kiler07 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Siemanko ! Dzisiaj powalczyłem trochę z autem dziadka . W chwili obecnej auto ma rozebrany przód (wymiana pasa przedniego) wiec była okazja do dokładnego umycia wszelakich zabrudzeń , gdzie podczas normalnego mycia nie jesteśmy w stanie tego wyczyścic. A wiec jedziemy : Fieścina od dwóch tygodni u nas , 1.4 TDCI , 60000 tys przebiegu , całkiem ładne i zgrabne auto. Cały spód potraktowałem dosyć mocno rozcieńczonym Dimerem . Do tego jakies pędzelki , szczota , mikrofibra i myjka . Najprzód zderzak :D Troche pozowania =p~ Myślałem ze z nadkolami będzie ciężko nie mając IRON-X Efektem byłem zaskoczony :D Lecimy dalej Trzeba było tez wyszorować dokupiony zapas . Z tyłu nie było lepiej :P Na koniec zostawiłem sobie felgi. Według mnie, nie były myte od nowości @-) Do dokładniejszego umycia użylem AUTOLANDU ,z mocniejszymi zabrudzeniami sobie nie radził , ale i tak wyszło niezle ;) Bang ! Smoła w niektórych miejscach została , ale to dlatego ze nie dotarła do mnie jeszcze paczuszka z IRON-X em . Jakoś tak odrazu lepiej wygląda :D To by było na tyle. Chętnie przyjmę słowa krytyki , dodam tylko iż jest to mój pierwszy temat w tym dziale :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Dobry początek :) Przydałoby się kilka preparatów do kolekcji... Przednie nadkola aż się proszą o tar&glue :P Przy felgach też by się przydał:) I uważaj na ten pędzelek, żeby tym kawałkiem metalu nie porysować czegoś... :) No i czekam na dalszy ciąg relacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 co sie stało z przodem ? mamy w stajni mk7 przyjemne autko;) ale do twojego rpzebiegu jeszcze nam brakuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Pękł pas przedni , na którym trzyma sie chłodnica i stąd była potrzeba rozebrania całego przodu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeepGloss Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Nie bałeś się Dimmerem ładować po elementach lakierowanych nadwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Dimmer poszedł na spód , zapomniałem dopisac ze zderzak potraktowałem aktywną pianą Tenzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeepGloss Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 No to chyba, że tak ;) Ja również czasami używam Dimmera, ale w dużym rozcieńczeniu i tylko do felg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ciekawe co piszecie =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja dimerem wiele razy myłem swoje auto. Stężenia różne. Nawet 1:2 się zdarzyło. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Mycie z rozbieraniem, wyższy poziom jak na początek, będą z Ciebie ludzie :u Zgodzę się z Łukaszem, że są jeszcze braki w kolekcji przez co praca nie była kompleksowa, ale mam nadzieję, że szybko się poprawisz :) A jeśli chodzi o zdjęcia - mam nadzieję, że po wyschnięciu wyglądało równie ładnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi