coobah81 Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Witam, Chciałbym Wam przedstawić krótką i szybką relację z odświeżenia czarnej 206. Autko z 1999 roku, drugi właściciel, mechanicznie w super stanie, ale lakier wymagał sporo pracy. Podczas pracy używałem: Użyte zostało: Odsmolenie: Prickbort MAC 124 + nafta oświetleniowa Glinka ValetPro Mycie: Płyn do garów Szampon Shiny Garage Orange Car Wash Felgi i opony - Tenzi En-Jee Rękawica z dredami bliżej nieokreślonej firmy Korekta lakieru: Taśma papierowa APP Pasty: Menzerna - 500, 2500 i 4000 Pady: Urban (biały, żółty i czarny) + futro Flexipads Maszyna: Graphite 59G242 Latarka (jakaś chińska) + 2x 150W halogen na statywie IPA Pod wosk: Megs DC2 Wosk: FinishKare 2685 Pink Paste Wax Zabezpieczenie opon: Nielsen Brillance Sealant na falgi: FinishKare 2180 Zewnętrzne plastiki + chlapacze: Owatrol Polytrol Do osuszania auta: Fluffy Dryer x2 Do spolerowania wosku: fibra no-name Dużo różnego rodzaju aplikatorów gąbkowych do cleanera, wosku i opon. Autko przyjechało czyste, więc zostało zlane siuwaksami do usuwania drobinek asfaltu, smoły... Autko po umyciu: I poszła w ruch glinka. Po lewych drzwiach: po dachu: Po glince mycie i rzut oka co mnie czeka... nieśmiałe próby na drzwiach pasażera: maska w trakcie: Parę fotek prawego boku (do zrobienia zostały drzwi pod listwą): auto praktycznie na gotowo: dla porównania druga strona przed: Z góry dziękuję za konstruktywną krytykę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Co czarny to czarny, ładnie wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coobah81 Posted August 2, 2013 Author Report Share Posted August 2, 2013 poprawiłem fotki w pierwszym poście, bo niestety padły... Już jest OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 płynie lakier, płynie ... bardzo ładnie wyszło 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 Odmieniłeś autko, pięknie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts