Jump to content

Jaka kolejność?

arturwwa

Recommended Posts

na wstepie zaznaczam, ze poki co zajmuje sie samochodem recznie, nie mam dostepu i odwagi zeby wziac sie za maszyne :D

samochod jak wiecie jest nowo pomalowany, jednak polerka ktora strzelono w zakladzie nie jest idealna. sa drobne swirle i hologramy. mam probke pb ssr1 i mam zamiar ja niebawem wykorzystac. teraz moje pytanie.

czy po aplikacji ssra powinienem uzyc czegos w rodzaju pb world polish? a moze przed ssr'em? po tej recznej korekcie planuje nalozyc pb bh + dodo orange crush. jakies sugestie co do nakladania tego wosku? recznie czy nalozyc cieniutka warstwe aplikatorem? samochod jest myty myjka cisnieniowa 1-2 razy w tyg (w warszawie ciezko o dostep do biezacej wody :() po czym wycierany jest do sucha i dostaje pb spray and gloss.

dopiero zaczynam sie zajmowac tym troche powazniej, stad tyle pytan ;)

Ja bym pociągnął ssr2,5 potem ssr1, a na koniec polish.

Polish użybyłbym jako typowy cleaner.

SSR1 ja uzywam jako finish tak naprawde. I do tego według mnie się rewelacyjnie nadaje. Ściągnie Ci hologramy, natomiast nic węcej. Mi maszynowo ściąga jeszcze delikatne swirle, które tak naprawde widać gołym okiem z odległości 2-4 cm od lakieru pod światło, czyli niewidoczne i cholernie delikatne.

Porbooys Profesional Polish nadaje się tak naprawde jako cleaner, gdyż to jest cleaner.

Owszem, piszą na nim, iż jest to finish, jednkaże niezauważalny. Powinien lekko poprawic lustro z powodu właściwości czyszczących i nadać ostatecznego "szkła" na powierzchnie lakierowaną.

Co do Orange Crush, to jest to wosk miękki, więc możesz go nakłaać dłonią. Pamiętaj natomiast o tym, by ja po aplikacji solidnie nakremować, gdyż mimo olejków, to jednak woski mają tendencję do wysuszania skóry.

Nie wiem jaki masz kolor samochodu, ale BH na każdym praktycznie wygląda dobrze, zwłaszcza na ciemnych i czerwonych.