qbejs1 Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Siema, Popełniliśmy małe video dokumentujące przemianę ów BMW. Zakres prac to usuwanie morki, korekta, mycie i cały szereg innych tematów :) Produkcja czysto amatorska, także prosimy o wyrozumiałość i mam nadzieję że się spodoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted July 28, 2013 Administrator Report Share Posted July 28, 2013 Fajny filmik, fura robi robotę :u Ale matowienie rotacją i do krawędzi papierem.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbejs1 Posted July 28, 2013 Author Report Share Posted July 28, 2013 Krążki specjalnie na rotacje ( swoja drogą świetne i gradacje od 1200 do 3000 ). Reszta pod zupełną kontrolą ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Filmik GIT :) Podrzuć link do tych krążków ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tata_jerzyka Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Dajcie spokój. Mózg rozj... #-o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted July 28, 2013 Administrator Report Share Posted July 28, 2013 Krążki specjalnie na rotacje Specjalnie na rotacje czy, specjalnie bo na rzep? Chodzi mi o rodzaj użytej maszyny, broń Boże nie czepiam się do papierów. Jej ruch obrotowy, stabilizacja obrotów, twardy BP - trzeba mieć albo wielkie jaja albo wielkie umiejętności albo żyć w błogiej nieświadomości, że może być fuck up :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Jej ruch obrotowy, stabilizacja obrotów, twardy BP - trzeba mieć albo wielkie jaja albo wielkie umiejętności albo żyć w błogiej nieświadomości, że może być fuck up :P Dżeju, próbowałeś? Ja się też tak bawiłem (P1500/2000/3000) i wcale nie jest tak hardcorowo jak mogłoby się wydawać. Też na rotacji oczywiście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted July 28, 2013 Administrator Report Share Posted July 28, 2013 Próbowałem. Fajne jest na idealnie płaskiej powierzchni albo tam, gdzie trzeba coś mocno ściąć. Minimalna obłość i już nie dotyka całą powierzchnią, to nie gąbka żeby się uelastyczniła.. Oczywiście, nie mówię, że jest to niewykonalne. Qbejs pokazał, że można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 Ja mam na dwóch przekładkach + ta gąbka co na samym krążku jest. Jak ktos ma głowę na karku to no problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbejs1 Posted July 29, 2013 Author Report Share Posted July 29, 2013 Dokładnie. Kolejna sprawa to krążki z płótnem ściernym - praca wtedy idzie dużo lepiej i bezpieczniej. Co do tej maszyny, to zrobiłem nią kilkadziesiąt aut - znam jej wady i zalety. Aktualnie przechodzimy w firmie na LARE. Do tego będziemy mieć spcjalnie maszyne DA m.in do takich prac bo dość często mamy zapytania o usuwanie morki/skórki pomarańczy. Przeważnie ograniczamy się do systemu Orange Peel od Flexipads, ale czasem jest do wykonania grubsza praca jak na filmiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Już się bałem, że nie zdejmiecie tych zielonych alusów :D Efekt końcowy :ymapplause: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Fiu ,fiuuuu :-" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts