JJ. Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 No ale jest mat po 2000 i mat po 4000 :D Mat i satyna hehe :D Zaraz zerknę do tematu, dzięki za porady :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 No ale jest mat po 2000 i mat po 4000 :D Mat i satyna hehe :D Zaraz zerknę do tematu, dzięki za porady :u Po swietach zrobie jakies dokladniejsze foty po przejsciach na S0 z ficem chyba jeszcze cus mam, bruma jakiegos sie znajdzie mam chyba taka niebieska Mazde6 kombi czy cus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Być może bardzo głupie pytanie ale takie coś mi przyszło do głowy: Czy jako pre-wash można użyć szamponu Np Car lack 68 rozprowadzanego pianownicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Wtedy to już będzie wash z naniesieniem szamponu poprzez pianownice Można przyjąć, że to prewash - z tym, że czy CarLack 68 nie jest za słaby na zmiękczenie i rozbicie brudu? Czy zapewni odpowiednie spienienie? Spróbuj Ja zawsze nakładam szampon pianownicą, ewentualnie opryskiwaczem + dodatkowy we wiadrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkvolv Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Złośliwość natury czasem nie zna granic... ledwo umyłem auto i zerwał się silny wiatr wzniecając kurz piach i wszystko co było w okolicy osadzając delikatną warstwę na aucie (które osuszyłem i wypolerowałem) :( Pytanie za 100 punktów. Czy można ten kurz zetrzeć jakoś nie niszcząc lakieru np fluffym delikatnie zwilżonym? Czy to zły pomysł? Bardzo polubiłem forum wiedza w nim zawarta jest bardzo przydatna a przeze mnie wręcz pożądana. Kolejna kwestia jaką chciałbym poruszyć to szkoda parkingowa... Ech... nie ma chyba lekarstwa na ludzką głupotę/chamstwo/bezmyślność czy jakkolwiek to nazwać i nie ważne gdzie byśmy zostawili auto i jak zaparkowali to i tak nie brakuje chętnych do uszkodzenia powłoki lakierniczej ~x( wracając z zakupów i podchodząc do auta czekała na mnie ta niespodzianka. http://img508.imageshack.us/f/rysa.png/ Chciałbym coś z tym zrobić ale zastanawiam się co. Nie posiadam żadnych maszyn polerskich itp. I tu pytanie czy da się coś z tym zrobić 'ręcznie' i jakimi środkami? Pozdrawiam maniaków i życzę wam zdrowych i pogodnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Sam kurz nie wyrzadzi szkod na lakierze ale jak masz piach tak jak napisales to mysle ze lepiej sobie odpuscic wycieranie,splukac auto wytrzec i zapodac jakis QD a co do uszkodzenia warto recznie pociagnac jakas pasta polerska i zobaczyc na ile pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jeśli to jest kurz z piachem- nie ryzykowałbym bez wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Luk, odnośnie pierwszej części posta - puszysty ręcznik + QD załatwia sprawę. Jedną stroną MF zbierasz kurz a drugą polerujesz resztki detailera :) Chyba jasno się wyraziłem :) Jeśli chodzi o drugą część pytania - jak głęboka jest ta rysa? Czy to przypadkiem nie podkład? Możesz zrobić zaprawkę zestawem z serwisu a później wypolerować koreczkiem z papierem wodnym, nie będzie śladu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Wybaczcie post pod postem ^:)^ Zapytano mnie czy oczyszczam klimatyzację. Zainteresowana jest Toyota Avensis Combi, jednakże sam właściciel nie wie dokładnie czego chce. Nie chodzi o odgrzybianie tylko (tu cytuje): "wyczyszczenie klimatyzacji po zimie". Czy chodzi o wymianę filtra? Jeśli tak, to jakiego? Czy byłbym w stanie wykonać to własnymi siłami? Czy odgrzybianie również mógłbym wykonać we własnym zakresie przy użyciu preparatów dostępnych w handlu detalicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 JJ., raczej nie. Czyszczenie klimy - wyczyszczenie - odgrzybienie parownika - wymiana filtra przeciwpyłkowego, odgrzybienie - wyczyszczenie kanałów wentylacyjnych. O ile filtr i kanały mógłbyś wyczyścić, to do parownika się nie dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Tony, a preparaty z wężykiem: http://allegro.pl/odgrzybiacz-klimatyza ... 49235.html Albo taki myk: http://allegro.pl/bezinwazyjne-odgrzybi ... 83779.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Wszystko półśrodki. To się ma tak do prawdziwej chemii, jak zielony korek to past orygujących lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zapytaj po prostu czy zadowoli go wymiana kabinowego i "odkażenie" tym czymś co podałeś. Pewnie gość zauważył, że zakładu zajmującego się klimą nie masz. Może mu wystarczy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 jak zielony korek to past orygujących lakier. no to pojechałeś teraz? to do czego zielony jest niby jak nie do korekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Słuchajta, czym wyczyścić krążki filcowe na rzep po polerowaniu aluminium? Takie czarne smoły i schodzić to nie chce.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 buy new shit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Zielony korek jest do finishu, a nie do korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Zielony korek jest do finishu, a nie do korekty. zielony korek FAST CUT PLUS nie jest do finishu, do finishu jest ultrafina czyli niebieski korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Deco :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Co polecacie do zabezpieczenia takiego oto statku najbardziej rama Rower strasznie katowany w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Masz Colli - użyj Colli. Ma być trwałe i nie pozwalać brudowi przywierać. Co prawda przyciąga kurz, ale łatwo się go usuwa :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Jaka jest pojemnośc tego APC? (nie chodzi mi o próbkę, a na stronie sklepu nigdzie nie jest napisane :/) Może ktoś z was jest w stanie porównać te APC do APC Nielsena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 TO jest butelka chyba 150 ml. Przynajmniej w identycznej coś miałem i było 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 150ml to na 100% próbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 32oz. czyli amerykański litr (0,94l) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi