kubik Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Witam, jako,że jakiś już czas temu wyszła C2v3,zanabyłem sobie ,przy okazji zakupów i dopiero znalazłem chwilę żeby użyć tego nowego specyfiku.Jako,że ostatnio padały o niego pytania postanowiłem podzielić się wrażeniami,a niedługo testem rozwojowym ;) Trochę o samym szpeju.Bez zapachu,bez koloru,można powiedzieć woda. Bardzo lubię te małe buteleczki z atomizerami,dozują odpowiednią ilość środka,nie za dużo,nie za mało ;) Według producenta,siedzi do 8miesięcy,może być kładziony zarówno na coś,jak i pod coś ;) Można też używać w rozcieńczeniu 2:1 z wodą,jako QD ;) O tym mowa :mrgreen: Sama aplikacja przebiega bez większych fajerwerków,psik,psik,roztarł,spolerował. Na początku lakier wydawał się być tępy,w miarę upływu czasu był coraz gładszy,do poziomu naprawdę porządnego,ujawniają się tu jakieś powłokowe korzenie :mrgreen: Auto zostało potraktowane SwirlXem na pomarańczowej gąbce,połowa maski,została przetarta zmywaczem,a druga nie.Sprawdzę przy okazji wpływ na trwałość ;) Tak to wygląda po 10minutach od aplikacji A tak jakieś 30minut po Na moje nie przyciemniło lakieru,jedynie podbiło ciut ziarno,no i porządna szklistość ;) C2v3 poszedł na maskę i błotnik od strony pasażera,reszta auta potraktowana innymi specyfiami,zobaczymy jak to pójdzie. Czas-start. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ty używałeś nie rozcieńczonego ? a spróbuj 1:10 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Ty używałeś nie rozcieńczonego ? a spróbuj 1:10 ;) Tak prosto z butli,w jakim celu rozcieńczenie takie duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Czytałem gdzieś na stronie któregoś ze sklepu żeby w celu uzyskania QD rozcieńczyć 1:10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ale to było v1 lub v2,teraz jest napisane,że jak QD to 1:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Aaa OK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Arek a nie walnąłeś się z PC-1 Tenzi? Ten ma taki opis na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Tu opis od pilishangel : Krótki przeglądGtechniq C2v3 Liquid Crystal 500ml - Łatwy w aplikacji. - Przeznaczony do stosowania na każdej powierzchni. - Trwale wiąże się z powierzchnią tworząc wytrzymała warstwę ochronną o wysokim połysku. Nie powoduje żółknięcia, ogranicza przywieranie brudu i osadów, zwiększa poziom połysku. - Posiada certyfikat Boeing D6 i Airbus AIMS, do stosowania na wszystkich powierzchniach samolotów i helikopterów. - Z powodzeniem można stosować na szybach, tworzywach sztucznych, a nawet gumie. - Może być stosowany jako Quick Detailer w rozcieńczeniu z woda destylowaną 1:10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Tak to wygląda po 300km w sumie deszczowych dni Kropelki nie są jakimś super extra bomba szałem,ale 1km dalej pod domem wyglądało to tak Total sucha maska i błotnik. Test trwa :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ale na pewno nie jechałeś poniżej 60 km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Ale na pewno nie jechałeś poniżej 60 km ? Raz złapałem 100 na moment :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi