Jump to content

GTechniq C2v3

kubik

Recommended Posts

Witam,
jako,że jakiś już czas temu wyszła C2v3,zanabyłem sobie ,przy okazji zakupów i dopiero znalazłem chwilę żeby użyć tego nowego specyfiku.Jako,że ostatnio padały o niego pytania postanowiłem podzielić się wrażeniami,a niedługo testem rozwojowym  ;) 
Trochę o samym szpeju.Bez zapachu,bez koloru,można powiedzieć woda.
Bardzo lubię te małe buteleczki z atomizerami,dozują odpowiednią ilość środka,nie za dużo,nie za mało  ;) 
Według producenta,siedzi do 8miesięcy,może być kładziony zarówno na coś,jak i pod coś  ;) 
Można też używać w rozcieńczeniu 2:1 z wodą,jako QD  ;)
O tym mowa  :mrgreen:  
pmk5.jpg

Sama aplikacja przebiega bez większych fajerwerków,psik,psik,roztarł,spolerował.
Na początku lakier wydawał się być tępy,w miarę upływu czasu był coraz gładszy,do poziomu naprawdę porządnego,ujawniają się tu jakieś powłokowe korzenie  :mrgreen: 
Auto zostało potraktowane SwirlXem na pomarańczowej gąbce,połowa maski,została przetarta zmywaczem,a druga nie.Sprawdzę przy okazji wpływ na trwałość  ;) 
Tak to wygląda po 10minutach od aplikacji
ngk0.jpg

8xkp.jpg

A tak jakieś 30minut po 
1e8p.jpg
 Na moje nie przyciemniło lakieru,jedynie podbiło ciut ziarno,no i porządna szklistość  ;) 
C2v3 poszedł na maskę i błotnik od strony pasażera,reszta auta potraktowana innymi specyfiami,zobaczymy jak to pójdzie.
Czas-start.
Pozdrawiam  ;)

Tu opis od pilishangel :

Krótki przegląd

Gtechniq C2v3 Liquid Crystal 500ml 
- Łatwy w aplikacji. 
- Przeznaczony do stosowania na każdej powierzchni. 
- Trwale wiąże się z powierzchnią tworząc wytrzymała warstwę ochronną o wysokim połysku. Nie powoduje żółknięcia, ogranicza przywieranie brudu i osadów, zwiększa poziom połysku. 
- Posiada certyfikat Boeing D6 i Airbus AIMS, do stosowania na wszystkich powierzchniach samolotów i helikopterów. 
- Z powodzeniem można stosować na szybach, tworzywach sztucznych, a nawet gumie. 
- Może być stosowany jako Quick Detailer w rozcieńczeniu z woda destylowaną 1:10.