Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

(a tu są dwie )

szkoda że tylko żarówki :shock: :lol:

sohers dokładnie tak, sam się zastanawiałem, czy aby na pewno się przyda, ale jest bardzo użyteczna

niestety brak w magazynie Dołączona grafika a szukałem na zagranicznych stronach i są taniej ale wysyłka kosmos :((

No nic trzeba szukać dalej :u

Zapytam i tu:

AF Tripple, na którym padzie lepiej kłaść:

Do wyboru mam (wszystkie czarne):

- 3M

- Urban Honey

- Monello

- APP (nie mylić z ABW).

I czym lepiej kłaść DA czy rotacja? :)

Drugie pytanie. Jaka jest różnica między czarnym 3M a niebieskim?

fireman_marcin: ja dotychczas tylko ręcznie. Ale teraz mi się trafiła megane, która była z każdej strony malowana przez kogoś innego. I trochę boję się czymś mocniejszym uderzyć, więc odświeżam lakier. Nie chcę, żeby brat mnie zabił. Ale na dachu mogę spróbować, bo tam został tylko oryginalny lakier =)

Rotacją nie pójdzie lepiej? Tzn. szybciej? :)

Pewnie można uzyskać jeszcze lepsze efekty niż DA. Lecz ja się nie bawiłem więc ze swojego doświadczenia nie powiem. A z DA to wiadomo, że nie ma opcji żebyś coś popsuł albo uzyskał jakieś holo, a i miło się pracuje :). Tylko na rotacji to już chyba lepiej finishem jakimś, bo jak tam malowany różnie to i twardość lakieru może być różna. Tutaj lepiej by się ktoś wypowiedział kto robił na rotacji to by była pewność :). Jeśli miałbyś czas to przy okazji możesz porównać, efekt uzyskany na rotacji z miękkim, a na DA ze średnim padem.

Heloł ewrybady, ja mam takie pytanie- czy jest jakiś zapach odpowiednik albo coś podobnego do zapachy PB Natural Look? Jeżeli ktoś nie wie to zapach jest słodki-migdałkowy. Miałem od zawsze "wisienkę" Scents'a ale po użyciu PB Nl gusta mi się szybko zmieniły :u

Bardzo proszę o pomoc. Pozdr....

Co do zapachu zbliżonego do NL ja się nie spotkałem, a że to był mój pierwszy detailingowy produkt i podejście, to jest to zapach który mi się świetnie kojarzy ;)

Mam inne pytanie - czy można wosk polerować/ścierać mechanicznie...? Pady z mikrofibry, wolne obroty...? Takie to chyba rozwiązanie z tanich myjni, ale zaciekawiło mnie...

8-)

wetsanding

szybkie pytanie jak nazywa się metoda szlifowania papierkiem lakieru na całym aucie? było gdzieś nie dawno ale nie mogę znaleść x_x

Wet sanding? A po polskiemu matowienie.

Edit: Przegrałem...

Dzięki bardzo :u

minetoo będę miał na dniach do ciebie prośbę o zrobienie testu tą metodą 8-)

Talerze mam dwa 150 i mniejszy...standardowe w DA bez otworów.

Brokacik ma Glitz z M&K a pisałem chyba ja w zabawkach S.Martino...chyba.

To ok 150 jest ato że bez otworów to nie problem myśle, na dniach wszystko Ci wyjaśnie :u

Z tym brokatem to było w jakimś temacie jedno zdjęcie i nie mogę się doszukać :?