wojak10 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Witajcie :) Przez kilka ostatnich dni miałem okazję pobawić się przy Golfie znajomego, było to jak na razie proste odświeżenie, gdyż lakier raczej od fabryki nie miał okazji dostać małej kosmetyki. A było co robić... Przedstawiam Wam krótką fotorelację, przy której towarzyszyła mi Nasza forumowa koleżanka Maja, czyli profesjonalny fotograf od spraw amatorskich zabaw z autami :D Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivy Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Pytanko? Co to za zacieki na masce? nie usunałes ich glinką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Też mi się lampka zapaliła na te zacieki Czasami nie po tej pianie Z dywanikiem od kierowcy to na śmietnik Zastanawiam sie jak kolega teraz będzie takim jeżdził bo chyba nie wiedział co to zadbany wóz =)) Praca :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojak10 Posted June 9, 2013 Author Report Share Posted June 9, 2013 Glinka nie usunęła zacieków, nie wyglądało to ani na klej ani na wyschniętą pianę. Nie było to odczuwalne pod palcem. Próbowałem różnymi środkami to usunąć ale wystarczyło przelecieć raz padem i nie było śladu po tym (nie wiem czy tak powinienem) i nie zauważyłem nic innego niepokojącego. Ogólnie całe auto po glinkowaniu wyglądało inaczej, na lakierze ukazało się wiele zmatowień, szczególnie właśnie na masce. Pianę już nie na jednym autku stosowałem i raczej to nie jej wina :ymtongue: W każdym bądź razie tak jak wspominałem, parę ruchów Tripple i nie było śladów na masce oprócz zarysowań :) W środku była ogólnie piaskownica + tłuste plastiki. Dywaniki może do odratowania jeszcze, gorzej z tapicerką :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozek Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 Wojak to po samym tripplu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojak10 Posted June 9, 2013 Author Report Share Posted June 9, 2013 Tak, na padzie pomarańczowym ABW :) Czarny pad ze zdjęcia nie podpasował mi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozek Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 :-o to na czarnej panterze u siebie spróbuje jak tripple sie sprawdzi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojak10 Posted June 9, 2013 Author Report Share Posted June 9, 2013 Korzystając z okazji mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych. Po takim odświeżeniu Tripplem jest sens nakładać jakiś wosk aby przedłużyć żywotność zabezpieczenia czy lepiej przygotować powierzchnię cleanerem i położyć na niego wosk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Korzystając z okazji mam jedno pytanie do bardziej doświadczonych. Po takim odświeżeniu Tripplem jest sens nakładać jakiś wosk aby przedłużyć żywotność zabezpieczenia czy lepiej przygotować powierzchnię cleanerem i położyć na niego wosk? Jak zrobisz teraz cleanerem to większość wypełniaczy z Trypla wyciągniesz i nie będzie już takiego efektu wow :) Jest lato, więc ja bym kładł bezpośrednio na trippla wosk, bo tu chyba nie o trwałość a o look chodzi. Zresztą to jest też w pewnym sensie cleaner ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 No i Golf znów jest git! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Jest dobrze :-bd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 12, 2013 Report Share Posted June 12, 2013 Auto jakby znajome. Ile za takie odświeżenie lakieru? Może być PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts