blaszczu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Cześć :) Dawno z Radkiem nic tutaj nie wrzucaliśmy ale teraz będziemy starali się w miarę na bieżąco wrzucać nasze poczynania ;) Ostatnio trafił do nas Mitsubishi Outlander. Samochód dość "styrany" - masa głębokich rys oraz siatka drobniejszych rysek i swirli sprawiła, że auto totalnie straciło swój połysk. Jeżeli chodzi o wnętrze to naszym zadaniem było czyszczenie skór które były brudne, dokładne odkurzenie oraz ogólne czyszczenie oraz zabezpieczenie plastików. Właściciel zdecydował się na jednoetapową korektę która miejscami wyszła zdecydowanie lepiej niż się spodziewaliśmy - miękki lakier Mitsu temu sprzyjał. Jak nam to wyszło? Sami zobaczcie ;) Samochód po przyjeździe Jak widać samochód posiadał normalne, codzienne zanieczyszczenia. Samochód został umyty pianą ValetPRO jak pre wash a docelowo szamponem Dodo Juice Born to be mild. Przygotowanie powierzchni Samochód po umyciu został potraktowany Prickbortem aby usunąć smołę która w dolnej części drzwi była naprawdę obfita. Następnie zajęliśmy się glinkowaniem i wtedy samochód został umyty jeszcze raz. Korekta lakieru Tak jak wcześniej pisałem lakier był dość zmęczony. Korektę wykonaliśmy za pomocą padów Scholla oraz Urbana. Pasty jakich użyliśmy to Urban OneStep oraz Koch Chemie Antihologram. Efekt końcowy Taka korekta pozwoliła nam przywrócić Miśkowi blask - samochód nareszcie zaczął mienić się na fioletowo. Lakier w słońcu wyglądał obłędnie pomimo tego, iż nie była to pełna, 3-etapowa korekta lakieru. Samochód zabezpieczony został Duraglossem Track Claw Racing. Wnętrze Wnętrze również wymagało sporo pracy. Cała konsola środkowa pokryta była dość sporą warstwą kurzu - dawno nikt nie dbał o wnętrze w tym aucie. Skóra brudna a na podłodze również było co odkurzać. Samochodem jeździła kobieta z dziećmi więc to mówi samo za siebie ;) Zapraszam do komentowania :) Pozdrawiam, Błaszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czytając, że to tylko one step i antihologram myślałem, że nie te fotki wrzuciliście. Naprawdę świetny rezultat. Piękne lustro wyszło. Gratulacje udanej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ładnie wyszło a czm czyściliście skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Predator APC od 4nano - naprawdę skwierczy jak brud puszcza (zresztą nie tylko on, np APC od SG jeszcze skwierczy, ale ciszej :ymdevil: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Niezła metamorfoza :u Czyli najpierw zrobiliście Urbanem a później Kochem? Maszyna to rotacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Tak, najpierw Urban, potem Koch na rotacji Flex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Super wyszło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Brawo, jest dobrze ! :ymapplause: Nie było problemów z lakierem mitsu ? Predator APC od 4nano - naprawdę skwierczy jak brud puszcza (zresztą nie tylko on, np APC od SG jeszcze skwierczy, ale ciszej :ymdevil: ) Dla mnie to jest śmierdziel jakich mało. Nie wyobrażam sobie robić całego wnętrza tym środkiem. Robiłem ostatnio w środku plastiki to myślałem że zejde zaraz..... fak, geraryhir ! gary mów ałt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Brawo, jest dobrze ! :ymapplause: Nie było problemów z lakierem mitsu ? Dla mnie to jest śmierdziel jakich mało. Nie wyobrażam sobie robić całego wnętrza tym środkiem. Robiłem ostatnio w środku plastiki to myślałem że zejde zaraz..... fak, geraryhir ! gary mów ałt ! Dla mnie nie jest tak źle, owszem trochę ...... 8-} , no ale takie jego zadanie. Każdy ma też inny poziom percepcji zapachów, ostatnio śmierdziało mi w łazience szambem, to córka moja kochana mówiła, mmmmm szarlotka =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Brawo, jest dobrze ! :ymapplause: Nie było problemów z lakierem mitsu ? Generalnie lakier mega miękki dlatego pasta typu one step dała tak dobry efekt. Jeżeli chodzi o wykończenie to jedynie z maską był mały problem bo była lakierowana i zostawały hologramy ale daliśmy radę :) Najważniejsze, że właściciel mega zadowolony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi