kiler07 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Siemanko ! Dzisiaj powalczyłem trochę z autem dziadka . W chwili obecnej auto ma rozebrany przód (wymiana pasa przedniego) wiec była okazja do dokładnego umycia wszelakich zabrudzeń , gdzie podczas normalnego mycia nie jesteśmy w stanie tego wyczyścic. A wiec jedziemy : Fieścina od dwóch tygodni u nas , 1.4 TDCI , 60000 tys przebiegu , całkiem ładne i zgrabne auto. Cały spód potraktowałem dosyć mocno rozcieńczonym Dimerem . Do tego jakies pędzelki , szczota , mikrofibra i myjka . Najprzód zderzak :D Troche pozowania =p~ Myślałem ze z nadkolami będzie ciężko nie mając IRON-X Efektem byłem zaskoczony :D Lecimy dalej Trzeba było tez wyszorować dokupiony zapas . Z tyłu nie było lepiej :P Na koniec zostawiłem sobie felgi. Według mnie, nie były myte od nowości @-) Do dokładniejszego umycia użylem AUTOLANDU ,z mocniejszymi zabrudzeniami sobie nie radził , ale i tak wyszło niezle ;) Bang ! Smoła w niektórych miejscach została , ale to dlatego ze nie dotarła do mnie jeszcze paczuszka z IRON-X em . Jakoś tak odrazu lepiej wygląda :D To by było na tyle. Chętnie przyjmę słowa krytyki , dodam tylko iż jest to mój pierwszy temat w tym dziale :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mav Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Dobry początek :) Przydałoby się kilka preparatów do kolekcji... Przednie nadkola aż się proszą o tar&glue :P Przy felgach też by się przydał:) I uważaj na ten pędzelek, żeby tym kawałkiem metalu nie porysować czegoś... :) No i czekam na dalszy ciąg relacji ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 co sie stało z przodem ? mamy w stajni mk7 przyjemne autko;) ale do twojego rpzebiegu jeszcze nam brakuje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Pękł pas przedni , na którym trzyma sie chłodnica i stąd była potrzeba rozebrania całego przodu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepGloss Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Nie bałeś się Dimmerem ładować po elementach lakierowanych nadwozia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Dimmer poszedł na spód , zapomniałem dopisac ze zderzak potraktowałem aktywną pianą Tenzi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeepGloss Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 No to chyba, że tak ;) Ja również czasami używam Dimmera, ale w dużym rozcieńczeniu i tylko do felg ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Ciekawe co piszecie =)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilkok Posted November 4, 2013 Report Share Posted November 4, 2013 Ja dimerem wiele razy myłem swoje auto. Stężenia różne. Nawet 1:2 się zdarzyło. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Mycie z rozbieraniem, wyższy poziom jak na początek, będą z Ciebie ludzie :u Zgodzę się z Łukaszem, że są jeszcze braki w kolekcji przez co praca nie była kompleksowa, ale mam nadzieję, że szybko się poprawisz :) A jeśli chodzi o zdjęcia - mam nadzieję, że po wyschnięciu wyglądało równie ładnie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts