junior74 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 JJ.nie zejda niczym te przebarwienia A jeśli chodzi o gesty to zupełnie inna sprawa Mnie zdarza sie pełne korekty robić w gratisie tak zwanym ale i tak mi sie to opłaca w ogólnym rozrachunku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Więc suszę to i zostawiam, dzięki. Plamy po soku pomarańczowym/karotce w innym miejscu też ciężko schodziły, co takiego mogło być pod kierowcą? Wrzucę Wam później fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 A P2500 dało by radę a poźniej PF 2500? Narazie nie mam w planach kupna mocniejszej pasty a chciałbym zrobić coś z tym tą pastą którą mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dałoby ale będziesz to dłuuuuugo polerował a na końcu i tak kupisz mocniejszą pastę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Pytanie za 100punktów,po jakim czasie można kłaść drugą warstwę CQ uk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Daj mi 12 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 8-x o la boga,a reload po 12h od drugiej warstwy starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Reload po 3 godzinach w suchym miejscu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Okej super,dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 chłopaki, ile dni / tygodni po malowaniu można maziać jakimś AIO i woskiem? było na pewno ale nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Praktycznie to można od razu po utwardzeniu, czyli jakieś 12 godz. ale ,,bezpiecznie`` to po 48 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 panowie jak pracować ręcznie na cleanerze dodo lime prime lite ? nakladałem go aplikatorem z mikrofibry brawie do zaniku. pozostawał jedynie delikatny film po cleanerze który wycierałem mikrofibrą. cleaner znacznie wygladził powierzchnie ale to by było na tyle. colli położony na cleaner zachowuje się prawie tak jakby go wcale nie było. woda spływa jak na jałowym lakierze. proszę o porady co i jak robić ręcznie............. żeby efekt był zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 panowie jak pracować ręcznie na cleanerze dodo lime prime lite ? nakladałem go aplikatorem z mikrofibry brawie do zaniku. pozostawał jedynie delikatny film po cleanerze który wycierałem mikrofibrą. cleaner znacznie wygladził powierzchnie ale to by było na tyle. colli położony na cleaner zachowuje się prawie tak jakby go wcale nie było. woda spływa jak na jałowym lakierze. proszę o porady co i jak robić ręcznie............. żeby efekt był zadowalający. http://detailingclub.pl/topic/979-cleaner-jaki/page-3#entry38800 DJLPL jest za tłusty żeby kłaść na niego 476S. Więcej w linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 w linku wyczytałem, że pod sealant trzeba dać ipę na djlpl, ktoś inny zaś napisał, że pod wosk naturalny już nie. jak to jest z tą ipą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jak widzisz sealant i wosk naturalny to różne twory i różne upodobania podkładowe mają. Sealant zazwyczaj nastawiony na trwałość, więc żeby zwiększyć jego przyczepność przetrzeć IPĄ po dodo w celu wymycia tego co po sobie zostawia. Wosk naturalny zazwyczaj ma wyglądać i dawać frajdę z nakładania i kropelek, nie przeszkadza mu tłusta powierzchnia. Oczywiście napisałem zazwyczaj w obu przypadkach bo jak we wszystkim i ze wszystkim są odstępstwa od reguł, ale to kiedyś sam dostrzeżesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 różnica pomiędzy colli 476s położonym po ipie a bez niej (na samym cleanerze) jest kolosalna. musze się pobawić jeszcze z pete's 53. ciekawe jak się zachowa na samym cleanerze a jak po cleanerze i ipie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Szukam czegoś do odswieżenia lakieru na szybko (nie chodzi tutaj o dogłębną pielęgnacje tylko raczej szybkie odswieżenie) myślałem nad jakimś all in one i co powiecie o Autobrite Cherry glaze ? Aplikacja będzie ręczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 szau nie będzie ale trochę odświeży. jakiekolwiek AIO ręcznie i powinno być dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Szukam czegoś do odswieżenia lakieru na szybko (nie chodzi tutaj o dogłębną pielęgnacje tylko raczej szybkie odswieżenie) myślałem nad jakimś all in one i co powiecie o Autobrite Cherry glaze ? Aplikacja będzie ręczna. Do pierwszego mycia wytrzyma ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W takim razię biorę dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 kiedyś widziałem jak Szynka wrzucił na KA jakieś zdjęcia po użyciu Prima Banana Gloss, ładnie ukryło swirle i podbiło blask, więc może to będzie lepsze rozwiązanie zamiast wisienki??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Cherry wyjdzie taniej dlatego też na to się zdecyduje ale dzięki za odpowiedz doceniam to :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 kiedyś widziałem jak Szynka wrzucił na KA jakieś zdjęcia po użyciu Prima Banana Gloss, ładnie ukryło swirle i podbiło blask, więc może to będzie lepsze rozwiązanie zamiast wisienki??? Tak wklejałem. Ogólnie wszystkie produkty do lakieru z firmy Prima kryją. Ale trwałość mają przeciętną, look dobry oraz aplikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Do pierwszego mycia wytrzyma ;-) Pozwolę sobie się nie zgodzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi