79milosc79 Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Hej mam do wymycia/wyczyszczenia/odszczurzenia 2 kpl felg alu: Mercedes A klasa i Megane Coupe. Dośc mocno brudne, nie myte i nie czyszczone latami (tak naprawdę felg nie widziałam) Pytanko ile za takie czyszczenie mogę wziąść w wariancie samo czyszczenie (mycie , jakis "kwasiorek" do alu, usuwanie smoły i asfaltu, Iron) i wariant "delux" (mycie, "kwasiorek", usuwanie smoły i asfaltu, Iron, ew glinkowanie, + wosk) Ceny gdzieś u kogoś widziałam i są różne (30-500 zł/); chcę zrobić robotę ale żeby cenami nie wystraszyć klienta, więć jaką cenę mogę zaprponować. Oczyiście felgi klient sam mi dowozi, mam tylko je wyczyścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Normalnie w przeliczeniu na czas jaki jest potrzebny do wykonania takiej usługi to 400 A w rzeczywistości to przy 200 już się krzywią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 początki to max 150 zł więcej tak jak junior pisał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
79milosc79 Posted October 19, 2013 Author Report Share Posted October 19, 2013 400 , 200, 150 to rozumiem ze za komplecik felg. (37,5 - 100 za felgę). Ok a kolega damianese , junior74 to w tej cenie co by dokładnie mógł zrobić i jakimi środkami. (chce mieć jakieś odzwierciedlenie co ja mam i ile mogę zażądać a co ma ktoś inny i inne np techniki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 U mnie to wyglada tak Auto na podnośnik felgi ściągamy i ogladamy przy kliencie(bardzo ważne) Potem mycie wstepne,zdarcie ciężarków,T&G,alux(do syfa)ironx(do wartościowej),glinka,polerowanie,mycie końcowe,suszenie,wyważenie koła,zabezpieczenie woskiem,dressing No i cena to min 75 zł za szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
79milosc79 Posted October 20, 2013 Author Report Share Posted October 20, 2013 Auto na podnośnik felgi ściągamy (...) ,zdarcie ciężarków, wyważenie koła, Haha się wydaje że to ja mam zrobić drobnymi rączkami. Zdjąć bym potrafiła .... po tygodniu , ale wyważyć ???? Czym, jak i dlaczego ja. Się znaczy dochodzą dodatkowe koszty zakupu maszyny do wyważania? do zdejmowania felg. Ale wielkie dzięki za informacje, przydadzą się :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Marcin przedstawił Ci jak to robi u siebie. Nie musisz przecież zrywać ciężarków i wyważać kół. Można umyć z ciężarkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Jasne,że nie musisz Nie przejmuj się większość ludzi ma gdzieś wyważanie kół Jak Marcin pisze myj z ciężarkami a i woskować nie musisz no chyba,że będą chcieli Tak czy siak za kpl bez wyważania pasuje 200 zł wziąść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuci5 Posted October 30, 2013 Report Share Posted October 30, 2013 Moje zdanie jest takie, że powinno się zerwać odważniki podczas takiego procesu. Dużo lepiej to wygląda, a tak czy siak koła należy wyważyć przed założeniem na samochód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Najlepiej zapytaj czy będzie wyważał czy jak. Jak przyjeżdża klient i chce zrobić koła, które ma na aucie to nie zrywam. A jak przywozi po sezonie to pytam, czy będzie wyważał i wtedy zrywam ciężarki. Cena odszczurzenia z woskowaniem 150 za komplet + 100 jeżeli ktoś chce zamiast wosku powłokę. Cena myślę rozsądna, a i tak krzywe miny bezcenne. Ludzie myślą, że za 10 zł/szt to ogarniesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 37.50 zł za sztukę z woskiem :shock: Jak Ty to liczysz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Prawo rynku na mojej wsi :( musiałbyś widzieć minę ludzi jak słyszą kwotę. Tu jest taki zaścianek. Jest to tak bym nazwał usługa dodatkowa nie nastawiona na kozacki zarobek :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts