szynka Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ale nie zmyje LP? Chyba, że o to chodzi.MARCIN, zmyje oleisty film po LP. Jak kładziesz wosk to zostawiasz, jak sealant to IPA. Ale to ja, każdy robi inaczej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 OK , ale Panowie lubie sobie pocleanerować i co byście polecili z czystych/nieoleistych cleanerów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 OK , ale Panowie lubie sobie pocleanerować i co byście polecili z czystych/nieoleistych cleanerów??Ja Ci mogę polecić Carlack68 Nano Systematic Care. Co prawda nie jest to czysty cleaner bo on czyści/zabezpiecza. Bardzo go lubie i przeważnie stosuje pod sealanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam, Chciałem spróbować mimo niechęci do środków megsa z dwoma jego pozycjami, chodzi o: Meguiar's Ultimate Polish i Meguiar's Ultimate Compound . Oba mają właściwości ścierne i mogą być traktowane jako cleanery przed woskie, który z nich jest "lepszy"? Który poleciacia, a na pewno ktoś z nimi pracował. Choć wyczytałem aby uzyskać lepszy efekt to po nałożeniu Megs UP dać Megs UC i dopiero wosk, choć czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Żaden z nich nie jest cleanerem - po Megs UC należy użyć cleanera lub IPA; a po Megs UP można położyć wosk ponieważ jest to politura. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 I tylko i wyłącznie do prac ręcznych te środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy49 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 można maszynowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Oo to znacznie ułatwia prace z nimi no i skłania do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 UC jest bardziej produktem typu one step niż cleanerem. dla mnie to zwykła pasta polerska dla maszyn typu DA, którą można usunąć oksydacje i lekko spolerować lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Potrzebuję Waszej pomoc odnośnie wyboru cleanera. Do tej pory używałem Dodo Juice Lime Prime Lite, który niestety mi się skończył. Moim zdaniem jest to świetny cleaner, genialnie sprawdził się w swojej roli. Teraz zastanawiam się czy kupić go drugi raz czy wybrać jakiś inny i tym samym mam pytanie: który z poniższych cleanerów najlepiej nada się do rotacji? -Dodo Juice Lime Prime -Clearkote Vanilla Hand Glaze -Auto Finesse Rejuvenate -R222 Paintwork Cleanser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Mam Rejuvenate'a i na rotacji pracuje mi się naprawdę bardzo przyjemnie. Bardzo dobry cleaner, podobnie jak Dodo LP. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Mam Rejuvenate'a i na rotacji pracuje mi się naprawdę bardzo przyjemnie. Bardzo dobry cleaner, podobnie jak Dodo LP. :u A pracowałeś może Dodo na rotacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrCleaner Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dodo Juice Lime Prime maszynowo jest równie przyjemny w pracy jak ręcznie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgadzam sie z Mr.Cleanerem.DJLP super na rotacji.Jak do tej pory to moj ulubieniec,chodz ostatnio achiles prep od ValetPro tez mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 W takim razie chyba zostanę przy Dodo chociaż Rejuvenate od Auto Finesse kusi. Ale Dodo jest u mnie b. sprawdzonym produktem tzw. "must have" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Tez bym chetnie Rejuvenate sprobowal.Moze Ty sie zdecydujesz i cos opowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Rejuvenate'a kładłem na trzy auta, za każdym razem maszynowo i szczerze polecam. Jest mega wydajny, choć może deko zbyt wodnisty. Fajnie oczyszcza lakier i nadaje mu niezłą śliskość. Generalnie to w pracy bardzo podobny do DJ LP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ciężki wybór. Z jednej strony dobry i sprawdzony Dodo a z drugiej chęć sprawdzenia czegoś nowego. Wybiorę chyba na "chybił trafił" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janeczek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Mam Clearkote Vanilla Hand Glaze, ścieralność na poziomie czyszczącym nie ma obawy o lakier, jest bardzo wydajny, dobrze wypełnia (podobnie jak SRP), pracuje nim na maszynie i nie ma żadnego problemu, jak np z HDC który lubi przysychać. Warto go mieć w swojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Czytałem ten i inne tematy i doszedłem do wniosku że spróbuje po polerce całego auta takiej kombinacji przed nałożeniem wosku - opinie/krytyka mile widziana. Po całej polerce wiadomo przetarcie auta x2 IPA, Ponowne mycie/suszenie auta, Achilles Prep - jako cleaner (maszynowo lub ręcznie), (tutaj miałbyć jako cleaner Deep Crystal Cleaner Step 1 Megsa, ale to nie jest do końca clenaer jak Achilles), Megs Ultimate Polish - jako czusta politura przed woskiem, wosk Lusso Oro. Ujdzie? :geek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ujdzie?nie Po całej polerce wiadomo przetarcie auta x2 IPA, Ponowne mycie/suszenie auta, Achilles Prep - jako cleaner (maszynowo lub ręcznie), (tutaj miałbyć jako cleaner Deep Crystal Cleaner Step 1 Megsa, ale to nie jest do końca clenaer jak Achilles), wosk Lusso Oro. tak ujdzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Czemu wywaliłeś Megsa UP? Osłabi wosk czy nie da rady a niego nałożyć wosku? To skoro Deep Crystal step 1 to politura to może ją dać przed woskiem a po Achllesie? Zdania są wszędzie podzielone, ale chodzi mi ten UP po głowie od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mam Clearkote Vanilla Hand Glaze, ścieralność na poziomie czyszczącym nie ma obawy o lakier, jest bardzo wydajny, dobrze wypełnia (podobnie jak SRP), pracuje nim na maszynie i nie ma żadnego problemu, jak np z HDC który lubi przysychać. Warto go mieć w swojej kolekcji DA czy rotacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jankos, ja bym do tego podszedł inaczej... Po pierwsze, Deep Crystal step 1 to czysty i niescierny cliner. Nie politura, glaze czy AIO jeno cliner. Po drugie, po pelnej korekcie wymytej IPA kładłbym od razu wosk. Dlaczego? Dlatego, ze efekt z polozenia glaze na lakierze po korekcie bedzie stosunkowo mały albo zaden(w zaleznosci od koloru). No i moze miec negatywny wpływ na Lusso. Takie moje zdanie - wcale nie twierdze, ze najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Rotacja silverline silverstorm. O masz to DeepCrystal Step 1 to czysty cleaer jak DODO LPL? no toż własnie takiego szukam. dzięki Xeper :u czyli miast Achillesa po korekcie dam DC 1 Megsa i na to Lusso, bo po co mi scierny achilles jak już lakier będzie po korekcie ( trzymajcie kciuki btw. bo to będzie już tak na poważnie a nie tylko przetarcie ręcznie). Wszystko już wiem. \:D/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi