brzozek Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Koleżanka kupiła sobie 1sze wozidełko ale są pewne mankamenty a właściwie jeden. Pomijam pęknięty zderzak, ale czy jest jakieś wyjście oprócz malowania, żeby z maska i dachem coś zrobić ? Tak sobie pomyślałem żeby folie machnąć na oba elementy, tylko pod folie musi być gładko żeby nie było lipy. Liczę na waszą opinię :) bo jak malować to bym już po calaku poleciał ale to przekroczy wartość kupety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ale tam już chyba nie ma większości bezbarwnego :D Lakierowanko czeka. Folia też się musi do czegoś przyczepić, a tak to odpadnie z resztkami klaru i wyjdzie straszna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Dla mnie wygląda to tak, jakby schodziła "dodatkowa" warstwa bezbarwnego. Sprawdź miernikiem. Jeśli schodzi niefabryczna warstwa bezbarwnego można pokusiść się o jej zdarcie. Pytanie tylko dlaczego była kładziona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Pod folie musi być idealnie gładka powierzchnia... Niedawno w ASO Merca usuwałem z dachu fabrycznie nowej klasy A "śmieci lakiernicze", bo po naklejeniu czarnej błyszczącej folii wyglądało to kiepsko. Moim zdaniem jedyne i słuszne zarazem wyjście to lakierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 wiem że pod folie musi być gładko, no trudno będzie musiała z tym jakoś żyć ;) i odkładać na lakiernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nic nie zrobisz, tylko lakierowanie, jeżeli chcesz folie to trzeba by było papierkiem zrównać wszystkie ranty z odchodzącego klaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Krzysiek , tylko lakierowanie . Mój kuzyn miał rok temu jeszcze taką własnie Meganke , 9 lat w rodzinie , sprowadzona z Niemiec od pierwszej właścicielki , kiedy to jeszcze były kolejki na granicy . Lakier był 100 % oryginalny ,lecz rok czy dwa przed sprzedażą z lakierem bezbarwnym zaczeło dziać sie to samo co u Twojej koleżanki . Z przedniego zderzaka i maski klar zaczął odchodzić płatami. Myślę, że Megany z tamtych lat miały po prostu kiepski lakier bezbarwny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi