weglus Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Robótka z tamtego roku, ale nie mam nic aktualnego, a wejście na forum bez relacji to nie wejście :D Było to moje pierwsze tak duże sprzątanie auta. Kupiłem je w dość zaniedbanym stanie :D Czas pracy: około 20-25godzin spokojnej roboty1. Mycie:Rękawica marketowa 'frędzelkowa'2 wiadra bez grit guardaSzampon Monster Shine Very CherryPrickbortAuto Finesse Citrus PowerAPC Shiny Garage 1:32. Zabezpieczenie:Poorboy's World Black Hole na aplikatorze bawełnianymPoorboy's World Natty's Blue Waxmikrofibra Eurow Shag3. Felgi i opony:APC Shiny Garage 1:3ValetPRO Bilberry Wheel Cleaner 1:3Meguiars Endurance4. Szyby:Shiny Garage Glass CleanerIPA 1:1NW Autoland5. Uszczelki i plastiki zewnętrzne:APC Shiny Garage 1:3Preparat do uszczelek AutolandAutoglym Bumper Care6.Wnęki:APC Shiny Garage 1:3AIO Scholl Concepts A15+Suchy smar w sprayu7.Bagażnik:APC Shiny Garage 1:5Prickbort303 Aerospace ProtectantPoorboy's World Natural Look8.Wnętrze:APC Shiny Garage 1:10Sprężone powietrzeAutobrite Pink SheenColourLock Soft CleanColourLock LV ProtectorZaczniemy od bagażnika:Wykręciłem plastiki z klapy bagażnika i je wyczyściłem. Niektóre z nich były ulane czymś w rodzaju rozpuszczalnika gdyż nie dało tego wyczyścić APC 1:2, magiczną gąbką, szczotką. Natural Look też średnio to przykrył. Klucze do kół i hak do holowania zostały pomalowane na nowo, koło zapasowe wyczyszczone i zabezpieczone Endurance'em. Wnęka koła była ulana olejem silnikowym. Musiałem tam użyć Prickborta żeby to ładnie rozpuścił. Umyte APC w stężeniu 1:5 i zabezpieczone 303 Aerospace. Nie doczyściłem różnych zakamarków. Będzie co robić kolejnym razem :D Rozpuszczony olej za pomocą Prickborta Mycie wnęki Na gotowo Klucze i hak przed i po Koło zapasowe Plastiki klapy Po Natura Look'u Wnętrze Było dość brudnawe. Na plastikach wcześniej położony był NL, ale bez porządnego czyszczenia. Po wysiadaniu w ulewie pozostały na nim zacieki dlatego teraz postanowiłem nałożyć po czyszczeniu Autobrite Pink Sheen. Skóra jakoś bardzo brudna nie była, a w niektórych miejscach bałem sie mocniej trzeć bo zaczął schodzić kolor. Był to podłokietnik, gałka i kierownica gdzie farba została pewnie uszkodzona przez pot. W kratkach wentylacyjnych było dużo brudu, co mnie bardzo denerwowało. Nie mogłem tam niczym dojść więc... demontujemy Przed i po Plastiki Zadra potraktowana opalarką Po Skóra Wnęki, uszczelki, ramki Tutaj zacząłem czyścić ręcznie. Papierki ścierne, pasta do aluminium, ale w połowie roboty stwierdziłem, że i tak wszędzie nie dojde więc to pomalowałem Z zewnątrz: Mycie: tutaj nie robiłem zdjęć w trakcie, bo myć auta nienawidzę :D Mycie poszło szczerze mówiąc średniawo. Prickbort mi zasechł na masce, bo psiknąłem na rozgrzaną po jeździe i ruszyła go dopiero IPA. Szampon lałem na oko i zrobiłem troche za duże stężenie. Po spłukaniu auto miało nalot/film. Wygrzałem na słońcu, spłukałem i nie było śladu. Felgi zostały w zasadzie oblizane, bo będe malował zaciski za jakiś czas więc zdejme koła i umyje porządnie. Nałożyłem na nie FK 1000p Hi-Temp Sealant, ale to tak bardziej z nudów. 50\50 wlewu paliwa EFEKT FINALNY A w tym roku kierownica i gałka dostały nową skóre ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 No i co, działają fotki? Działają :) Szkoda tych detali podczas czyszczenia, a to rowków we wnęce bagażnika a to pedałów, ale ogólnie masz zacięcie i smykałkę do zabawy widząc te rozkręcanie :u Do pełni szczęścia zabrakło mi tylko prania i polerowania, byłby na prawdę ładny, tłusty projekt :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Teraz nie przekleiłem relacji tylko nowego posta napisałem ;)w tym roku jeszcze troche porozkręcałem i moge powiedzieć w końcu powiedzieć, że rozkręciłem całe auto :D Pranie będzie na wiosne/lato, ale nie ja to będe robił więc raczej bez zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi