brzozek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 jak przekupy na bazarze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jak aplikowac Nielsene Finesse ? Rozprowadzić aplikatorem, a pózniej przetrzeć mikrofibrą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja Finessa nie przecieram. Aplikatorem MF (nie bawełna) robisz wykończenie jakie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2991 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Witam jestem nowicjuszem a oto moje pytanie a mianowicie połozyłem na swoim aucie twardy wosk sonax xtreme mineło ok 2 tygodnie i 2 mycia i kupiłem politure Koch Chemie Shine speed polish wiem ze prawidłowo pierw sie kładzie politure a dopiero potem wosk ale nie wytrzymalem i połozylem politure =p~ efekt nie był zabardzo powoalający szczerze mówiac prawie wogóle go nie bylo myslicie ze jest to spowodowane tym ze politura nie wchłonela dobrze w lakier bo była warstwa ochronna wosku ? ps Jak najlepjej pozbyc sie starego wosku politury by zrobic wszystko na nowo tak jak to powinno prawidłowo wyglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Przelecieć wszystko IPA :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Planuje kupić tą super budżetową polerkę od K2 ale nie bardzo wiem jaki talerz oporowy do tego wziąć. W swojej super kolekcji posiadam już żóltego pada 3M http://showcarshine.pl/pady-i-bp/140-3m-50488-polishing-pad-pad-polerski-polerujacy.html Wiem ze ten talerz to na pewno od flexipad ale tam są różne miękkości i nie za bardzo ogarniam temat @-) Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Weź miększy czyli żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Ten?http://www.flexipads.pl/base/cache/products/talerze_mocujace_oporowe_do_maszyn_polerskich_108/YRVKS1G5Ab25-650x650.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Tak, będzie Ci łatwiej na przetłoczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Co byście zaproponowali na deskę rozdzielczą? Nie lubię mocnego matu, ani Plakowego połysku. Najlepiej nakładane w formie emulsji, byle nie spray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Nielsen Choice rozrobiony 50 na 50. Albo 303 Aero. Sporo zależy od plastiku. Jakie auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 mercedes e klasa w211 - deska z całkiem niezłych tworzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Tam się wszystko błyszczy. Choice nawet 1 do 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Maciek, czemu nie powiedziałeś jak byłeś ostatnio? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Bo pomyślałem o tym dopiero teraz. A co? Masz coś dobrego? W końcu mieszkamy po sąsiedzku zawsze mogę wpaść. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Masz Dzeja za sąsiada? To przepadłeś...za rok będziesz miał stuff za kilka tysi i wiedzę bezcenną :-" EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Tam się wszystko błyszczy. Choice nawet 1 do 3 No nie przesadzaj.z tym błyszczeniem :) Jak na razie używam Meguiar's Ultimate Protectant, ale może chciałbym czegoś tylko do deski. Andrzeju, a co masz ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Chłopie jeśli Tobie Ultimate nie razi połyskiem to sorry ;) Bierz PB Batural Look. Ja odpadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Minetoo (gitesowy nick ;) - szczerze :) ) Piszę, że chcę coś do deski dlatego że mi Megs pasuje? :) P.S. Myślisz że ten Nielsen (jak o nim czytam również do plastików silnika) będzie dobry do komory silnika? Mam w planach i tym się zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Chłopie jeśli Tobie Ultimate nie razi połyskiem to sorry ;) papierem ściernym jaką 240'tką i będzie matowo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W komorze lepiej jest z 303 albo ValetPro Talos. Ultimate jak dla mnie daje mega połysk a w połączeniu z W211 to już wogóle. Minetoo (gitesowy nick ;) - szczerze :) ) Koleżanki tak wołały i tak zostało :@) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Kupię 303. No chyba że JJ będzie miał coś równie ciekawego :) A co do Meguiars to mam go ponieważ mam głupie (być może) przyzwyczajenie do kolekcjonowania rzeczy jednej firmy. A od Megsa zacząłem i mam tego 90% wszystkich swoich kosmetyków samochodowych. Ale dorastam... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Żadna firma nie ma wszytkich dobrych produktów Ale umówmy się że megs ma spoooro. Lubię ich :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Zastanawia mnie jedna rzecz. Co zrobić z tymi wszystkimi środkami co zostały mi zanim wpadłem na Was. Car plan, turtle itp. mam tego całą półkę w garażu. Mało tego. Byłem bardzo zadowolony do puki nie tu nie zajrzałem i nie kupiłem porządnej chemii. Najprawdopodobniej będzie tak jak mówi czasami moja córeczka: "Tato do garbecia z tym" ;) I jeszcze jedno, mam przednią szybę całą w drobnych odpryskach. Czy Cquartz na szyby zda egzamin w tym przypadku? czy trzeba najpierw polerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi