wojak10 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witajcie :) Przez kilka ostatnich dni miałem okazję pobawić się przy Golfie znajomego, było to jak na razie proste odświeżenie, gdyż lakier raczej od fabryki nie miał okazji dostać małej kosmetyki. A było co robić... Przedstawiam Wam krótką fotorelację, przy której towarzyszyła mi Nasza forumowa koleżanka Maja, czyli profesjonalny fotograf od spraw amatorskich zabaw z autami :D Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Pytanko? Co to za zacieki na masce? nie usunałes ich glinką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Też mi się lampka zapaliła na te zacieki Czasami nie po tej pianie Z dywanikiem od kierowcy to na śmietnik Zastanawiam sie jak kolega teraz będzie takim jeżdził bo chyba nie wiedział co to zadbany wóz =)) Praca :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Glinka nie usunęła zacieków, nie wyglądało to ani na klej ani na wyschniętą pianę. Nie było to odczuwalne pod palcem. Próbowałem różnymi środkami to usunąć ale wystarczyło przelecieć raz padem i nie było śladu po tym (nie wiem czy tak powinienem) i nie zauważyłem nic innego niepokojącego. Ogólnie całe auto po glinkowaniu wyglądało inaczej, na lakierze ukazało się wiele zmatowień, szczególnie właśnie na masce. Pianę już nie na jednym autku stosowałem i raczej to nie jej wina :ymtongue: W każdym bądź razie tak jak wspominałem, parę ruchów Tripple i nie było śladów na masce oprócz zarysowań :) W środku była ogólnie piaskownica + tłuste plastiki. Dywaniki może do odratowania jeszcze, gorzej z tapicerką :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Wojak to po samym tripplu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Tak, na padzie pomarańczowym ABW :) Czarny pad ze zdjęcia nie podpasował mi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 :-o to na czarnej panterze u siebie spróbuje jak tripple sie sprawdzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Korzystając z okazji mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych. Po takim odświeżeniu Tripplem jest sens nakładać jakiś wosk aby przedłużyć żywotność zabezpieczenia czy lepiej przygotować powierzchnię cleanerem i położyć na niego wosk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Korzystając z okazji mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych. Po takim odświeżeniu Tripplem jest sens nakładać jakiś wosk aby przedłużyć żywotność zabezpieczenia czy lepiej przygotować powierzchnię cleanerem i położyć na niego wosk? Jak zrobisz teraz cleanerem to większość wypełniaczy z Trypla wyciągniesz i nie będzie już takiego efektu wow :) Jest lato, więc ja bym kładł bezpośrednio na trippla wosk, bo tu chyba nie o trwałość a o look chodzi. Zresztą to jest też w pewnym sensie cleaner ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 No i Golf znów jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jest dobrze :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Auto jakby znajome. Ile za takie odświeżenie lakieru? Może być PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi