Carire1 Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Siema :) mam problem z parującymi szybami... Szyby od wewnątrz umyte dokładnie już, wymiana filtra kabinowego tylko? Czy kupić takie saszetki do wyciągania wilgoci? Klima nie pomaga bo syt sie powtarza.... Dziękuje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 a w jakich sytuacja? po szybkich ruchach w aucie? :ymcowboy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted June 20, 2013 Author Report Share Posted June 20, 2013 hehehehe, nie normalnie sie tak dzieje :D a po takich to juz w ogole by było jak we mgle pewnie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 to dziwne- teraz jak są upały też Ci paruje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Pewnie jak włączasz i wyłączasz klime ? w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zybercik Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Nie rozcieka Ci się nagrzewnica? Miałem tak w Polo. Wyciekał płyn chłodniczy i były jaja zdrowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos21 Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Jeżeli szybę masz idealnie czystą, na zewnątrz suche powietrze i przy dodatkowo włączonej klimatyzacji, która osusza powietrze nadal parują Ci szyby to pozostaje sprawdzenie czy fitr kabinowy z jakiegoś powodu nie jest mokry, bo samo jego zapchanie uniemożliwia jedynie "odparowanie" szyby w normalnych wilgotnych warunkach na zewnątrz. I śmierdzi :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Sprawdz drożność odpływów wody... wszystkich! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted June 21, 2013 Author Report Share Posted June 21, 2013 paruja w momencie gdy wsiadam po staniu w ostrym słońcu tak po 22 ale gdy otworze szybe to od razu schodzi ale dziwi mnie to bo w leonie nie miałem tak nigdy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol180 Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 możesz mieć wodę pod dywanem. często się odpływy zatykają lub przez drzwi niewielka ilość wpadnie i później właśnie są takie skutki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 walcze i dam znac co było przyczyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gburryyy Posted July 18, 2013 Report Share Posted July 18, 2013 no i co tam Ci wyszło? bo mam teraz tak samo, dywaniki nie zamokły, filtr też nie, nic tam się nie popsuło. w sumie nie jest to jakieś szkodliwe, ale denerwuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sec500 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Skoro już wszystkie możliwości wynienione to może szyba gdzieś przecieka, bardzo rzadka przypadłość ale czasem się zdaży. Jakiś element wilgotnieje i paruje a na szybie wszystko znać, nie koniecznie musi się lać do środka wystarczy że sama wilgoć się dostaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts