falon Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam Auto posiadam od maja i dopiero teraz miałem czas się za nie zabrać. Lakier z całym czyszczeniem na koniec meczyłem 2 i pół dnia. W ruch poszły poczciwe futra i pady flexipads i pasty scholl'a. Uzyłem także padu który był dołaczony do makity jak ją kupiłem i nie narzekam. Auto ogólnie chyba było szykowane pod sprzedaż albo właściciel szkot po prostu dbał. Lakier tez w nienajgorszym stanie jak na 7 latka na wyspach, trochę małych wgnieceń, poobijany jak zwykle tylni zderzak od wkładania rzeczy do bagażnika, przód obtrzaskany kamyszkami ale widziałem gorsze. Wnętrze prała potężna maszyna ze specjalną ssawką co nie przemacza gabek, pod ciśnienien 300-500psi. Po za tym Meguiars Glass Cleaner, AS G101, Mequiars Hyper Dressing. Wosk Petes 53, cleaner DJLP, tardis, Iron X, do oczyszcenia felg (bez ściągania) kwasowy autobrite bez rozcieńczania, masa drobnego brudu mocno poprzyklejana, nie zeszło w 100%, ale przyjdzie czas na ich ściąganie też. Tapicerka i dywany zabezpieczone specjalnym Stain Guardem. Nie ma dużo zdjęć z korekty, ale co nie co się nadaje. Tak wyglądała glinka po skończonym glinkowaniu Nie ma zdjęć przed całego auta ale 50/50 zrobione na drzwiach pokaże jak było na całym aucie Plastikowe słupki dość już utlenione były Po lewej przed po prawej po a właściwie to w trakcie tu już po tylny zderzak z boku po, przydałoby się mu malowanie góra zderzaka przed Po Już po skończonej pracy (oczyszcaniu, woskowaniu itp) Na drugi dzień farmer co ma pola za osiedlem zaczął kosić kukurydze i pokrył mi auta niezłym brudem. Było pinknie :0 musiałem wziąść QD w dłoń. Czas na wnętrze, zacząłem wczoraj a dziś skończyłem. Zdjęcia przed Czyszczenie podsufitki, środek do bonetowania i wycieranie/wcieranie recznikiem tetrowym. 50/50 tyłu siedzeń, lewa przed prawa po Kilka przed po wyciągnieciu siedzeń W trudno dostępnych miejscach pomaga mi specjalna końcówka Po lewej przed po prawej po Pranie dywaników Na koniec wczorajszego dnia zabezpieczyłem siedzenia i dywany stain protectorem Dziś zacząłem od odświerzenia plastiku na zegarach. Użyłem Meguiars Plastx, na poczatek na padzie flexi a potem jakiś mięciutki czarny, nie pamietam jaki to. No i finish Dziękuję, mam nadzieję że się podobało 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Fajna relacja i efekty pracy Nie będę pewnie sam ciekawski co to za maszyna do ekstrakcji Dawaj szybko nazwę i koszty(pewnie se siade z wrazenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Maszyna to airflex storm. Hmmm bedzie jakies 18 tysiecy zlotych. Koncowka do prania tapicerki to amtech cfr. Robie tym valety i detailing z tego wzgledu ze po prostu mam do dywanow i tapicerek jako profesjonalny pracz. Tapicerki samochodowe sa w pelni suche jak sie konczy taki valet 2-3 godz. A siadam od razu po praniu i portki suche a co najwyzej wilgotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Dzieki już siedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Ja chcę to :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No i praca git :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Minetoo, taka maszyne? Do samego detailu nie potrzeba tak mocnej. Ale cos mocnieiszego niz puzzi robi ogromna roznice. Prochem steempro czy ashbys ninja z 2 silnikami zamontowanymi seryjnie a nie rownolegle i ssawka profesjonalna do tapicerki robi ogromna roznice i waz 7,5 metra zeby nie tracic mocy. Minimum 135-150 psi, przydaje sie 300. Mam w zapasie maszyne 3 silnikowa, jest na sprzedaz lub czeka na otwarcie firmy pod dachem. 6k i jest twoja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Mocy mi nie brakuje tylko końcówek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Powiem szczerze ze nie wiem czy tego typu koncowki dzialaja z maszynami o jednym silniku bo ciag i natrysk ma tu znaczenie. Jak jestes zainteresowany to moge sie zorientowac. Czym teraz pierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Sasiad jest rozwiązanie na ten problem Nie będzie to smakowało tak jak u kolegi ale działa Dorabiasz kikuta 30 cm do węża od myjki i dajesz dyszę 65st.i do odkurzacza sucho/mokro robisz zestaw na dwie ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 To za duze cisnienie i jak by to mialo dzialac? Najdrozsze i najlepsze koncowki maja ogranicenie do 600-1200 psi. Nawet jak bys mial taka z regulacja cisnienia to musi byc mocny ciag zeby ta wode odebrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Na wyłączonym ciśnieniu oczywiście :lol: Po naciśnięciu pistoletu jest troszkę mocniejsze niż w Puzzim a wody idzie więcej jeśli chodzi o zakamarki itp to jest to idealne rozwiązanie Do tego woda 60st ciepła robi robotę Oczywiście do płaskich powierzchni to jadę puzzim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A propo cieplej wody. Prawie wcale nie uzywam, czy valet czy domowe tapicerki czy dywany to leci zimna a zima lodowata z vana. Caly szkopul to dobra chemia. Chemia ma rozpuscic brud a woda to tylko do wyplukania. Masz wtedy tapicerke wolna od chemi i o neutralnym ph. Taka tapicerka jest czysta dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 zrobiłem mały rekonesans ssawka crevice tool polecam ta co mam, czyli to: http://www.carpet-cleaning-equipment.co.uk/crevice-tool-6-cm-wide-internal-spray-p-303.html?wizid=jahq8ivogm2ceuhj0piokon5t6 ma otwierany otwór, przesuwny u góry, w trakcie pracy można go otworzyć co spowoduje mniejsze ssanie na końcówce i da więcej wody na końcu, potem zamykasz i odsysas dokładnie. do tapicerki zestaw http://www.amtechuk.co.uk/shop/CFR_3__Quick_Dry_Upholstery_Hand_Tool-pid-193.html + to http://www.amtechuk.co.uk/shop/5__Flexible_Conversion_Hide_A_Hose_C_W_Receiver-pid-198.html powinno działać z maszynami 55 psi gdyż widzę że amtech robi spotter machine z tą końcówką i parametrami podobnymi do puzzi czy santoemma. jeden tylko szkopuł, takie pro końcówki sa stworzone na wymiar 1 i 1/2 cala węża i złączki ja widzisz pod linkami. trzeba by przerobić co nie co, zrobić taki zestaw węży co pasuje do maszyny jak puzzi i do wyżej wymieninych z drugiej strony. A najlepiej zakupić używaną maszynę jak ninja, airflex mini, cokolwiek taniego, nawet starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dobra robota, ale maszyneria w akcji :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Bardzo ładny efekt. Powiedz mi tylko, ile zeszło łącznie na lakier? 2 dni? No i przecieranie QD po syfie kukurydzianym..? ;) No nie wiem.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 2 i pol dnia na wszystko od prewasha do wosku i to w sumie nie wiecej niz 8h na dzien. Dosc latwo sie cielo, zazwyczaj scholl 30ka wystarczala po futrze wiec w sumie polerka 2stopniowa. Ten syf kukurydziany jak spadl to sie tak wpienilem ze strzeplem go na sucho mikrofibra i potem starlem QD. QD to prawie jak waterless, ale wiem wiem prawie robi wielka roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateoMK Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dobra robota :0 Zakochałem się w tym samochodzie. Mam pytanie jak z funkcjonowaniem ?? Czy jest dużo Awaryjny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Avensis ma powazna range auta bezawaryjnego tu gdzie jestem w irlandii. Wiekszosc taksowek tu to avensis. Ja mam od maja wiec za wczesnie na moja wlasna opinie. Musialem tylko wymienic kompresor klimy bo byl pekniety. To jest 1.8 benzyna pieciobiegowa i brakuje mi 6go biegu. Pali okolo 9l. Dosc bogata wersja jak na avensis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gburryyy Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 fajna robota, fajna relacja i fajny efekt końcowy :D a taka maszyna to by się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi