minetoo Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Ekhm. Myjemy, woskujemy i sprzątamy kredens. Range został dostarczony ze słowami "zróbcie coś z tym" :o) Priorytetem było wnętrze które chwilę temu utraciło walory użytkowe.Z zewnątrz samochód nie myty kilka miesięcy a jeśli kiedyś był umyty to raczej na zwykłej myjni.Zadnie specjalne to "zrobić coś z tymi nudnymi felgami" :ymparty: Do dzieła! Oględziny. Jak sami zobaczycie jest lekko brudno. Wnętrze. Użycie pokrowców nie rozwiązało problemu.Skóry wymagały swoich "pięciu" minut.Dywany dramatycznie zapiaszczone. Deska i tunel przez swój design to "radosna twórczość" i pole do popisu dla cierpliwości. Po wyczyszczeniu, wypraniu, zaimpregnowaniu wszystkiego co możliwe łącznie z szybami od środka, całe wnętrze dostało mocne ozonowanie. Mycie i różne LSP. Dawno nie było takiej ilości asfaltu i cząstek metalu we wnękach.Miiba spędził tam kilka godzin. Całkowicie utlenione podszybie zostało skutecznie zrewitalizowane za pomocą Ovatrol'u. Namówiłem Mx'ów na wprowadzenie tego na sklep więc już możecie go kupić bez kombinowania. Dobry produkt który pierwszy raz użyłem ok 10ciu lat temu a teraz pora do niego powrócić :ymcowboy: Lakier został przygotowany cleanerem ściernym i zabezpieczony w sposób klasyczny Colli 476 ;) Słowo końcowe. Bez zbędnego przynudzania o to zdjęcia końcowe. Ciekawe jak Wam się spodoba pomysł na felgi :@) #:-s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Nieźle zapuszczona bestia była x_x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Lubie ten kolor skory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubik Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Wyszło jak zwykle :D O co chodzi z tymi prześcieradłami,na tych pięknych skórach? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Ładnie, co jest na plastikach wew. i zew. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted October 13, 2013 Author Report Share Posted October 13, 2013 Ładnie, co jest na plastikach wew. i zew. ? Wewnątrz to Nielsen Choice a na zewnątrz prócz podszybia na którym jest Ovatrol leży Koch Plast Star. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 13, 2013 Report Share Posted October 13, 2013 Praca gites A felgi no to zależy jaki kto ma gust.Ja wolałbym ori. Mnie osobiście trącą jakąś podróbą Doltza jak teraz sobie ludzie zakładają w corsach itp Namówiłbym właśćiciela do wyjeb...... błotochronów =)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carire1 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 pięknie.... :) :) :) !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Teraz można jeździć :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 az miło popatrzeć na środek :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Zmiana koloru felg na plus, takie połączenie jest moim zdaniem bardzo gustowne. Wnętrze samo w sobie bardzo ładne, spa było mu potrzebne. Czy zrobiliście coś z pordzewiałymi śrubkami w dywanikach? Sceneria zdjęć końcowych udana. Szkoda, że daliście Colli na biały lakier, teraz to dopiero będzie się brudził. Praca jak zwykle, rewela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted October 17, 2013 Author Report Share Posted October 17, 2013 Śrubki udało się wyczyścić.Będzie się brudził? To będziemy myć. Autko trafiło pod stałą opiekę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Oby, kiedyś pół białego dostawczaka Collim wysmarowałem to później wstyd był jak zabezpieczona połowa była brudniejsza od tej bez wosku. I weź wytłumacz, że należy woskować. Zresztą, kiedyś o tym rozmawialiśmy przy okazji Suzuki Ignisa :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artih155 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Niezły bajzel uprzątnięty. Zapuszczony mocno, prześcieradła wróciły na fotele ? Co do felg mi też bardziej podobały się "przed" niż "po" ... ale ja się nie znam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted October 21, 2013 Author Report Share Posted October 21, 2013 Pokrowce podobno mają nie wrócić ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts