arturwwa Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 na wstepie zaznaczam, ze poki co zajmuje sie samochodem recznie, nie mam dostepu i odwagi zeby wziac sie za maszyne :D samochod jak wiecie jest nowo pomalowany, jednak polerka ktora strzelono w zakladzie nie jest idealna. sa drobne swirle i hologramy. mam probke pb ssr1 i mam zamiar ja niebawem wykorzystac. teraz moje pytanie. czy po aplikacji ssra powinienem uzyc czegos w rodzaju pb world polish? a moze przed ssr'em? po tej recznej korekcie planuje nalozyc pb bh + dodo orange crush. jakies sugestie co do nakladania tego wosku? recznie czy nalozyc cieniutka warstwe aplikatorem? samochod jest myty myjka cisnieniowa 1-2 razy w tyg (w warszawie ciezko o dostep do biezacej wody :() po czym wycierany jest do sucha i dostaje pb spray and gloss. dopiero zaczynam sie zajmowac tym troche powazniej, stad tyle pytan ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ja bym pociągnął ssr2,5 potem ssr1, a na koniec polish. Polish użybyłbym jako typowy cleaner. SSR1 ja uzywam jako finish tak naprawde. I do tego według mnie się rewelacyjnie nadaje. Ściągnie Ci hologramy, natomiast nic węcej. Mi maszynowo ściąga jeszcze delikatne swirle, które tak naprawde widać gołym okiem z odległości 2-4 cm od lakieru pod światło, czyli niewidoczne i cholernie delikatne. Porbooys Profesional Polish nadaje się tak naprawde jako cleaner, gdyż to jest cleaner. Owszem, piszą na nim, iż jest to finish, jednkaże niezauważalny. Powinien lekko poprawic lustro z powodu właściwości czyszczących i nadać ostatecznego "szkła" na powierzchnie lakierowaną. Co do Orange Crush, to jest to wosk miękki, więc możesz go nakłaać dłonią. Pamiętaj natomiast o tym, by ja po aplikacji solidnie nakremować, gdyż mimo olejków, to jednak woski mają tendencję do wysuszania skóry. Nie wiem jaki masz kolor samochodu, ale BH na każdym praktycznie wygląda dobrze, zwłaszcza na ciemnych i czerwonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturwwa Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 czerwony z palety hondy. mam zarowno ssr1 jak i 2.5 wiec zrobie jak mowisz. dziekuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Na czerwonym Purple da niezły efekt, ale ja bym może użył Orange Crush. Bardziej go ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi