martino...chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Talerze mam dwa 150 i mniejszy...standardowe w DA bez otworów. Brokacik ma Glitz z M&K a pisałem chyba ja w zabawkach S.Martino...chyba. To ok 150 jest ato że bez otworów to nie problem myśle, na dniach wszystko Ci wyjaśnie :u Z tym brokatem to było w jakimś temacie jedno zdjęcie i nie mogę się doszukać :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi