minetoo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Ja używałem Alux ale jest to bardzo mocno stężony kwas i trzeba jak oka w głowie pilnowaćaby myta powierzchnia była chłodna i żeby nic nie zaschło a najlepiej żeby nie spływało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Jeden i drugi brudu nie domywa.Trzeba wstępnie umyć z brudu. Alux dużo mocniejszy ale pH chyba 1. Ja uzywam w stęzeniu 1:3 i nakładam na mokra felgę czy kołpak.Z tzw.lotna rdzą i pyłkami radzi sobie idealnie,ale ja mam do czynienia naprawdę z syfem no i felgi nie mają raczej powłok czy woskow na sobie Prix jest delikatniejszy dobry do robótek jak ściągniesz koło i masz dużo czasu Krwawi bardzo intensywnie no i nie zauważyłem aby wysychał za wcześnie.Ma trochę żelową konsystencję. UWAGA :!: Alux pozostawia trwały ślad na szybach :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 UWAGA Alux pozostawia trwały ślad na szybachJak każdy produkt o kwasowym pH. Alux jest raczej bardzo średnim środkiem, siłę czyszczenia jak na pH1 ma średnią a robi nie raz dużo bałaganu na feldze. I jeszcze taka mała inforamcja, są dwa rodzaje alux-a zwykły i strong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 alux-a zwykły i strongO tak :u ja pisałem o zwykłym Nigdy mi się nie zdarzyło aby uszkodził felgę czy kołpak. Ale ja nakladam na mokre juz felgi i chłodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Ale ja nakladam na mokre juz felgiOtóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 No panowie, ja też zawsze nakładam na mokre, zimne i pilnuje żeby środek się nie wysuszył na feldze, ale w porównaniu do innych środków to alux jest bardzo przeciętny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 alux jest bardzo przeciętny.Ale tani i do zwykłego mycia ok.Wiesz o co chodzi,nikt ci nie zapłaci za super środki przy zwykłym myciu Ja moge porównać do Forlegi od atasa to jest dużo lepszy i nie śmierdzi tak :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 To ja wolę forlegę ;) Ale fakt dusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 To ja wolę forlegęTo se przyjedż do mnie to Ci dam prawie całą 10 bo ja po prostu nie wytrzymuje zapachu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 To ja wolę forlegęTo se przyjedż do mnie to Ci dam prawie całą 10 bo ja po prostu nie wytrzymuje zapachu :lol:Na powietrzu ciężko znosiłem :u Z tanich środków(w sumie nie wiem ile kosztuje,ale zakładam,że drogi nie jest :lol: )a i skutecznych to kupowałem w hurtowni BIMS środek do felg,był dość ok i zapachowo bez problemów.Teraz rzadko korzystam,bo zawsze coś tam na feldze leżało i co najwyżej lekkie apc wpadało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Ludzie przywożą mi dużo felg do odszczurzenia na które ze względów ekonomicznych rzadko opłaca się lać np. Zanitol (nie mówiąc o IronX), dlatego też szukam alternatywy dzięki której osiągnę takie same efekty a mój portfel nie ucierpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Próbowałeś Kemko Super Clean? PH 1 - w miarę ekonomiczny. Jak coś mogę Ci odlać 100ml do testów bo chyba gdzieś jeszcze mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Nie próbowałem, możesz coś o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=11851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Próbowałeś Kemko Super Clean?Słaby :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Może nie do końca odpowiedni dział, ale Panowie gdzie oprócz detailercenter.pl mogę znaleźć butelki PET 1000ml z atomizerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Nowiccy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Pytanie z innej beczki trochę - u mnie w mieście na myjni stoi jakiś magiczny automat, firmy karcher, z jednej strony wkłada się brudny dywanik, z drugiej wyciąga - ten sam - czysty. Zarówno gumowe jak i welurowe robi. Mam strasznie uwalony welur już po zimie, i chciałbym go porządnie oczyścić (nie mam dostępu do ekstrakcji), ale się trochę boję :/ Korzystał ktoś kiedyś z tego magicznego pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Nie korzstałem Jedz na bezdotkyk połóz dywanik spryskaj APC lub pre sprayem i pod kątekm 45 st czystą woda przeciągaj równo od brzegu do brzegu tak abyś brud wywalał z niego na zewnątrz.Potem powieś dywanik lub wyciąg wode odkurzaczem dostepnym na myjni lub stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Mnie ostatnio bardzo ładnie wyczyściło dywaniki gumowe bezdotykowo- spryskałem aktywną pianą (mam jakiegoś starego agresora z Casto) i po 5 minutach spłukałem wodą z myjki, efekt miód malina, wszystko zeszło i było czyste, bez pędzelkowania i szorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Nie korzstałem Jedz na bezdotkyk połóz dywanik spryskaj APC lub pre sprayem i pod kątekm 45 st czystą woda przeciągaj równo od brzegu do brzegu tak abyś brud wywalał z niego na zewnątrz.Potem powieś dywanik lub wyciąg wode odkurzaczem dostepnym na myjni lub stacji. Świetna instrukcja! Tak zrobię, zdam relację jak ten sposób działa, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy na takie coś http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/101/diamondbrite-diamond-cut-nablyszczanie-lakieru-samochodowego.html nakłada się jeszcze wosk np colli476? Tzn czy to da jakiś trwalszy efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czy na takie coś http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/produkt/101/diamondbrite-diamond-cut-nablyszczanie-lakieru-samochodowego.html nakłada się jeszcze wosk np colli476? Tzn czy to da jakiś trwalszy efekt? Nie wiem jak to się sprawdzi, musiałbyś zapytać Sławka - http://www.detailingclub.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=164 Najlepiej będzie dobrze przygotować powierzchnię pod niego - glinka, cleaner i ipa/zmywacz/inny odtłuszczacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkii Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Korzystał ktoś z Was z czegoś takiego? Skuteczne to jest? Szukam alternatywy dla Prickborta i to wygląda nawet korzystnie :P http://allegro.pl/decabit-preparat-do-usuwania-smoly-asfaltu-1l-i3056541563.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
citrofan Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 idz kolego do wokera na 3maja tam na pewno Ci cos dobiora,polecam Ci k2 tar remower 350ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi