Sucre Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Witam. Jakiś czas temu miałem przyjemność odświeżyć i zabezpieczyć powłoką kwarcową Audi A6. Samochód cały w oryginalnym lakierze ( bardzo twardym, ciężkim w polerowaniu ). Do korekty używałem past Menzerny ( FG 400 i SF4000) i Mequirsa ( 205 ). Jeżeli chodzi o pady i futra to Flexipads Hex Logic ( używam od jakiegoś czasu i bardzo je sobie chwalę ) i Wet Wet Look Szonn ( również bardzo dobre ). Przeważnie robiłem dwa przejazdy futrem i fg400, jeden przejazd żółtym flexi i fg400, jeden przejazd zielonym flexi i sf4000 i jeden przejazd czarny flexi i 205. Po korekcie samochód umyty płynem do mycia naczyć, przetarty ipą i eraserem. Korektę oceniam na uczciwe 75-80%. W relacji brak pędzelków, zdjęć z mycia itp. absolutnie nie miałem na to czasu więc z góry przepraszam.Zdjęcia po robione na szybkości bo właściciel już czekał na samochód. Całość zajęła 5 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Bardzo fajnie :ymapplause: , tylko nadkola psuja trochę wygląd całości, ale rozumiem że praca dotyczyła tylko lakieru a nie "całości" :-B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camaro17 Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Ewidentnie widać róznicę stanu BYŁO a JEST , robota profi, powiedz mi kolego ..... czas pracy 5 dni nad samochodem , ale po kilka godzin dziennie ?? czy 5 pełnych dni bez przerwy ?? bo to mnie ciekawi :) ale robotka tak jak wspomniałem elegancka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted August 1, 2013 Administrator Report Share Posted August 1, 2013 Nie było możliwości czasowych czy siły na powalczenie o lepszy % korekty? Nakładanie CQ już bez problemów? Good job :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tata_jerzyka Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Jakim cudem tak malutki flakonik CQ wystarczył na tak duże auto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivy Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 holos? Jakim cudem tak malutki flakonik CQ wystarczył na tak duże auto? to bardzo wydajny środek. Dawno temu kiedy jeszcze uzywałem CQ starczał mi na dwa takie samochody. a nawet raz udało mi sie opierdzielić dwa transportey T5 :) PS. Nie widze sensu aplikacji powłoki na auto skorygowane w 75-80% -ach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts