junior74 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ma rację ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Jak chcesz to będę zamawiał bańkę AB Pink Sheen-a,daje dość fajne wykończenie,a wychodzi jak za darmo :) to mogę odlać,bo 5l to mi dużo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 A dobre to jest? I czy nada się też na elementy w komorze silnika? I w końcu ile będziesz chciał za litr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Mi się podobało wykończenie,satynka do tego,przyjemny zapach. Nadać się nada,tylko pod maską to trwałością raczej nie błyśnie. Wyjdzie coś koło 28pln za litr,gdzie 0,5l chodzi po 45zł to myślę,że atrakcyjnie dosyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Jaki środek polecacie do prania ekstrakcyjnego ? W tym tygodniu prałem kabinę w ciężarówce i używałem do tego Tenzi Texwash . Cena nie była wygórowana , więc sie skusiłem , ale jego wydajność to porażka. Jeden z zalecanych przez producenta roztwór to nawet 500ml na 10 litów wody :) Na jedno pranie poszło około 750 ml koncentratu. Robiłem nawet mocniejsze roztowry, żeby puścił brud. A prania nie było dużo , nie mam zdjęć , ale dla porównania tapicerki do wyprania było tylko co pół tapicerki z samochodu wielkości Passata. Jaki mam teraz kupic ? Coś z ValetPro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Mi się podobało wykończenie,satynka do tego,przyjemny zapach. Nadać się nada,tylko pod maską to trwałością raczej nie błyśnie. Wyjdzie coś koło 28pln za litr,gdzie 0,5l chodzi po 45zł to myślę,że atrakcyjnie dosyć :) a byłaby opcja z wysyłka trochę dalej w Polskę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Roztwór 1:20 to dobry roztwór, ile Ty byś chciał? ;) Ja robię swojego 1:10 i na kompletne pranie osobówki idzie mi 200ml koncentratu jako pre-spray i ok 10-15l czystej wody do płukania. Co to było za auto? Jeśli zużyłeś 750ml koncentratu to wyszło Ci 15l pre-spraya?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Man TGL z globem . Auto nie dawno kupione w niemczech i jezdził nim jakiś brudas , bo leżanka była dosłownie szara ,a potem okazało się , że była niebieska :) Na początku na 5 litrów wlałem 250 ml koncetratu, Według zaleceń na etykiecie. Wszystko oprócz leżanki i foteli się wyprało . Ale dopiero na dwa razy . Natomiast reszta też poszła w tym roztoworze tylko tutaj musiałem sie posłużyć szczoteczką i dopiero po tym puściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jak dla mnie to brzmi jak normalne pranie ;) Szczoteczki używam zawsze, lepiej rozbija włókna w materiale i roztwór skuteczniej działa, nigdy nie zdawałem się wyłącznie na 'moc' odkurzacza, podciśnienia i ekstrakcji. Pre-spray używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ja rzeczy,które przemieniają się w tzw "skórę"lub tracą kolor z brudu to piore po 5-6 razy a nie 1 raz i to jeszcze delikatnym szamponem do prania Ten Tenzi jest dobry do delikatnego odświeżenia nowej tapicerki Panowie nie błądżcie i kupcie sobie np.APC Nielsena (jest tani w 5L) i rozrtwór 1:7 to ma porządną moc czyszczącą.zarówno do Pres-praya jak i ekstrakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Tak używałem , jego temperatura była około 50 stopni C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Szorowanko przy praniu musi być,jak puściło bez, to lekko zakurzone wnętrze 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 To był ostatni raz bez zdjęć , następnym razem bedziecie wszystko widziec :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beciak Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 A 50 stopni to nie za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Poleci ktoś dobre opryskiwacze? Najlepiej tak litrowe. Mam te standardowe przeźroczyste 0,5 l ale szału idzie dostać bo często zamiast psikać mgiełką wyrzucają po 2-3 krople, albo się zapowietrzają i trzeba rozkręcać i się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Który pad dla amatora? Zwykły gładki czy np hex od flexipads? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Poleci ktoś dobre opryskiwacze? Najlepiej tak litrowe. Mam te standardowe przeźroczyste 0,5 l ale szału idzie dostać bo często zamiast psikać mgiełką wyrzucają po 2-3 krople, albo się zapowietrzają i trzeba rozkręcać i się bawić. ja mam juz chyba 3rok marolexy pomarańczowe i działają dobrze. t&g, zmywacz, apc i działa. Który pad dla amatora? Zwykły gładki czy np hex od flexipads? Mogą być płaskie mogą być waflowe, mogą być Hex :) Spróbuj może płaskie zwykłe na początek, przede wszystkim są tańsze niż Hexy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Poleci ktoś dobre opryskiwacze? Najlepiej tak litrowe. Mam te standardowe przeźroczyste 0,5 l ale szału idzie dostać bo często zamiast psikać mgiełką wyrzucają po 2-3 krople, albo się zapowietrzają i trzeba rozkręcać i się bawić. Kwazar Mercury Pro 360. Innych jak Kwazary już nie kupuję. Dodatkowo 360 spisuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Zwykła butelka hdpe z gwintem dużym (zapomniałem oznaczenia) i najtańszy spryskiwacz (za około złotówkę) - najlepszy zestaw w mojej dziupli :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Zwykła butelka hdpe z gwintem dużym (zapomniałem oznaczenia) 28mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Te są ekonomiczne w rozpylaniu i trwałe http://www.pielegnowacauto.pl/atomizery-w-roznych-kolorach.html A Kwazar 360 to ekstraliga :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A Kwazar 360 to ekstraliga :ymcowboy: 16zł na Allegro, a zostaja na lata :) I ta podwójna pompka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jakie pady dla amatora lepsze 135mm czy 150mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Jakie pady dla amatora lepsze 135mm czy 150mm? To zależy co zamierzasz polerwać , jesli duże powierzchnie to 150 mm , a do mniejszych to wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jakie pady dla amatora lepsze 135mm czy 150mm? 150mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi