brzozek Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Koleżanka kupiła sobie 1sze wozidełko ale są pewne mankamenty a właściwie jeden. Pomijam pęknięty zderzak, ale czy jest jakieś wyjście oprócz malowania, żeby z maska i dachem coś zrobić ? Tak sobie pomyślałem żeby folie machnąć na oba elementy, tylko pod folie musi być gładko żeby nie było lipy. Liczę na waszą opinię :) bo jak malować to bym już po calaku poleciał ale to przekroczy wartość kupety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtassss Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Ale tam już chyba nie ma większości bezbarwnego :D Lakierowanko czeka. Folia też się musi do czegoś przyczepić, a tak to odpadnie z resztkami klaru i wyjdzie straszna lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razman Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Dla mnie wygląda to tak, jakby schodziła "dodatkowa" warstwa bezbarwnego. Sprawdź miernikiem. Jeśli schodzi niefabryczna warstwa bezbarwnego można pokusiść się o jej zdarcie. Pytanie tylko dlaczego była kładziona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mav Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Pod folie musi być idealnie gładka powierzchnia... Niedawno w ASO Merca usuwałem z dachu fabrycznie nowej klasy A "śmieci lakiernicze", bo po naklejeniu czarnej błyszczącej folii wyglądało to kiepsko. Moim zdaniem jedyne i słuszne zarazem wyjście to lakierowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozek Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 wiem że pod folie musi być gładko, no trudno będzie musiała z tym jakoś żyć ;) i odkładać na lakiernika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Nic nie zrobisz, tylko lakierowanie, jeżeli chcesz folie to trzeba by było papierkiem zrównać wszystkie ranty z odchodzącego klaru. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler07 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Krzysiek , tylko lakierowanie . Mój kuzyn miał rok temu jeszcze taką własnie Meganke , 9 lat w rodzinie , sprowadzona z Niemiec od pierwszej właścicielki , kiedy to jeszcze były kolejki na granicy . Lakier był 100 % oryginalny ,lecz rok czy dwa przed sprzedażą z lakierem bezbarwnym zaczeło dziać sie to samo co u Twojej koleżanki . Z przedniego zderzaka i maski klar zaczął odchodzić płatami. Myślę, że Megany z tamtych lat miały po prostu kiepski lakier bezbarwny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts