minetoo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 MM.MM zrobił wszystkie jakie są w obiegu więc dziwię się że taką odpowiedź dostałeś... :shock: To od Niego wszystkie wyszły. Może mu się już nie chce.... Ja bym zrobił ale czas.... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Może resztę/te co zostały poszły do Makkiego? w każdym razie 130 zeta to chyba x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Biorę temat na tapetę dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Piotrek, wielkie dzięki :u , może jeszcze ktoś by potrzebował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ja bym chetnie przytulil jakby sie jakas zagubiona przedluzka znalazla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 może jeszcze ktoś by potrzebował?No to ja też :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 witam mam pewien problem, zaaplikowałem wczoraj w samochodzie rodziców Car Pro Fog Fight, a dziś po powrocie z kościoła szyby w części zaparowały, a w części skropliła się na nich woda i zaczęła paskudnie ociekać, nakładałem FF w garażu w temp. około 0, wcześniej umyłem szyby clinem z alkoholem bo nie miałem IPA pod ręką żeby odtłuścić no i nie używałem środków gruntownie czyszczących szkło bo tez ich nie miałem pod ręką, miedzy czyszczeniem a nakładaniem FF minęło 20-30min., później FF spolerowałem po 10 min. zrobiły się przy tym mazy widoczne pod słonce, ale to nie jest aż tak istotne, teraz nie wiem czy to był mój błąd ze niedokładnie oczyściłem szyby czy po prostu sam FF jest nieskuteczny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 FF taki jest,inna sprawa,że masz sporo wilgoci w aucie i jej się trzeba pozbyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tommy, może źle spolerowany/za dużo nałożyłeś albo ktoś "wymacał" część szyb i w tej części parują? :roll: CP FF to mało przyjemny w aplikacji środek, niestety. Spotkałem się z opinią, by nakładać cieniutką warstwę załączoną gąbką i nie polerować ale jeszcze nie sprawdzałem tej metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 FF nie anihiluje w cudowny sposób wody. Wysusz auto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 zrobię jeszcze test w swoim samochodzie i zobaczę jak tam się sprawuje :u a auto rodziców spróbuje osuszyć bo może faktycznie za duża jest w nim wilgoć :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 czy ValetPRO Interior APC mogę sobie używać normalnie na aucie? typu wymywanie zakamarków, wnęk drzwi, uszczelek itp? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Pwenie ze mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 dzięki :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 czy ValetPRO Interior APC mogę sobie używać normalnie na aucie? typu wymywanie zakamarków, wnęk drzwi, uszczelek itp?Po mojemu te magiczne słowo "interior" nie ma żadnego wpływu na skład APC, po prostu firma chce abyśmy kojarzyli ten produkt jako rzecz typowo do wnętrza i po niego sięgnęli. A skoro jesteśmy przy APC to panowie używa ktoś z was red devila?. Cyclone mi się kończy powoli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Po mojemu te magiczne słowo "interior" nie ma żadnego wpływu na skład APC, po prostu firma chce abyśmy kojarzyli ten produkt jako rzecz typowo do wnętrza i po niego sięgnęli. Nie do końca to jest taki wymysł producenta. VP Interior nie jest duszące (bez problemu można działać w zamkniętym aucie, czy np. w domu, co w przypadku większości APC nie jest takie oczywiste bez dobrej wentylacji :lol: ), ma ładny brzoskwiniowy zapach, nie jest to jakiś hadkor (nie ma obawy o zniszczenie plastików, tkanin itd. nawet mało rozcieńczone) - w skrócie idealne APC do wnętrza, takie user-friendly ;). Ale oczywiście spokojnie nada się w pracach cięższych na zewnątrz czy pod maską, jak każde inne APC- nie jest to typowy mocno skoncentrowany degreaser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wiele też pewnie zależy od rozcieńczenia pewnie, mam rację? Ostatnio jak mi wuja przyprowadził auto na opłukanie to zakamarki leciałem właśnie APC od VP w stężeniu 1:3 i nawet dobrze domywało, ale auto też nie było nie wiadomo jak brudne, musiałbym to sprawdzić na wole roboczym mojego taty - golf MK2 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Myje w miare dobrze. Pamietaj jak bedziesz mk2 robil to zdjecia rob, w koncu jakies pozadne auto bedzie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Głównie chodzi w tych APC Interior o możliwość pracy w słabo wentylowanych pomieszczeniach. Niektóre APC nawet mocno rozcieńczone wcale nie są jakoś przyjazne naszym drogom oddechowym, skórze itd. W sumie to każda piana aktywna może być APC w odpowiednim rozcieńczeniu, bo to wszystko jest podobna chemia ;). Ale jak wiadomo i piany aktywne pomiędzy sobą się diametralnie różnią. Interior-y mają mniej składników drażniących, żrących, i innych niebezpiecznych, i dla tworzyw, i dla użytkowników. O to w tym chodzi. Najlepiej samemu spróbować różnych takich środków ;). Przekonasz się wtedy na... własnej skórze (dosłownie) :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Pamietaj jak bedziesz mk2 robil to zdjecia rob, w koncu jakies pozadne auto bedzieTam już za dużo zdziałać się nie da, auto lata swojej świetności ma już dawno za sobą, aktualnie ma prawie 550tys. km i jest w kolorze na którym bardzo wszystko widać, mam tutaj kilka fotek z przed 3 lat, wtedy jeszcze jakoś wyglądał i miał 250tys. km :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Ahhh...naklepszy wypust motoryzacji :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 to auto jest nie do zajechania, silnik to najprostszy 1.6TD, lekko nie ma, a ile razy lepsze auta stoją, bo mają problem z odpaleniem a golfina dzielnie odpala od strzała i wtedy uśmiech mimowolnie pojawia się na twarzy :P innymi słowy auto ma duszę :) ale już skończmy OT bo nas pogonią za chwilę stąd :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 DaV, Red Devil od Shiny Garage? Ja używam. Zajeżdża zasadą ale czyści całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 DaV, Red Devil od Shiny Garage? Ja używam. Zajeżdża zasadą ale czyści całkiem dobrze.Tak właśnie o ten produkt mi chodziło ;) . A o SNB GUL JAVEL co mi powiecie :P bo chyba będzie teraz kolej na red devila albo gul javela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ponawiam pytanie z innego topicu :P minetoo co innego mógłbyś polecić w podobnej kasie do Washpudla? Oczywiście tak żeby nie narobić biedy czarnemu lakierowi FF MK1 :P aktualnie używam rękawicy marketówy i widzę, że to nie jest nic dobrego, jednak lepsze to niż gąbka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi