Karol180 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Witam, na wstępie chciałbym się przywitać. Posiadam Passata B5 jestem posiadaczem tego bolidu drugi rok. Moja pielęgnacja się ograniczała do odkurzania przecierania środkiem ściereczkami sonaxa, mycia samochodem jakimiś szamponami + mleczko koloryzujące "Turtle Wax". Przy tych zabiegach potrafi mi zająć nawet 5 godzin. Staram się robić wszystko dokładnie, nie spieszę się z tym. Od nie dawna usłyszałem takie hasło jak "detailing car" i zacząłem szukać informacji co jest z tym związane. Lubię poświęcać dużo czasu swojemu samochodowi,ale zawszę mnie wkurzały ryski, brud który potrafi wyjść z pomiędzy uszczelek lub myję jakąś rzecz 5 razy a na niej dalej brud... Myślę że z waszą pomocą w końcu doprowadzę go do stanu który mnie zadowoli. Wkleję parę zdjęć pacjenta: Dodam że Passat jest cały czas pod tzw chmurką... Aktualnie zajmę się czytaniem lektury na temat różnych środkach czystości. Jak będzie coś nie jasne dla mnie zapytam. Pozdrawiam Karol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 siemano, na pewno znajdziesz tu cos dla siebie, a i uzykownicy pomoga przy doborze kosmetykow czy dobrą radą :-P napisz jeszcze skad jestes i jakie trunki %%% lubisz :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol180 Posted June 1, 2013 Author Report Share Posted June 1, 2013 Jestem z okolic Kielc. Trunki jakie lubię... Browar mogę wypić, whisky też Vodą procentową też nie pogardzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Witam rowniez i jak lubisz piwko to PYK Wareczka...a samochod...jakos sie ogarnie...;-) milego czytania i pisz, pytaj a napewno cos poradzimy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Czołem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Witamy na forum :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted June 1, 2013 Report Share Posted June 1, 2013 Witam Tu sami tacy co myją po 5x i dalej twierdzą,że nie umyte. Nie ma na to rady,ale mozemy o tym dyskutować będzie lżej. :-h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brylant Posted June 2, 2013 Report Share Posted June 2, 2013 Siemka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Witamy na forum ! :-bd Oooo, scyzoryk ! :ymdevil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts